marți, 12 martie 2013

E necesar sa purtam ochelari de soare?

Raspunsul meu, dar si al medicilor oftalmologi este unul categoric: da. Pe langa efectul estetic, ochelarii de soare au un efect benefic asupra sanatatii ochiului datorita protectiei pe care o confera impotriva razelor ultraviolete. Bineinteles, aici ma refer la ochelarii cu lentile de calitate. Poate parea un moft, insa eu port ochelari de soare in orice anotimp si nu pentru ca "da bine", ci pentru ca sunt putin fotofoba si ochii mei nu reactioneaza tocmai bine la lumina puternica :( Daca ochelarii mi se si potrivesc, deja fotofobia devine un atu :)
De foarte putin timp am descoperit o marca de ochelari de care m-am indragostit. Este vorba de Mogul Eyewear.



In afara de designul deosebit al ochelarilor, m-a atras faptul ca ramele sunt confectionate manual exclusiv din lemn de bambus sau alte esente exotice precum santalul negru sau abanosul, dar si lentilele sunt de o calitate superioara (lentile polarizate TAC, protectie UV). Atunci cand auziti "Mogul" sa nu va ganditi la disputele de pe scena politica romaneasca, ci la un brand romanesc care produce ochelari de soare inspirati de natura si realizati cu o atentie desavarsita asupra detaliului, fiecare pereche fiind unica si eco-sustenabila.

Sa nu va ma tin in suspans si sa va arat ce mi-am ales eu, dar si ce alte modele mi-au mai placut.


Ochelari de soare Praga cu rame confectionate manual din lemn de bambus si lentile TAC si UV 400. Acestia sunt preferatii mei si nu pentru ca ador capitala Cehiei :) Mi-a fost foarte greu sa aleg, insa a trebuit sa tin cont si de forma fetei mele.

Ochelari de soare Johannesburg Chocolate

Ochelari de soare Barcelona

Ochelari de soare Lisabona

Ochelari de soare Johannesburg Caramel

Ochelari de soare Amsterdam. Am oscilat cateva zile intre acestia si cei Praga.

Ochelari de soare Manchester Black 

Ochelari de soare Paris Autumn 

Ochelari de soare Madrid 

Ce spuneti? Ce model va place? Cum vi se pare modelul ales de mine?

Pupici si multe zambete!

20 de comentarii:

  1. Da,e foarte necesar.....dar noi neglijam acest fapt si dupa aceea tot noi avem de suferit

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu port ochelari de soare si cand este zapada afara si este soare puternic .Am o conjunctivita catarala cronica si o blefarita eritenal scornoasa , de mica copila ...este o boala care nu trece definitiv doar ameliorativ prin medicamente ( unguente si picaturi de ochi ) si la lumina puternica ochii ma supara foarte rau , imi lacrimeaza , mi se inrosesc si am intepaturi in ei .E jenant intr-adevar sa vezi pe cineva cu ochelari in mijlocul iernii dar asta este..

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu folosesc de soare, dar recunosc ca, cateodata ar fi necesar. dintre modelele alese de tine imi plac Ochelari de soare Paris Autumn.

    RăspundețiȘtergere
  4. si preferatii mei sunt Praga, arata fff bine si mi s-ar potrivi si forma lor ... singur dezavantaj e ca au pretul destul de mare :( ...si nu-mi permit :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Amsterdam as alege fara sa stau pe ganduri. Eu nu prea port negru, asa ca mi-ar veni greu sa ii asortez tinutelor mele, de aceea m-am oprit la acestia, mi se par tare versatili.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lucica, ai mare dreptate. Ochelarii de soare nu mai sunt un moft, ci o necesitate. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Lore, mai ales cand e zapada am ochii sensibili. Sa stii ca nu e jenant deloc sa porti ochelari de soare iarna. Daca e o pereche de ochelari care ti se potrivesc, e chiar chic. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aura, macar vara, atunci cand razele ultraviolete sunt foarte puternice ar trebui sa porti. Ai dreptate, si Paris Autumn sunt foarte frumosi. Chiar mi-a fost greu sa aleg :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  9. Violeta, crede-ma ca fac fiecare banut. Prefer sa am o singura pereche de ochelari de soare cu rame de calitate si lentile care sa-mi protejeze ochiul decat mai multe perechi care nu ma ajuta cu nimic. Din pacate, in comert sunt foarte multe perechi de ochelari care ne tenteaza prin pretul mic, insa nu protejeaza deloc ochiul. Ca sa nu mai zic de faptul ca o lentila de proasta calitate poate sa faca rau ochiului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bianca, nici nu stii cat m-am tot uitat eu la cei Amsterdam si nu numai... :) Toti sunt foarte frumosi si e greu sa alegi. Cel putin, mie mie mi-a fost tare greu. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumosi ochelari, se cunoaste calitatea.

    RăspundețiȘtergere
  12.  Ochelari de soare Paris Autumn sunt preferatii mei.

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar este necesar sa ii purtam si mai important este sa fie de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am mai multe perechi de ochelari dar nici una nu se compara cu ce ai prezentat tu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ochelari de soare Lisabona ma atrag cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  16. Preferatii mei sunt Lisabona, cred ca mi-ar veni super!

    RăspundețiȘtergere
  17. da sunt necesari, atat vara cat si iarna.

    RăspundețiȘtergere
  18. Abia astept sa vina vara sa ne bucuram de aceste minunatii pe care ni le prezinti :*

    RăspundețiȘtergere