luni, 25 martie 2013

Coplata de la 1 aprilie

Nu e pacaleala de 1 aprilie :( De aproape o saptamana, Guvernul Ponta a aprobat coplata in sistemul sanitar. Nu cred ca ati vazut la TV dezbatandu-se prea mult acest subiect. Toate televiziunile de stiri dezbat asa-zise conflicte din PDL sau USL si nu pentru ca ar fi subiecte de real interes pentru romani, ci pentru ca e necesar sa distragi atentia opiniei publice de la lucrurile cu adevarat importante. Romanii sunt intoxicati cu diverse declaratii ale Elenei Udrea, Basescu sau Ponta, iar guvernul isi vede linistit de treaba si adopta diverse ordonante de urgenta fara prea mult tam tam.


Sursa foto: www.google.com

Cred ca putini isi mai amintesc de protestele celor de la USL atunci cand guvernul PDL a vorbit despre coplata in sitemul sanitar. Actualul ministru al sanatatii, Eugen Nicolaescu, fiind in opozitie, era extrem de revoltat in ceea ce priveste coplata. Acum e ceva firesc pentru acest ministru care a mai facut si alte ispravi notabile atunci cand a coordonat acelasi minister in alianta DA. Domnule ministru, suferiti de amnezie sau de ipocrizie? Tind sa cred ca sunteti departe de a fi amnezic, asadar ramane cealalta varianta. Pana in mai 2012 spuneati ca guvernul PDL face doar ceea ce ii dicteaza FMI-ul. Dvs ce faceti acum?

Imi pare rau ca trebuie sa dau o veste proasta romanilor: de la 1 aprilie, coplata va fi de 5-10 lei, insa treptat aceasta suma va creste foarte mult. Acum s-a introdus o suma intre 5 si 10 lei pentru ca romanii sa se obisnuiasca cu ideea. Majorarea cuantumului coplatii nu va fi o problema. Nu e suficient ca platim atatia bani degeaba la Casa nationala de asigurari de sanatate, ca trebuie sa dam spaga in orice spital si sa venim cu medicamentele de acasa? 

Decat coplata, prefer legalizarea spagii in spitale!

10 comentarii:

  1. A, da??? Nu stiam. Ce porcarie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca de anul trecut se tot discuta despre asta, anul trecut a fost dezbatut mai pe indelete subiectul pt ca era prioritar pt ei sa o faca. Eu nu sunt asigurata pt ca nu mai sunt la facultate si nici nu am de munca si ma bucur ca nu sunt nevoita sa platesc inca pt serviciile medicale pe care oricum nu le-as folosi atat de mult incat sa justifice suma platita. Iubitul meu insa e angajat de 6 ani si in tot acest timp nu a fost decat O DATA la spital cu ceva minor, nu necesita mai mult de curatarea ranii si pansament - nici macar antibiotic sau ceva, si asistoantele nici nu s-au uitat la el, ba mai mult l-au acuzat ca a venit la urgente ca sa nu plateasca consultatia! Unde sa se duca din moment ce sangera? Pai doamnele nu stiau ca de 6 ani el e platitor la stat pt asigurarea de sanatate! 2 milioane se duc la stat si 1 mil jum la privat PE LUNA din salariul lui pt asigurarile obligatorii de sanatate! Cine a mai auzit de asigurare obligatorie privata? Sa fim seriosi. Si daca se duce in spital nu sunt sigura ca va primi compensate medicamentele. Si acum? Vine coplataa ca prostii nu plateau destul! In ritmul asta eu prefer sa ma duc la privat - din moment ce statul ma pune sa platesc si consultatia si medicamentele atatin cazul in care sunt asigurat, cat si daca nu sunt!

    RăspundețiȘtergere
  3. Georgiana, anul trecut se discuta foarte mult pentru ca Nicolaescu era in opozitie. Acum nu mai zice nimeni nimic :( la spital trebuie sa te duci cu medicamente si pansamente de acasa, plus buzunarele pline cu bani ca sa iti aplice cineva pansamentele :( In ritmul acesta vom ajunge sa platim taxa si pentru aerul respirat :( Imi pare rau sa o spun, insa indiferent de partidul politic de la guvernare, noi platim tot mai mult pentru si mai putin. Lucrul acesta are cateva motive: lacomia si lasitatea politicienilor, dar si acordul cu FMI. Toate tarile care au luat imprumuturi de la FMI (mai ales pe termen lung) au intrat in colaps. Vezi tarile din America Latina :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Groaznic! Dupa ce ca salariile sunt mizere in aceasta tara, ca nivelul de trai e cum e, mai ne pun sa platim si spitalizarea. Ce pot sa spun? Sa ne ia taxa si pe aer, ca si asa suntem tara cu cele mai multe taxe...

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai de pielea noastra..o sa traim doar sa muncim pentru taxe si impozite. Parlamentarii nu dau doi bani pe cetateni, putem sa murim ca cainii. Eu sunt un "client fidel" al spitalelor, parca si vad cum vine la mine asistenta sa ceara coplata. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am venit de-acasa cu perfuzii,seringii,branule,si medicamente. Total 200 lei..dar la cine sa ne plangem..daca nu cumparat, stau si se uita la noi ca la niste gunoaie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Csipkes Monika - Gabriella26 martie 2013 la 10:18

    Nu le da idei... :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Csipkes Monika - Gabriella26 martie 2013 la 10:24

    Nu numai lacomia politicienilor si acordul cu FMI e problema... ci si faptul ca mamaliga nu da-n clocot (daramite sa explodeze!). Intr-o tara unde nimeni nu se revolta, nu iese in strada (sau daca iese, nu se tine de asta si de promisiunile/amenintarile facute - vezi Invatamantul, unde niciodata nu s-a inghetat vreun an scolar, dar si Sanatatea, unde doctorii nu pot sa-si calce pe principii, si trateaza pe un salar mizer orice pacient aflat la nevoie), ei isi permit. Pt ca li se permite.

    RăspundețiȘtergere
  9. Csipkes Monika - Gabriella26 martie 2013 la 10:25

    Pt ca banii, din pacate, nu la ei, nu la medici, nu la asistente, si nu la spitale ajung.

    RăspundețiȘtergere