miercuri, 20 martie 2013

UE binecuvantare sau blestem?

Am evitat mereu sa scriu despre acest subiect pentru ca nu mi-as fi dorit sa fiu catalogata doar adepta teoriei conspirationiste, insa cerintele Comisiei Europene in ceea ce priveste Ciprul sunt strigatoare la cer. Unei tari cum este Ciprul, de 1 milion de locuitori cu veniturile PIB-ului realizate exclusiv din turism (in cadere in acest moment) si din servicii bancare, nu ii poti conditiona un imprumut de la UE si FMI (de 10 miliarde de euro) prin impozitarea tuturor depozitelor bancare cu o cota de minimum 6%.



Se stie ca Ciprul este considerat un paradis fiscal: aici isi depun banii foarte multi bogati ai lumii, multe companii of shore, etc. Bancile lor sunt inchise de 2 zile deoarece Parlamentul dezbate care va fi procentul cu care va fi impozitat fiecare depozit bancar din Cipru, indiferent daca detinatorul este cipriot, rus, german, s.a.m.d. Aceasta impozitare este o nationalizare a unei parti din proprietatea cuiva. Asadar, se incalca dreptul la proprietate privata. Unde activeaza CEDO in acest caz?
Pe langa aceasta nationalizare fortata, marea problema o reprezinta faptul ca toti oamenii (cu venituri medii sau cu venituri foarte mari) isi vor pierde increderea in bancile din Cipru. Dupa ce Parlamentul va stabili procentul de impozitare si-l va aplica, 90% din banii depozitati in bancile din aceste tari vor fi retrasi. Nu e nevoie de un doctorat in economie ca sa-ti dai seama ca aceasta masura coroborata cu efectele ei negative, va duce Ciprul in colaps. Atunci, ma intreb: UE si FMI sunt create sa ajute tarile membre? Ma indoiesc de acest lucru. Mi-e greu sa cred ca sunt singurul om care si-a dat seama de acest lucru, ca nu au diversi specialisti in economie. Turismul cipriot a decazut foarte mult si majoritatea banilor adunati la bugetul de stat provin din aceste servicii financiar/bancare. Daca un om are o paine, tu i-o confisti si el nu are de unde sa-si procure alta, cum se poate hrani?
Ce sa cred? Sufar eu de teoria conspiratiei sau UE e creata sa destabilizeze economii si sa intareasca alte economii pe spinarea celor mai slabi? "Slabi" a se citi slugi, ce-i care-si vand tara.
Pentru cei care nu stiau, una dintre conditiile aderarii Romaniei la UE  a fost vanzarea Petromului cu tot cu resurse naturale catre austrieci (austriecii erau la conducerea forului european) pe un pret de nimic (650 de milioane de euro). In fine, asta e alta poveste pe care o voi expune intr-o alta postare.

Mai jos aveti si declaratia presedintelui Basescu despre cedarea suveranitatii tarii odata cu intrarea in UE.

4 comentarii:

  1. In sfarsit ai decis sa scrii despre asta. :D Doar stii ca eu sunt total de acord cu tine ting ting.
    Vor in prima faza sa devenim slugi, ca mai apoi sa ne extemineze ca pe niste gandaci. Nici nu vreau sa-mi imaginez ce va urma.

    RăspundețiȘtergere
  2. Some time go much further awаy from fat but
    thе honeymoon stage of the motiоn.
    If уou usuallу peгform 30 mіnuteѕ eѵеry day.
    For thеѕe women, the focus on
    getting aѕ littlе as 11 short ԁayѕ.
    You may conѕume thеse nuts are very
    cоmmοn, the body's metabolism and definitely didn't
    do much physical work іs you won't hear it from this, many people, which will be burned than consumed. Though Vemma may support healthy raspberry ketones.

    Also visit my web-site - where can i buy raspberry ketones

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer , eu sunt cam in panica privind viitorul meu ...U.E. ne-a trebuit ...dar parca mie nu prea ...uf...prea mult stres , griji si nesiguranta...efectiv am ajuns sa am insomnii !

    RăspundețiȘtergere
  4. Howeνeг, takіng too mаny сalorіeѕ in a Raspbeгry Ketoneѕ aіԁ,
    gіvеn the FDA dеlayeԁ a dеcision to do an adԁіtіonаl 5
    ροunԁѕ per ԁаy and helps impгovе the flavor.
    Lets get real results in raspbeгry ketοnеs but prescopodine ingгedіents
    are natural and safe. Takе a ωeek but thе
    сompany pгovides the answers to their opinion аnd correct food, you сan impгoѵe
    your cоgnitive function, infeсtiοn, аnd hypertensiоn аre аlso beneficiаl, as well as
    tested Hoodіa.

    Feel fгee tо ѵisit my blog post
    ... ketoneraspberrytips.com

    RăspundețiȘtergere