marți, 26 martie 2013

Basescu si Miscarea Populara

Dupa reactia furibunda a presedintelui Basescu ca urmare a esecului Elenei Udrea in castigarea presedintiei PDL-ului, pentru prima data, presedintele nostru se tine de cuvant: se implica in crearea unei noi forte de dreapta. 

                                   
Sursa foto: www.google.ro


Nu are sens sa comentez prea mult penibilul situatiei in care s-a pus Basescu prin declaratia postata pe Facebook. Important e altceva: tenacitatea si perseverenta (a se citi perversitatea) cu care Basescu isi duce la indeplinire planurile meschine alimentate de o sete nestavilita de putere. Totodata, nu are sens sa va reamintesc faptul ca Basescu trebuia sa-si ia "adio" de la PDL inca din 2004, atunci cand a castigat primul mandat de presedinte. Conform Constitutiei, presedintele Romaniei are rolul de mediator si ii este total interzis sa fie implicat in viata politica, implicit in conflictele interne ale oricarui partid politic. Cu toate ca si-a organizat cu minutiozitate "impresionanta" iesire de pe Facebook, Basescu face gafe impardonabile pentru un politician cu state vechi, cum este dumnealui. Pentru a nu fi acuzat ca actele sale sunt neconstitutionale, "guvernatorul" Romaniei si-a luat un ilic si a inceput sa-si verse naduful din fata unei perdele, probabil dintr-una din vilele de protocol. Adica daca nu scrie "Administratia prezidentiala" si vorbitorul poarta o vestuta si nu, costum si cravata, e un simplu cetatean si nu, presedintele Romaniei. Toate aceste artificii ca sa evite o noua posibila suspendare, fiind acoperit de o decizie a Curtii Constitutionale din 2011 sau 2012 (nu mai retin exact), care ii acorda dreptul de a-si exprima parerea despre orice in calitate de cetatean.

Trecand peste organizarea laborioasa, dar insuficienta, ajungem la discursul patetic. De retinut ar fi doar faptul ca Basescu a comparat PDL-ul cu FSN-ul. Se pare ca dumnealui uraste foarte mult FSN-ul, insa a uitat ca in 1992 a fost ales ca deputat de Vaslui pe listele FSN-ului. De asemenea, a uitat ca PD-ul, actual PDL, provine dintr-o factiune a FSN-ului.

Revenind la Miscarea Populara, la nici doua zile dupa declaratia lui Basescu privind eforturile sale in ceea ce priveste organizarea unei noi forte de dreapta, Cristian Diaconescu (un om politic pe care il admir din punct de vedere al competentelor), unul dintre consilierii prezidentiali, infiinteaza Miscarea Populara, grupare in care imediat se mai inscrie un consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu. Miscarea Populara se doreste a fi perceputa a fi o fundatie, nu organizatie politica si marmota invelea ciocolata :) Partea interesanta vine abia acum: in 2011, Ioana Basescu (fiica "guvernatorului"), inscria la OSIM aceeasi Miscare Populara :) Cum nu cred in coincidente, se pare ca Basescu isi pregatea terenul inca de acum doi ani. 

Observandu-i evolutia din ultimii ani pe scena politica, ma astept la orice de la Basescu. Sper doar ca peste vreo doi ani, cand romanii se vor fi scarbit si de guvernarea USL, sa nu fie uitata meschinaria si aroganta lui Basescu astfel incat sa revina pe scena politica intr-o forma sau alta. Desi sociologic sunt sanse mici, mizez pe memoria colectiva a poporului roman!

3 comentarii:

  1. Of, Iulia! Nu te lasa deloc linistita politicienii astia :). Lasa-i incolo de ...asini!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ting ting, nu miza pe memoria romanilor..ca o sa pierzi. Romanilor parca le place sa sufere..e ca un hobby! De la revolutie si pana acum,nu au stiut sa puna piciorul in prag. Noi ca tara, am lasat toti incompetentii sa ne duca tara de rapa.

    RăspundețiȘtergere