miercuri, 29 mai 2013

Palatul Topkapi - Istanbul

In ultima mea vizita la Istanbul am avut ocazia sa vizitez Palatul Topkapi, cel mai important obiectiv turistic din Turcia. Domeniul palatului este inconjurat de ziduri in lungime de 5 km si are o suprafata de aproximativ 700.000 de metri patrati, reprezentand ca marime dublul ariei Vaticanului sau jumatate din Monaco. Zidurile palatului sunt fortificate de 28 de turnuri, portiunea zidului dinspre mare fiind construita de catre bizantini, iar restul, aproximativ 1400 de metri, de catre otomani.
Nu am reusit sa intru in palat deoarece era o coada imensa la intrare, insa va pot arata cateva poze din exterior. Totodata, veti putea admira minunatele gradini ale Palatului Tokapi.


In drum spre Palatul Topkapi:



La inceputul lui aprilie, cand am ajuns eu, pomii erau infloriti, insa lalelele si zambilele erau pe trecute.




Vase artinazale





Si acum partea cea mai interesanta :)

Pomii din Istanbul sunt inconjurati de flori.

Prima poza din gradina Palatului Topkapi




































Sper ca v-a placut mini calatoria virtuala prin gradinile Palatului Topkapi. La urmatoarea mea vizita in Istanbul voi fotografia si interiorul palatului. Pana atunci, voi reveni cu o noua postare despre Istanbul :)

Pupici si multe zambete!



6 comentarii:

  1. Foarte frumos ting ting..eu nu am apucat sa il vizitez cand am fost, insa ma bucur ca ai reusit tu:* Te pup si te imbratisez cu drag. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Bianca Roxana Anitei30 mai 2013 la 11:22

    Ce frumos arata florile de primavara in jurul copacilor...Parca ar fi rai acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bianca Roxana Anitei31 mai 2013 la 10:05

    Eu nu am fost decat o singura data, toamna tarziu. A fost frumos, dar era un friiiig de nu am putut sa ma bucur aproape deloc. Pentru prima data in viata mea, mi-a fost lene sa vizitez toate aripile palatului( era si ft aglomerat si erau cozi imense, ne grabeau sa ne miscam repede, sa ajunga si altii in fata anumitor obiective).

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu am intrat in palat pentru ca erau cozi imense. Nu aveam nici starea fizica potrivita pentru a astepta ore intregi si nici rabdarea necesara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bianca Roxana Anitei31 mai 2013 la 10:39

    Te inteleg perfect..Din punctul meu de vedere nu ai pierdut nimic.Pe langa aglomeratia de la intrare, odata intrat in curtea palatului, erau foarte multe zone de interes, fiecare cu coada ei;)) Cand sunt in toane bune, imi place sa dorm in muzee pana ma scoate Bogdan pe sus, nu-mi place sa stea gardienii langa mine si sa ma impinga de la spate.

    RăspundețiȘtergere