miercuri, 29 mai 2013

Costinesti, Vama Veche vi s-a pregatit ceva!

Tocmai cand ma pregateam sa scriu altceva, gasesc pe site-ul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului o informatie care m-a lasat siderata: explorarea gazelor de sist in Costinesti si Vama Veche este mascata sub denumirea de "prospectiune" si lucrarile vor fi efectuate fara aviz de mediu. Intr-un comunicat al ministerului Mediului, preluat de Agerpres in data de 14.05.2013, "Otrava" Plumb afirma faptul ca "a fost acordat avizul de mediu pentru explorarea gazelor de sist in Vama Veche si Costinesti..., dar nu se stie cand vor incepe lucrarile".


Daca ne uitam pe site-ul Agentiei pentru Protectia Mediului, observam ca cele doua proiecte sunt trecute in lista proiectelor pentru 2013 care nu se supun evaluarii impactului asupra mediului, decizie luata in data de 19.04.2013. Pentru a vizualiza documentul click aici.
"Otrava" Plumb a vrut sa evite scandalul iscat la Barlad si a gasit o modalitate de a masca totul. De ce sa mai dea atatea explicatii oamenilor direct afectati sau presei? O avea si "Otrava" Plumb planuri de vacanta... Vreti sa o deranjam in concediu? Sa ne raspunda la telefon in timp ce se afla pe o plaja din Bora Bora sau Punta Cana?
Oare Mazare doarme? Nu cred. Cu siguranta, a acceptat si el decizia. Vorba aia: daca e de la cei mari, nu comentam, mai ales cu lobby-ul (a se citi presiune) pe care il fac americanii. Va dati seama ce tragedie ar fi daca nu-i lasam sa ne otraveasca apa, solul si aerul? Ar exista posibilitatea sa ne scoata din NATO si soldatii romani nu ar mai avea sansa sa moara in Afganistan sau Irak pentru interesele meschine ale oficialilor americani.
Mai exista posibilitatea ca Mazare sa nu stie, fiind prea preocupat cu fetele din cluburi, cu scufundarile in Madagascar sau cu pescuitul pe Nil.

Curiozitatea mea a mers mai departe si am vrut sa aflu ce experienta profesionala o recomanda pe "Otrava" Plumb pentru functia pe care o ocupa. Surpriza: pana in 2001, cand a fost numita in functia de Secretar de Stat in Guvernul Romaniei pe probleme legate de protectia consumatorului, cea mai inalta functie pe care o ocupase doamna ministru era cea de "vanzator de detergenti si cosmetice". Odata cu ascensiunea politica, "Otrava" Plumb a facut nenumarate cursuri in strainatate (oare din banii cui?), si-a luat doctoratul. Bineinteles, daca vom compara un CV mai vechi (pe care doamna ministru a uitat sa-l stearga in urma unui scandal iscat in presa legat de niste diplome trecute in CV, dar pe care nu le avea) si CV oficial de pe site-ul Camerei Deputatilor, vom observa diferente majore: in primul rand, dispare "carnatul" de diplome pe care "Otrava" Plumb le-ar fi obtinut in strainatate :) Aici puteti vedea CV-ul mincinos si aici CV-ul oficial, sper ca e real, totusi.
Cu asemenea specimene stiintifico-fantastice la carma Ministerului Mediului nu ne mai mira nimic! Doar nu va inchipuiti ca doamna "Otrava" Plumb bea apa de la chiuveta si se preocupa de calitatea apei! Apa minerala Perrier la 30 RON sticla de 0,33 ml nu e buna? Presupun ca in urma contractelor incheiate cu Chevron isi va permite sa-si cumpere apa Perrier :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu