vineri, 17 mai 2013

Cu atatia lupi si oaia musca!

Se pare ca e necesar sa ni se spuna de catre analistii politici straini ca intrarea in UE si in NATO nu ne-a adus avantaje, ci doar dezavantaje. Analistii nostri politici si economici ne tot ametesc cu beneficiile integrarii NATO si UE si ce bine ne va fi cand vom adopta moneda euro (cu exceptia lui Ilie Serbanescu). Dupa adoptarea monedei euro vor umbla cainii cu colaci in coada si in Romania, asa cum umbla acum prin Grecia, Spania, etc.


Intr-o conferinta sustinuta ieri la Bucuresti, presedintele companiei americane de consultanta strategica Stratfor, George Friedman a afirmat: "Slava Domnului ca nu sunteti in Zona Euro! Nu intrati! Perioada în care vă gândeaţi că intraţi în NATO şi UE şi ei vor avea grijă de voi nu doar că s-a terminat, dar nu a fost niciodată ceva adevărat, a fost doar o iluzie optică. Acum vorbim de lumea reală. NATO nu poate avea grijă de voi şi nici nu o va face. În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, vedeţi cu ochii voştri în ce stadiu se află. România este un stat suveran, cu mari resurse, cu un viitor şi trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru viitorul pe care şi-l construieşte singură: economic, politic şi mai presus de toate, moral. Morala este să acceptaţi preţul pe care trebuie să-l plătiţi pentru independenţa voastră şi pentru graniţele libere pe care le aveţi." De asemenea, a mai spus ca Romania conteaza in lume doar atunci cand marile puteri au un interes si sunt perfect de-acord cu asta.
Printre altele, a mai afirmat si ca trebuie sa ne aliem cu SUA, nu cu Rusia. Referitor la acest subiect, sunt partial de-acord: ar trebui sa avem relatii economice, parteneriate cu cat mai multe state, dar sa fie parteneriate incheiate in beneficiul poporului roman, nu impotriva intereselor nationale.

Asadar, pana si americanii mai destupati la minte vad pericolul adoptarii monedei euro. Numai Ponta, Isarescu, Basescu si alti politruci ne prevestesc in fiecare zi la televizor ca intrarea  Romaniei in Zona Euro inseamna ca in tara va curge numai lapte si miere. Sunt convinsa ca si George Friedman are interesele lui, insa e printre putinii analisti cunoscuti care are curajul sa recunoasca faptul ca UE si NATO nu au scopul de a proteja Romania si nu o vor face niciodata. Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu poporul american si am mai spus lucrul asta. Unii dintre americanii de rand traiesc mai rau decat noi, asistenta medicala minima se plateste si e vorba de sume imense pentru o banala operatie de apendice. La noi, cu bunavointa unui medic sau cu o spaga :) tot gasesti unde sa te operezi. Cu toate ca am o presimtire ca si la noi se va ajunge la aceeasi situatie.

Un comentariu:

  1. Ai mare dreptate ting ting..mai devreme de 2008 nici se auzea de criza in Romania, insa de cand Nato,UE si FMI ne-au promis marea cu sarea (si politicienii nostri au crezut), ne-am dus la vale incet si sigur! Sunt sigura ca in curand presimtirea ta se va adeveri. :(

    RăspundețiȘtergere