miercuri, 29 mai 2013

La ce sunt bune ciresele?

Au aparut ciresele romanesti de ceva timp si ma gandeam sa va reamintesc beneficiile pe care le au aceste fructe asupra organismului nostru.


Cu totii stim ca ciresele au un puternic efect antioxidant si antiinflamator. Contin multa apa (in proportie de 70%) si au putine calorii, ceea ce inseamna ca reprezinta un bun prieten al persoanelor care tin cura de slabire. Totodata, contin vitaminele B1, B2, B6, dar si magneziu, fiind foarte indicate persoanelor care sufera de anemii, de oboseala prelungita, dar si copiilor cu probleme de crestere. De asemenea, contin melatonina, substanta care ne ajuta sa avem un somn linistit. Medicii recomanda consumul de cirese sau suc de cirese si in cazul afectiunilor hepatice, biliare, renale sau digestive. Daca suferiti de reumatism, boli cardiovasculare, constipatie, obezitate, artrita, guta, o cura de cirese este binevenita pentru organismul vostru.

Sucul de cirese ajuta la eliminarea resturilor alimentare si a toxinelor din organism, curata tractul urinar si intestinele.  Atentie: este recomandat ca sucul de cirese sa fie consumat in maximum 6 ore de la preparare!

Nu aruncati cozile de cirese daca aveti probleme renale sau infectii urinare! Uscati-le la loc intunecat si depozitati-le apoi la loc racoros in pungi de hartie sau saculeti din panza. Ceaiul se prepara prin infuzarea a 2 linguri de cozi de cirese la jumatate de litru de apa. Pentru problemele renale este recomandat ceaiul din cozi de cirese negre.

Daca aveti tenul uscat, zdrobiti o mana de cirese fara samburi si pasta obtinuta aplicati-o pe fata. Lasati sa actioneze 20 de minute, apoi clatiti fata cu apa minerala. Ciresele confera suplete, luminozitate si fermitate pielii.

Extractul din cozi de cirese este un remediu foarte eficient impotriva celulitei.

Dupa cum observam, ciresele reprezinta o binecuvantare pentru organismul nostru, asa ca lasati putin internetul si dati o fuga la piata pentru a cumpara cirese :) Nu la supermarket, la piata :)

Sper ca va sunt utile informatiile pe care le-am postat si nu v-am plictisit prea mult. Daca stiti si alte remedii pe baza de cirese, lasati-mi in comentariu la aceasta postare. De asemenea, daca aveti intrebari, va stau la dispozitie.

Pupici, zambete si multa sanatate!

7 comentarii:

  1. Nu ne-ai plicitisit. :)
    Ciresele sunt delicioase si santaoase.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum sa ne plictisesti doamne feri
    Ai fost gand la gand cu mine ,cand ai scris aceasta postare

    Eu de aproape o saptamana ma bucur in fiecare zi de cate un paharut de iaurt cu cirese proaspete

    Iaurtul il iau de la cineva este facut in casa ,iar ciresele le iau de la piata

    Am asa multa energie si ma simt din ce in ce mai bine
    Poate asa voi zambi mai des . . .

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Bianca Roxana Anitei30 mai 2013 la 11:26

    Anul asta m-am pus si eu pe remedii naturiste;)))Am deja coditele puse la uscat. Am auzit insa ceva si de samburi chiar saptamana trecuta: se pot face perne umplute cu samburi, utilizate la cald sau la rece, in functie de preferinte;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dee, eu nu am mancat cirese deloc vreo 15 ani. Gasisem un vierme intr-o cireasa acum multi ani de zile si nu am mai mancat de frica viermilor. Acum e singura carne pe care o consum :))) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cata, foarte bine ca mananci cirese si iaurt facut in casa (e mult mai sanatos). PS: Trebuie sa zambesti si daca nu mananci cirese :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bianca Roxana Anitei31 mai 2013 la 10:17

    Uite aici am citit: http://simplitaly.wordpress.com/2013/05/27/despre-cirese/

    Poti citi intreg articolul, sau doar partea referitoare la samburi, o copii eu mai jos:

    ''Samburii daca-i spalam sub jet de apa si-i punem pe un pervaz sau undeva
    unde nu ne deranjeaza, la uscat, ii putem folosi pentru a face pernite
    umplute cu samburi care, incalzite le putem folosi pentru a atenua
    durerile de burta sau de spate si, racite in colgenator, funtioneaza
    impotriva durerilor de cap, durerilor articulare si celor provocate de
    intepaturile de insecte. ''


    Imi place mult acest blog, tipa traieste simplu,sanatos, are idei frumoase, incercand printre altele sa recicleze tot ce se poate.

    RăspundețiȘtergere
  7. ardeleanu denisa8 iunie 2013 la 16:20

    cate lucruri am aflat din postarea ta! mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere