miercuri, 16 mai 2012

Cine este Jarabe de Palo? :)

Jarabe de Palo este o formatie de rock/pop latino din Spania, foarte putin cunoscuta la noi, dar eu ador muzica lor! Ce inseamna Jarabe de Palo pentru mine? Jarabe de Palo este broscuta mea de plus pe care o iau peste tot. Cate tari am vazut eu, tot atatea a vazut si Jarabe :) Daca am mers eu cu elefantul, a mers si Jarabe :) Istoria lui Jarabe al meu e de peste 6 ani: era o zi de 18 februarie, la o zi dupa ziua mamei sotului meu, si ne-am dus la cumparaturi la Metro in Constanta. Atunci l-am vazut pe Jarabe (alias Broscutul vesel) si m-am indragostit iremediabil. Sotul meu spune ca i-am pus nume de manelist, dar mie imi place Jarabe de Palo: si formatia si broscuta :) De-atunci, nu plec nicaieri fara el. Cineva mi-a spus ca broastele sunt purtatoare de ghinion, insa eu nu cred asta: daca eu cred ca-mi poarta noroc, asa e. Cu exceptia serpilor si a crocodililor, ador toate reptilele, in special, broscutele verzi cu burtica galbena. N-am nimic cu serpii sau crocodilii, insa nu mi i-as dori prin casa :) Cea mai trasnita idee care mi-a venit in legatura cu broscutul meu nu e faptul ca l-am luat pe camila sau pe elefant, ci faptul ca atunci cand a implinit 3 ani i-am sarbatorit ziua :) A fost printre cele mai trasnite idei pe care le-am avut in viata asta :) Cu cateva zile inainte de 18 februarie, m-am dus la o cofetarie si am comndat un tort pe care am vrut sa fie o poza cu o broscuta. N-aveau! Asa ca m-am multumit cu o "inscriptie" pe tort: "La multi ani, Broscut!" :) Cum va spuneam, eu il numesc si "broscutul vesel" pentru ca are o fata tare simpatica. In fine, am dat comanda de tort, am hotarat ce sa scrie pe tort si vine ziua in care a trebuit sa iau tortul. In momentul in care am achitat diferenta de bani si am luat tortul, doamna de la cofetarie mi-a zis: "Sa va traiasca!" :) Sa-i spun ca tortul e pentru o broscuta de plus? Nu! Ii spun "multumesc", iau tortul si merg spre casa :) Am invitat niste prieteni sa sarbatorim ziua lui Jarabe, am cumparat sampanie si seara am asteptat musafirii. Cea mai amuzanta intrebare am primit-o de la o prietena de-a mea: "Fata, noi venim la ziua lui Jarabe, dar ce as putea sa-i cumpar eu cadou unei broscute de plus?" :)  Ne-am infruptat din tortul lui Jarabe, am baut sampanie, ne-am simtit bine si ne-am facut poze cu broscuta mea, Jarabe era vedeta :) Veti spune ca "am probleme la mansarda". Asa e :) Am o colectie impresionanta de jucarii de plus! De ceva ani nu-mi mai cumpar nicio jucarie, insa toti prietenii mei apropiati stiu ca-mi plac broscutele si mereu imi fac cadou cate o broscuta: pernuta, broscuta de agatat in masina, etc. De aproximativ un an mi-am mutat colectia la mama. A trebuit sa aloce o camera intreaga pentru jucariile mele :) Poate parea ciudat pentru anumite persoane, insa eu iubesc jucariile, imi place sa cred ca, desi nu mai sunt un copil, am suflet de copil.
Voi aveti vreo jucarie de plus preferata sau ati avut? Va pupa Jarabe din Predeal! :)

22 de comentarii:

  1. Janeta_2007200116 mai 2012 la 06:52

    Buna Iulia si distractie cat mai multa deja o iubesc pe Jarabe pentru ca isi serbeaza ziua o data cu mine si fata mea 18 februarie .....nu am o jucarie preferata dar in schimb are fata mea destule  in cat sa ma satur de aranjat tot timpul......

    RăspundețiȘtergere
  2. Jane, Jarabe isi serbeaza ziua de nastere pe 18 februarie pentru ca atunci l-am cumparat, nu avea trecuta si data de fabricatie :) Oricum, tot ceea ce e frumos nu are termen de valabilitate :) Daca retin bine din comentariile tale, fiica ta e in anul intai de facultate. Ce ne-am face noi fara voi, mamicile noastre scumpe? Te pup. Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Calin Andreea Daniela16 mai 2012 la 09:21

    super! :) 
    asa e sora mea cu buburuzele...:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina, si Jarabe iti trimite pupici nenumarati!

    RăspundețiȘtergere
  5. mihaela caunic16 mai 2012 la 16:55

    distractie placuta tie lui jarabe!sa vii si cu poze!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulia este minunat Jarabe de Palo,sa stii ca si eu ador jucariile din plus si am foarte multe dar am renuntat sa mai cumpar acum.Si Dianei ai plac enorm de mult.Este frumoasa  povestea despre micul Jarabe de Palo.Sa ai grija de el si ai trimit multi,multi pupici.P.S.Si stai linistita ca nu ai nimic la "mansarda"si eu sunt la fel ca tine iubesc si eu jucariile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina, si Jarabe te pupa! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim, Mihaela! Nu stiu cu cate poze venim, insa cu optimism si cu buna dispozitie venim sigur :) Pupici nenumarati!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mirela, nici eu nu mai cumpar jucarii, insa primesc :) Toti prietenii mei apropiati ma vad ca pe un copil, sunt o alintata de 30 de ani :) Pupici nenumarati!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Iulia, am vazut un documentar pe Discovery cu o femeie care la fel era indragostita de broscute, avusese in copilarie un accident si considera ca o broscuta a salvat-o, la o varsta mai inaintata femeia murise si era filmat cum la inmormantarea ei s-a umplut biserica cu broscute, toti au ramas surprinsi dar au inteles ca isi luau ramas bun de la ea...In fine mi-a ramas in minte documentaru pentru ca se poate lega o relatie si intre om si alt animal decat un catel sau o pisica, si eu am un maimutoi :P e un ursulet si il cheama Mumu, e un alintat :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu am avut decit o papusa  mica de 5 lei. Toata ziua ii faceam hainute.Cind am inceput sa iau premii dupa premii la scoala,mama a cumparat pentru mine si sora mea,o singura papusa mai mare.Deja eram prea mare sa ma mai joc cu ea.Ma bucur ca  acum,fiecare dintre noi,poate sa-si cumpere o jucarie preferata sau ,mai frumos,s-o primim in dar de la prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, Loredana! Nu am vazut documentarul, insa pare foarte interesant, trebuie sa-l vad neaparat!. Este foarte adevarat ca un animalut de companie nu trebuie sa fie neaparat catel sau pisica. Jarabe ii trimite pupici lui Mumu :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ica, si eu am avut papusi atunci cand eram mica. Le tricotam vestute si ii taiam mamei perdelele si esarfele ca sa le fac rochite frumoase :) Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  14. Csipkes Monika - Gabriella18 mai 2012 la 13:24

    Extraodinar articol! M-ai binedispus pentru intreaga zi! Si un nume foarte chick: Jarabe... Il pup dulce! Eu aveam un Monchichi (iepure alb, mare de plus, cu acea mutrita caracteristica), primit de Craciun, la 5 ani... care imi statea pe post de surioara/fratior in cei inca 3 ani si o saptamana, pana cand s-a nascut sora mea... Eram in stare sa ma bat pt. el! Fetita unei cunostinte cand a venit in vizita la noi, l-a trantit pe jos (intentionat sau nu, nu stiu..) la care eu am izbucnit in plans, si pana atunci nu m-am lasat, pana cand nu si-a cerut oficial (tare si raspicat) scuze nu numai de la mine, ci si de la Monchichi al meu... Ce sa-ti zic... N-au mai venit in vizita la noi! :P

    RăspundețiȘtergere
  15. Monika, bine i-ai facut! Niciodata n-am suportat copiii rautaciosi sau cei care, atunci cand se duc in vizita, umbla prin lucrurile gazdei fara sa ceara voie si, mai mult decat atat, sa le strice. Nu e vina copiilor, e vina parintilor. Cand eram mica , am mai avut o jucarie de plus la care tineam foarte mult si nu avea nimeni voie sa se atinga de ea :) In rest, nu aveam o problema cu ideea de a imparti jucariile cu ceilalti copii, insa animalutul meu de plus avea o valoare sentimentala. Ca si Monchichi al tau, era un fel de fratior :) Il mai ai pe Monchichi? Te pupa si Jarabe :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Il mai am, sigur ca da! Cand mergem acasa, la ai mei, in Baia Mare (momentan stam in Cluj - studii, servici, etc.), il mai mangai si-l asez langa mine cat timp citesc sau beau cafea/ceai :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Si pana la urma, ce a primit sarbatoritul cadou? :D Frumos din partea ta ting ting, sunt sigura ca cineva, undeva apreciaza gestul tau de ai face lui Jarabel o bucurie. :) Am si eu un ursulet pe care il am de la 3 ani si pe care il iubesc enorm si de care nu ma voi departi nciodata..il cheama Vasilica Marinarul (nu-i ruda cu Base) :D Si eu am avut o colectie maaare de pufosenii, insa o mare parte i-am dat la copilasi :p

    RăspundețiȘtergere
  18. Stiu de Vasilica al tau, Gabita :) Jarabe a primit doar atentie si multe poze. Ce poate sa primeasca o jucarie de plus? :( Si eu am dat foarte multe jucarii la copilasi. Pupici multi, ting ting.

    RăspundețiȘtergere
  19. Are un nume tare haios !!! 

    RăspundețiȘtergere