sâmbătă, 30 iunie 2012

Sa spui adevarul sau nu?

Ingerasi ting ting, va veti intreba din nou ce-am patit. N-am patit nimic :) Vreau doar sa va spun cate ceva din culisele unei bloggerite sau cum alung eu sponsorii :)) Postarea vine din experienta mea de bloggerita de aproximativ 2 luni si din neputinta unor firme sa inteleaga ca nu voi spune despre un produs ca e bun daca nu e.

Desi sunt noua in blogosfera, vorbesc cu diversi sponsori ca sa pot organiza concursuri pentru voi: pe langa aberatiile mele, pe care le cititi, sa aveti ocazia sa castigati si cate un premiu. Din pacate, am intalnit si firme care si-ar dori sa scriu ca produsele lor sunt cele mai bune. Imi pare rau, poate pentru unii blogul reprezinta un business, pentru mine nu e. Eu incerc sa le explic ca imi voi pastra verticalitatea cu orice pret, insa unii si-ar dori sa scriu de bine despre un produs doar de dragul marketingului. Imi pare rau, dar nu pot. M-am atasat de voi, de ingerasii ting ting si nu va pot recomanda un produs de slaba calitate, pe care, eventual, sa dati si o "caruta" de bani. In primul rand, ma respect pe mine daca nu va ofer informatii false. M-am apucat de scris pe blog tocmai in ideea ca e un loc in care ma pot exprima liber, indiferent ca ceilalti sunt de-acord cu mine, sau nu. Unele firme au inteles acest lucru si ma apreciaza pentru asta. Nu pot sa zic decat: toata stima. Ca si despre voi, despre sponsorii mei (ale caror bannere le puteti vedea pe blog) pot sa spun ca sunt ting ting. Sunt firme care au incredere in calitatea produselor lor. Nu le este frica de faptul ca as putea scrie o postare negativa despe ei. Mai mult decat atat, sunt deschisi si la critici: unii mi-au spus ca daca un anume produs nu e ok si eu le aduc critici, pe ei ii ajuta acest lucru. Desi am lucrat doar la multinationale si fraza "parerea dvs (a clientului) este importanta pentru noi" am auzit-o de nenumarate ori, mi-am dat seama ca oamenii astia chiar vorbesc serios. 
Am foarte multe produse cosmetice acasa, cumparate din banii mei. Unele sunt extraordinar de bune, altele sunt dezastruoase :) Mi-am propus sa nu scriu despre cele care nu sunt bune, insa intr-o buna zi s-ar putea sa scriu si despre ele, sa stiti si voi ce sa nu cumparati. Ma mai gandesc la lucrul asta, de obicei imi place sa fiu inconjurata de energie pozitiva, nu negativa. Totodata, ABC prin viata e creat ca un loc unde oamenii sa gaseasca un articol care sa le mai insenineze zilele, nu sa le amarasca si mai rau. ABC prin viata este un "loc" pentru oamenii cu suflet mare si, din cate am observat pana acum, chiar a adunat oameni deosebiti. Asa cum am mai spus-o si-n alte dati, nu tin neaparat sa am mii de cititori, important e ca celor care sunt sa le faca placere sa citeasca postarile mele. Iorga avea o vorba: "prieteni si carti, trebuie sa ai putini si buni". 
Nici nu stiu ce sa mai zic, am refulat, m-am calmat, dar tot nu voi scrie 3 postari intr-o saptamana despre 3 creme de la firme diferite si toate trei sunt cele mai bune :)

PS: Sa vedeti ce critici imi iau acum :) Si ce daca? :) Eu sunt mai mult decat multumita si de cititorii mei fideli si de sponsorii mei. Poate dintre ingerasii ting ting care au blog se gaseste cineva sa ne impartaseasca din experientele personale.

De data asta, ma inclin si in fata ingerasilor "ting ting", si in fata sponsorilor mei, care sunt tot "ting ting". 

11 comentarii:

  1. Ting ting sunt mandra de tine, asa sa ramai mereu! Doar ti-am spus eu ca esti speciala:* Pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic sa scrii si despre produsele care nu iti plac :) Nu trebuie neaparat sa spui ca nu sunt bune, poti spune ca nu ti se potrivesc, daca asa este. Daca sunt proaste - proaste, eu zic sa iti dai cu parerea, poate cineva are nevoie de informatiile astea ;) 
    Si zic toate astea pentru ca asa sunt si eu :) Nu o sa zic vreodata ca un produs e minunat atata timp cat el este jalnic.
    Hugs!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am trecut până acum printr-o situaţie de acest gen, dar nici nu am încercat să colaborez cu prea mulţi sponsori.

    RăspundețiȘtergere
  4. Calin Andreea Daniela1 iulie 2012 la 01:29

    Lasa ca azi am alungat si eu unul :)). Mai ai frati... :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi se pare normal sa spui adevarul despre un produs.Nu neaparat ca nu este bun, dar poate acel produs nu ti se potriveste tie.Dar, indr-adevar sunt si produse proaste.Cu siguranta,nici eu n-as putea spune despre un produs ca este bun, daca stiu ca nu este.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo Iulia, imi place atitudinea ta. Firmele care sunt deschise la critici fac foarte bine, doar se stie critica poate fi constructiva

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina, problema e ca anumite produse pe care le-am folosit (si nu ma refer la produse sponsorizate) sunt de calitate indoielnica :( Imi cumpar singurica diverse produse si, uneori dau gres :( Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Lady, nu ajung la nu stiu ce situatii, insa sunt selectiva atunci cand aleg un sponsor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anca, mi-as trada cititorii daca le-as recomanda un produs care nu e ok.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cata, eu nu am decat sponsori "ting ting" :)

    RăspundețiȘtergere