duminică, 1 septembrie 2013

Beneficiile uleiului din seminte de in

Buna dimineata, ingerasi! Acum ceva timp va spuneam aici despre beneficiile uleiului de nuca. Inainte de a va vorbi despre uleiul de in, vreau sa va spun si de efectele miraculoase pe care le-a avut uleiul de nuca. O persoana apropiata mie avea probleme grave cu ficatul si cu colesterolul de cativa ani. Luase tratament medicamentos, insa fara niciun efect. A incercat un tratament mai putin cunoscut la noi: o lingura de ulei de nuca pe stomacul gol in fiecare dimineata, timp de 40 de zile. Isi facuse analizele inainte de a urma acest tratament si iesisera foarte proaste. Dupa ce a urmat tratamentul, persoana in cauza a ramas uluita pentru ca atat analizele de ficat, cat si cele de colesterol au iesit perfect normale. Nu si-a imaginat ca uleiul de nuca presat la rece i-a rezolvat niste probleme de sanatate pe care ani de zile medicii nu au reusit sa i le rezolve. Din cate stiu, acelasi tratament poate fi urmat si cu ulei de in. Aceasta a fost o scurta paranteza. Eu sunt adepta tratamentelor homeopate si i-am recomandat acest tratament, asa ca m-am bucurat enorm atunci cand am aflat vestea. Daca aveti cunostinte cu probleme de sanatate similare, le puteti recomanda acest tratament 100% eficient.
Revenind la uleiul din seminte de in presat la rece, acesta are un continut bogat de Omega 3, linoleina, acizi grasi si este benefic pentru intregul organism.



Eu sunt adepta uleiurilor Cardinal presate la rece de la 2E Prod. Dintre tot ceea ce am incercat pana acum, acestea sunt cele mai bune. Sunt preparate printr-o tehnologie bio, fara aport termic sau chimic si sunt ideale pentru o dieta echilibrata si sanatoasa.


Uleiul din seminte de in poate fi folosit ca antiinflamator si calmant in afectiunile tractului digestiv, previne hemoroizii, tulburarile diverticulare si litiaza biliara, scade colesterolul, protejeaza inima si controleaza tensiunea arteriala, stimuleaza arderea grasimilor. Totodata, este bogat in vitamina E, are efecte calmante si cicatrizante, fiind folosit cu succes in tratamente dermo-cosmetice, in tratarea ulcerelor cutanate, a arsurilor, eczemelor, abceselor si a furunculelor. De asemenea, uleiul de in este un laxativ natural, mentine oasele sanatoase si vindeca artrita. Acizii grasi Omega 3 au efecte benefice la copii si gravide, fiind absolut necesari pentru dezvoltarea completa a creierului uman in timpul sarcinii si in primii doi ani de viata. De mentionat este si efectul antipresiv pe care il are Omega 3. Uleiul din seminte de in este folosit cu succes in prevenirea si tratarea cancerului, a leucemiei sau a afectiunilor autoimune.
Initial, credeam ca uleiul de in va avea gust sau miros "ciudat", dar m-am inselat, il folosesc cu succes la gatit si vi-l recomand si voua.

Ati folosit ulei de in? Cum vi se pare?

O duminica frumoasa tuturor!
PS: Daca doriti sa aflati tratamente naturiste pe baza de ulei de in pentru o anumita afectiune, nu ezitati sa-mi lasati in comentariu.

12 comentarii:

  1. Nu am folosit ulei de in pana acum, nu am probleme de sanatate notabile, dar este bine de stiut faptul ca ne poate ajuta in atat de multe afectiuni.Multumim pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bianca Roxana Anitei2 septembrie 2013 la 14:15

    Nu am folosit pana acum ulei de in, insa am consumat o vreme seminte de in si inca mai am in casa. Uitasem de ele, fug sa le caut!;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Adina, ma bucur tare mult ca nu ai probleme de sanatate si iti doresc sa nu ai niciodata. Eu sunt impotriva medicamentelor si de cateva luni am renuntat definitiv la uleiurile din supermarket, folosesc doar uleiurile presate la rece Cardinal. Intotdeauna am preferat sa previn decat sa tratez. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bianca, seminte nu am consumat eu :) dar uleiul e super. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. O sa il incerc si eu , poate ma ajuta la san , caci stii Anju ce probleme am si zilele astea chiar m-a suparat iar operatia , de la frig cred , ca in Severin s-a racit brusc vremea .

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu am folosit pana acum, dar e bine de stiu, ma bucur ca am aflat lucruri noi.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite, chiar am sa-i cumpar mamei ulei de nuca, sa incerce pentru problemele ei cu ficatul, merci de sfaturi :)

    http://diana.doubleweb.ro/last-summerish-outfit/

    RăspundețiȘtergere
  8. Paunito, din cate stiu eu, e bun si pentru afectiuni ale sanului, insa nu stiu exact pentru care dintre afectiuni :( Multa sanatate! Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  9. Alex, eu folosesc aceste uleiuri mai mult pentru gatit si-mi plac mult. Prefer sa previn decat sa tratez :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  10. Diana, mama a folosit uleiul de nuca si a scapat-o si de problemele cu ficatul si de problemele cu colesterolul. Din cate stiu, la fel de eficient e si cel de in, insa mama a facut tratament cu cel de nuca. Eu le folosesc pe ambele pentru gatit si sunt super. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine de stiut, doar ca am cautat preturi si sunt destul de scumpe... ca sa folosesti la gatit... e cam greu, nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Diana, spre deosebire de uleiurile din supermarket, cele Cardinal nu necesita o cantitate mare. In plus, sunt foarte sanatoase si previi anumite boli si, implicit economisesti banii pe care i-ai da pe medicamente sau medici. Stiu cati bani a cheltuit mama in ultimii ani pe medici si medicamente :(

    RăspundețiȘtergere