miercuri, 27 iunie 2012

Esti femeie? Meriti sa fii tratata cu respect!

De la interviul pe care mi l-a luat Agurita imi revine in minte mereu una dintre intrebari: cea legata de violenta in familie. Asadar, m-am hotarat sa scriu despre acest lucru. Impreuna cu Agurita, ne-am hotarat sa adunam cateva informatii despre anumite centre care pot oferi ajutor persoanelor care vor sa scape de violenta in familie, numere de telefon care pot fi apelate, etc. Inca nu i-am spus, insa cred ca si Anfreutza se va alatura acestui demers si invit toate bloggeritele sa facem ceva in privinta asta. 
Voi, ingerasilor "ting ting", probabil nu treceti prin asa ceva, insa sunt femei printre vecinele voastre sau cunostintele voastre care traiesc un cosmar. Nu vreau sa ma gandesc cat e de cumplit sa stai cu frica ca sotul sau iubitul tau vine acasa, fie baut, fie nervos si din orice nimic te loveste!  Aceeasi parere o am si despre tatii care isi lovesc copiii doar pentru ca pot! Din fericire pentru mine, nu am trecut prin asa ceva, insa cred ca intr-o situatie de acest gen l-as pocni cu o tigaie in cap, la propriu. Nu inteleg de ce un sot sau un tata care isi loveste sotia sau copiii are senzatia ca e mai barbat daca "isi arata muschii". Dragii mei, daca privesc acest comportament strict subiectiv, va spun ca sunteti niste viermi si ati merita sa va tarati! Privind lucrurile cu obiectivitate, va spun ca aveti o problema si daca nu suferiti de autosuficienta si de incapatanare prosteasca, puteti sa cereti ajutorul unui psiholog.  Daca nu m-a injurat nimeni pana acum, cred ca aceasta postare imi va aduce multe injuraturi :) Nu pot sa inteleg de ce un barbat trebuie sa loveasca pe cineva mai slab decat el! Bai nene (cum zic bucurestenii), daca ai chef de violenta, da-te cu capul de pereti pana iti revii! Poate asa vezi si tu ce durere iti provoaca. Eventual, cheama salvarea inainte...s-ar putea sa ai nevoie! Imi pare rau ca sunt atat de cinica, insa ma dezgusta un asemenea comportament din partea unui barbat :(
Dragi femei, nu acceptati asa ceva de la nimeni! Meritati sa fiti iubite, respectate! Nopti cu sughituri de plans si vanatai nu inseamna viata! Cunosc femei care au avut ghinionul sa se casatoreasca cu un asemenea monstru si au divortat inainte de "89 cu toate consecintele pe care le implica un divort pe vremea aceea. Nimeni nu merita sa fie tratat astfel! Nu sunt adepta divortului, insa sunt anumite situatii cand nu poti sa ramai legat de un om doar pentru ca ai semnat un certificat de casatorie.
Promit ca ma interesez si de numere de telefon la care o persoana afectata de violenta in familie poate apela. Din pacate, legislatia din Romania e total anapoda: daca eu aud ca vecina mea e agresata de sotul ei, e egal cu zero daca ea nu depune plangere la politie.
Dragi ingerasi, ma bazez pe voi ca veti promova lupta impotriva violentei in familie. Ca fiinta rationala, nu pot sa tolerez asa ceva! Lupul este un animal care imi place, insa mi-e frica teribil de el (pe buna dreptate), dar din toate documentarele de pe Discovery, nu am vazut lup care sa-si agreseze consoarta sau puii. Si atunci, imi pun intrebarea: noi, oamenii suntem mai buni decat animalele?
Mai e un subiect despre care as fi vrut sa vorbesc: agresiunile sexuale fata de copii, insa nu pot :( In ceea ce-i priveste pe pedofili, as da cate o bucatica din ei la crocodili. In fiecare zi cate un deget, cate o bucata de picior sa manance si crocodilii. Veti zice ca sunt sadica, insa de ce sa platesc eu "cazarea" in penitenciar a unui om care e atat de josnic? O luna de temnita a unui condamnat, ne costa pe noi, contribuabilii aproximativ 2500 de RON pe luna. Un pedofil e o "chestie" care nu merita nici sa moara, nici sa traiasca. Afirm lucrul acesta si mi-l asum. Cazul cu inchisoarea e unul fericit, sa zic asa: multe cazuri de pedofilie nu sunt nici macar raportate :( Prefer sa nu mai zic nimic, ma umplu de nervi :(

23 de comentarii:

  1. adevarat tot ce ai scris tu aici

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu tot si nimic nou, adica am mai auzit despre toate astea si toate vorbele nu fac mare lucru - poate informezi cateva persoane, dar cam atat ... exista campanii, spoturi la TV si afise pe ici pe colo si ... barbatii respectivi vor lovi in continuare, iar femeile care sunt in situatia aceasta ... ori se gandesc la copii (sa aiba tata), ori iarta din ... iubire (au impresia ca se va schimba) - inteleg mesajul si intentia ta, dar ceea ce scrii (si am putea sa scriem mai multe) pe cine vizeaza? Rudele/vecinele/prietenele unor astfel de victime care sa faca ce? Sa le consilieze? Orice om cu bun simt, indiferent de educatie ii va spune "daca te bate, lasa-l" si ea va avea acelasi raspuns ca la toate afisele si campaniile - "si unde sa ma duc?" - toate campaniile acestea ar trebui insotite nu doar de consiliere, cateva cuvinte pe un ecran sau la telefon ... ajutor efectiv, centre care sa ajute victimele, sa le ajute sa primeasca ingrijire medicala, psihologica si sa le ajute sa-si refaca viata (casa, loc de munca etc.) - iar ultima parte stiu ca suna utopic si poate idealist, caci implica fonduri imense, iar unele persoane ar putea sa profite de pe urma acestor programe ... dar textele chiar sunt numai ... vorbe. Astfel de victime, daca au acces la internet, au deja la dispozitie surse de informare, politia romana are deja o campanie de acest gen. Ca sa exprimam o opinie si o pozitie fata de aceasta situatie - sigur, eu am avut ceva de acest gen in familie, cunostinte si am o vecina pe care o bate regulat concubinul, deci nu vorbesc din ziare ... poti sa vorbesti pana te doare gura, ajuta poate doar tie, ca ai incercat si ai constiinta impacata ... stiu de cineva - o batea groaznic, a plecat la copii in cele din urma si dupa cateva luni s-a intors la el in ciuda eforturilor copiilor si a altor rude ... efectiv unele persoane se victimizeaza singure.
    Dar suma aia - cum adica 2500 RON/luna? mama mea traiesti dintr-o pensie de 470 RON si alora li se aloca asa de mult?
    Scuze daca ce am scris deranjeaza si ca m-am intins asa mult ... 
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Rose iubita ,tu credeai ca puscariasi stau free acolo? banii vin de la noi cei care muncim ca "prostii" 

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate in ceea ce priveste violenta in familie.Cei care-i maltateaza pe altii doar pentru ca sunt mai slabi ca ei,nu sunt decat niste lasi care merita sa fie tratati cu aceeasi moneda.Din pacate legislatia de la noi nu ajuta cu nimic femeile maltratate si de asta multe din ele prefera sa sufere in tacere pentru ca nu au la cine sa apeleze ca sa le apere.Cat despre pedofili,prefer sa nu-mi exprim parerea pentru ca astia nu se pot numi oameni.

    RăspundețiȘtergere
  5.  Nu, stiu ca nu stau degeaba, ba chiar sunt platiti, dar nu credeam ca e o suma asa mare.

    RăspundețiȘtergere
  6. ce ar trebui sa primeasca ca pedeapsa acest om de exemplu?  
    http://www.realitatea.net/trezeste-romania-ramona-dorina-florian-mama-agresata-si-bolnava-de-cancer_955347.html   e un caz nou 

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci, eu de mult zic asta, fiind catalogata a fi dura si nemiloasa: JOS CU ... SI LA MUNCA SILITA!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Calin Andreea Daniela27 iunie 2012 la 10:42

    Ai mare dreptate:). Bineinteles, ca ma alatur...

    RăspundețiȘtergere
  9. Este atat de adevarat ce ai scris tu dar ii dau dreptate si lui Rose Blue, sunt lucruri pe care le stim, pe care le stiu multe din cele abuzate si totusi nu fac nimic. Putem doar sa promovam aceasta lupta impotriva violentei in familie si sa speram ca va avea efecte.

    RăspundețiȘtergere
  10. Rose Blue, din pacate, atat costa intretinerea unui detinut pe luna (mancare, utilitati, asistenta medicala, salariile gardienilor, etc.) Daca vrei sa te mai oripilezi, iti spun si suma pe care au cheltuit-o deputatii pe hartie igienica: la ultima achizitie au dat 25000 de euro pentru hartie igienica ce se presupune ca le ajunge pentru 6 luni :)
    Sunt de-acord cu tine ca sunt femei care se complac intr-o situatie de violenta domestica, insa nu pot sa nu ma revolt, nu pot sa tac.

    RăspundețiȘtergere
  11.  Dar ce fel de hartie folosesc astia, de matase? Si de ce nu-i cauta nimeni prin toaleta? ridicol de-a dreptul ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Si daca ar fi de matase, ar fi mai ieftina :) Din pacate pentru nervii mei, urmaresc mereu stiri politice, economice si sociale, astfel ca stiu toate aceste sume cheltuite aiurea :(

    RăspundețiȘtergere
  13. Agurita, m-am oripilat cititnd cazul Ramonei. Scarbele astea merita sa fie hrana pentru crocodili!

    RăspundețiȘtergere
  14.  I-am spus mamei mele de suma asta ridicola, dar gresisem moneda, deci e chiar mai ridicola decat 250 de milioane de lei vechi si glumeam ca probabil ajunge pentru toata familia si mi-i imaginez cum indeasa vreo 2 tuburi de hartie in servieta/poseta ... neh, probabil le-o livreaza altii direct acasa ... si iarasi, pe astia nu-i controleaza nimeni la cheltuieli?!?
    Uite, ma bucur ca am taiat aproape total televizorul, rar mai deschid cate un ziar online cand vad cate un titlu in newsfeed ... stirile dauneaza seninatatii de a accepta toate cele pe care nu le poti schimba.

    RăspundețiȘtergere
  15. Din pacate, mie imi sunt necesare aceste stiri :(

    RăspundețiȘtergere
  16. din pacate exista astfel de oameni cum ai zis si tu fiecare din noi cunostrem cel putin o astfel de persoana,unii chiar prea bine :(nu inteleg nici eu cum accepta unuii oamni asa o viata,dar nic nu judec ca ....e greu sa te departezi de asa persoane,frica,amenntari :(
    spre norocul meu aici unt ferita de asa ceva,nu aud asa ceva in jurul meu,nici nu as vrea insa sunt si sunt multi astfel de oameni....

    RăspundețiȘtergere
  17. Mirela, din pacate legea e mult prea blanda in fata acestor fapte :(

    RăspundețiȘtergere
  18. Monika, ma bucur ca nu sunt singura care gandeste asta. Stiu ca postarea mea a fost dura, insa imi este imposibil sa nu ma revolt!

    RăspundețiȘtergere
  19. Anfreuta, multumim si pentru articolul de pe blogul tau. Stiu ca nu e un subiect despre care lumea doreste sa citeasca, din pacate e o realitate crunta :(

    RăspundețiȘtergere
  20. Alina, unele persoane accepta situatia de teama, de rusine sau pentru ca simt ca nu mai au curajul sa o ia de la capat. Eu conosc si persoane care au scapat de acest cosmar. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ana Maria, nici eu nu judec pe nimeni, insa mi-as dori din tot sufletul sa putem face ceva si astfel de cazuri sa fie cat mai rare. Imi dau seama ca nu vor disparea in totalitate :(

    RăspundețiȘtergere
  22. Cata dreptate ai ingeras ting ting, nu ai exagerat cu absolut nimic:( Si chiar nu le inteleg pe aceste femei de ce se conformeaza cu viata asta. Am avut si am cazuri de violenta domestica in familie, si nu pot sa schimb deloc mentalitatea acestor femei..parca este ceva normal pentru ele sa fie batute. :( Pacat ca legea este in favoarea acestor nemernici!

    RăspundețiȘtergere
  23. Gabita, cred ca sunt mai multe motive: rusine, teama, imposibilitatea de a se sustine singure financiar, dependenta afectiva, etc :( Pupici.

    RăspundețiȘtergere