miercuri, 24 aprilie 2013

Mult zgomot pentru nimic!

Mult zgomot pentru nimic sau evenimentul organizat de Ziua Internationala a Cartii de catre Editura Litera si Ziarul Ring. Desi nu obisnuiesc sa merg la astfel de evenimente care implica multa lume, astazi am trecut peste prejudecati si m-am prezentat in Centrul Vechi al Bucurestiului ca orice iubitor de carte. 


 Cam asa arata locatia la orele 19:30, atunci cand am ajuns (in comunicatul de presa erau anuntate orele 18:00). Un loc plin de o multime de oameni, "izolati" de carti printr-un cordon textil si prin indiferenta organizatorilor :( Am rezistat vreo 10 minute si apoi, scarbita de doua personaje care "scuipau" seminte in ceafa mea si de posibilitatea ca acest eveniment sa devina "apocaliptic", am plecat. Cele 10 minute petrecute acolo m-au dus cu gandul la imaginile de la TV cu impartitul sarmalelor sau a apei sfintite la biserici si imbulzeala creata. Nu mi-as dori nici in ruptul capului sa particip la ceva asemanator: oameni care se calca in picioare doar pentru ca se da ceva gratis.
Ideea de a "etala" cartile pe jos e interesanta, dar in acelasi timp bizara: la "Revolutia" din '89 se aruncau carti si tablouri.

As fi trecut peste acest aspect daca ar fi fost amenajate niste culoare, astfel incat iubitorii de carte sa le poata vedea pe toate si sa-si aleaga o singura carte cu care sa plece acasa.

N-a fost sa fie asa si aveam impresia ca fac parte dintr-o turma de vite sau de oi. A nu se intelege gresit exprimarea mea: iubesc animalele, insa turmele pot fi manipulate foarte usor :(






Cam acestea au fost imaginile de la "marele" eveniment, iar eu mi-am continuat seara la "Tanti", adica Bistro Tormen.
23 aprilie fiind si Ziua Fortelor Terestre Romane, am avut ocazia sa asist la o mica parada militara.


Am atasat si un scurt filmulet cu parada. Sper sa va placa.
Pe la 20:40 m-am intors in locul cu pricina. Ma rodea curiozitatea daca avusesem dreptate sau nu. Din pacate, avusesem dreptate: locul era plin de oameni, nu mai era nicio carte, ci doar multa mizerie si multe semne de carte imprastiate pe jos :(

Ma durea sufletul sa vad atata nepasare fata de carti :( Presupun ca nu ai nevoie de semn de carte daca folosesti o carte pe post de obiect decorativ sau o plasezi pe oala cu lapte prins :)

Cam asa mi-am petrecut seara Zilei Internationale a Cartii. Voi cum v-ati petrecut seara? A mai fost cineva la acest eveniment?

Pupici si multe zambete!




14 comentarii:

  1. Si eu am fost si am ramas cu acelasi gust amar, chiar am scris mai devreme pe blog ...

    RăspundețiȘtergere
  2. E clar ca asemenea "evenimente" nu sunt pentru noi :( Nu m-am dus sa cersesc o carte, insa mi s-ar fi parut frumos sa pot rasfoi cateva carti si sa-mi aleg UNA pe care sa o citesc acasa cu drag, ca un elogiu adus cartii. Desi nu postez recenzii, cartile mele nu zac nici pe raft, nici pe oala cu smantana. Ori la moastele nu stiu carui sfant, ori la Ziua Internationala a Cartii, tot aia e :(

    RăspundețiȘtergere
  3. mai bine ca nu ai fost, cand s-a dat acces la 20.30 a fost o inghesuiala maxima, dupa maxim 3 minute nu mai gaseai absolut nici o carte, eu am avut noroc sa iau cate ceva, dar in drum spre tramvai am mai dat din ele celor care nu au "prins" nimic :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe cai intortocheate am aflat de unde s-au inspirat in campania asta - http://www.luzinterruptus.com/?p=1357 - adica am citit la Kadia cu link catre Luz si bookaholic - acolo am vazut imagini frumoase, la tine si la Alina am vazut un balamuc specific romanesc - chiar buna comparatia cu sarmalele :)
    Pacat, ar fi putut fi frumos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Monica, pacat ca nu a fost organizat cum trebuie, ar fi putut fi ceva frumos :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumoase sunt imaginile prezentate pe luzinterruptus! Mi-ar fi placut sa fi fost si la noi asa, nu o imbranceala specifica pomenilor :(

    RăspundețiȘtergere
  7. intr-adevar, a fost ceva haotic, dar pentru mine a reprezentat si una dintre rarele iesiri pentru a ma relaxa putin. nu a fost asa rau, lasand la o parte inghesuiala :)

    RăspundețiȘtergere
  8. imi mai pare rau ca nu am stiut ca vii si tu, ti-am ramas datoare cu o pereche de cercei :) si o bratarica cu testoasa

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte trist ting ting..Vreau o tara ca afara! :(

    RăspundețiȘtergere
  10. eu nu am fost ca n-ama vut cum....am fost la onomastica socrului meu :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Am vazut la televizor si am citi pe net:( E rusine ce s-a intamplat acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ooo, nu stiam nimic de treaba asta..ce pacat...

    RăspundețiȘtergere