marți, 7 mai 2013

De ce sunt interzisi micii?

Interesele financiare ale occidentalilor si-au mai gasit o metoda de realizare printr-o directiva UE: interzicerea micilor din cauza continutului de bicarbonat de sodiu. Masura va fi aplicata incepand cu data de 01 iunie 2013.

Eu nu mai mananc carne de ceva vreme, insa mi-e imposibil sa nu constat care este scopul acestei masuri si ce impact va avea. Masura impusa de UE vine in aceeasi perioada in care McDonald's a lansat un nou produs. Cum credeti ca se numeste? Mc Mici :) Fara bicarbonat de sodiu, bineinteles. Daca cineva are impresia ca preparatele de la McDonald's sau de la un alt fast food similar sunt mai sanatoase decat micii romanesti, e de-a dreptul nerod si manipularea functioneaza la cei mai inalti parametri in cazul sau.
Sa nu va inchipuiti ca e singura masura la care s-au gandit occidentalii. Se doreste ca si usturoiul sa fie interzis prin Codex Alimentarius (acceptat tacit de politicienii romani) deoarece contine arsenic. Cum sa crezi ca cel mai eficient antibiotic natural, usturoiul trebuie interzis? Mai mult decat atat, usturoiul este recunoscut si pentru proprietatile anticancerigene.
De ce sa consumi usturoi romanesc cand trebuie sa dai bani pe sosurile cu gust de usturoi de la fast food?
Lista poate continua cu foarte multe masuri catastrofale adoptate de UE si nimeni nu vorbeste despre asta. Suntem intoxicati cu asa-zisele scandaluri mediatice sau cu faptul ca sezonul acesta nu se mai poarta nu stiu ce croiala la fusta.
Sa le fie rusine politicienilor romani ca ne vand ca pe niste sclavi de 23 de ani incoace! Vom ajunge saraci, bolnavi, pustiiti sufleteste si fara vreo speranta de mai bine :(

21 de comentarii:

  1. Poftim?! Interzicerea micilor si a ustroiului?! :)) Hai ca deja sunt penibili acesti UE-isti! Nici eu nu sunt fana a micilor, insa fiecare om este liber sa digere ce doreste! Cum sa-mi ordone cineva ce sa mananc si ce nu?! Iar cat despre ustroi nu am cuvinte..acest aliment este esential pentru oameni..cum sa il interzica?! Sclavi e putin spus ting ting. :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca asta cu micii nu am stiut-o. A aparut produsul asta la McD???;))) Nu ma dau in vant dupa mici, insa efectele benefice ale usturoiului le stim cu totii. Eu am tinut o cura cu usturoi si cu lamaie anul trecut pe vremea asta, intrucat eram insarcinata si racita cobza, deci nu aveam multe alternative de tratament. Am scapat cu bine si timp de un an n-am mai avut nici o problema cu raceala. Trebuia sa repet cura, da' deh, cand nu te doare nimic nici ca-ti pasa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne fereste!! Asa ceva chiar nu-mi vine sa cred :D am ajuns sa o vedem si pe asta :)
    Cred ca pana la urma ne vor interzice si sa mai respiram... :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Madalina Zamfirache8 mai 2013 la 10:28

    Ce idiotenie...
    Cu ce drept fac asa ceva? Cum sa interzici micii si usturoiul, dar sa permiti consumul bombelor toxice de la McDonalds sau din shaormerii?
    Fiecare mananca dupa bunul plac si pe propria sanatate!
    Idiots!

    RăspundețiȘtergere
  5. Giorgiana AnytaGyo8 mai 2013 la 11:15

    Am aflat si eu zilele trecute ca micii vor fi interzisi si am avut aceeasi reactie: DE CE NAIBA?????????????? Pana acum nimeni nu a murit din cauza acestora sau din cauza usturoiului! Mici nu mananci in fiecare zi, usturoiul (vorba dvoastra) are zeci de beneficii si chiar daca respiratia omului nu ramane proaspata dupa ce il consuma ne face placere sa il consumam sub forma de mujdei sau ca ingredient in diferite meniuri. Daca ne place, de ce sa ne interzica???? Ar trebui facut un protest in toata regula! @Gabryelle's Blog scrie bine: nu ne poate ordona nimeni ce sa mancam!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aghinitei Maria8 mai 2013 la 13:12

    Asta-i nimic, pe langa mafia medicamentelor occidentale!
    Si tot ei bat toba cu drepturile omului, deh, pui lupul sa pazeasca oile!

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci asta cu usturoiul e cea mai mare idiotenie pe care am auzit-o. Cum naiba sa fie interzis??? WTF??? Eu ador usturoiul atat pt gust cat si pt beneficiile aduse organismului, si incerc sa-i invat asta si pe copiii mei. Iar tampitii astia vin si ne zic ca il vor interzice????? NO WAY!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Romanii sa faca protest?! :)) Le da o bricheta si un pix, si catelusi se fac! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Da' e o mare tampenie sa se intample asta, daca fara mici putem trai, fara usturoi deja devine o problema.....

    RăspundețiȘtergere
  10. Giorgiana AnytaGyo10 mai 2013 la 14:44

    :)) Asta-i buna :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  11. Sararu Laura Silvia8 iunie 2013 la 11:01

    Doamne fereste!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ting ting, suveranitatea tarii e cedata de multa vreme :(

    RăspundețiȘtergere
  13. Bianca, toti romanii cunosc efectele benefice ale usturoiului, dar de ce sa nu interzici un produs care e ieftin (daca locuiesti la curte il poti cultiva singur) si sa recomanzi medicamente - pentru profitul marilor corporatii? :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Lucica, decizia s-a amanat pana la sfarsitul anului, dar, probabil, vom ajunge sa respiram din tuburi cu aer cumparate de la marile corporatii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Madalina, nu degeaba se spune ca Romania e tara tuturor posibilitatilor :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Giorgiana, dupa aderarea UE ne pot impune cam orice. Problema e ca la aderare se stiau aceste conditii impuse de UE, dar nu ni s-au spus :( Reglementarea cu micii este amanata pentru 31 decembrie 2013. Cum a spus si Gabita: cine sa protesteze la noi? :(

    RăspundețiȘtergere
  17. Ai mare dreptate, ting ting! Cu 1 kg de zahar pleaca toti acasa, fara sa se gandeasca la ziua de maine, fara sa constientizeze ca suntem otraviti la propriu :(

    RăspundețiȘtergere
  18. Maria, am scris si despre mafia medicamentelor. Ni se baga pe gat un pumn de medicamente, la preturi imense. In plus, la televizor e plin de reclame pentru medicamente: o pastila pentru cap, una pentru stomac, una pentru ficat si tot asa :(

    RăspundețiȘtergere
  19. Carmen, s-a manadat intrarea in vigoare a acestei decizii, dar, probabil n-au renuntat la idee. La noi e interzisa si canepa de ani buni, canepa pe care bunicii nostri o foloseau (semintele pentru prajitura traditionala de Craciun si planta pentru domeniul textil). Cica e drog canepa :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Mihaela, si eu pot trai fara mici, mai ales, ca nu mananc carne, dar la usturoi nu renunt in veci!

    RăspundețiȘtergere
  21. Laura, desi s-a amanat intrarea in vigoarea a acestei decizii pana la 31 decembrie, sper nu aiba loc niciodata.

    RăspundețiȘtergere