vineri, 10 august 2012

Pizzeria Sicilian Art Botosani

Desi nu ajung foarte des prin Botosani, in putinele ore pe care le petrec prin zona imi place sa "explorez" diverse restaurante din oras. Intr-una din "escapadele" mele am "aterizat" la Pizzeria Sicilian Art situata in Complexul Bulevard. Mi se spusese ca aici se mananca cea mai buna pizza din Romania. Imi pare rau sa o spun, dar nu e chiar asa: pizza e buna, dar nu cea mai buna.

Ca prima impresie nu mi-a placut ca nu exista locuri de parcare. Mai mult decat atat, pizzeria e situata langa o statie de taxi si majoritatea taximetristilor parcheaza cum doresc :(

Am ajuns pe terasa pizzeriei si am observat ca e destul de mica si mult prea aglomerata. Zic: nu-i nimic, ne asezam inauntru. Din pacate, inauntru spatiul era si mai mic si nici nu se putea respira de caldura. Nu stiu daca aveau aer conditionat, insa daca aveau, cu siguranta, nu facea fata. Gasim o masa micuta pe terasa si ne asezam. Masa era pozitionata intre doua usi: cea prin care se facea accesul clientilor in pizzerie si cea prin care se facea accesul ospatarilor pentru a livra comenzile. Aveam senzatia ca "stau in drum", nu aveam deloc intimitate, nu puteam vorbi decat in soapta, astfel incat sa nu auda toata lumea ceea ce vorbesc. Am trecut peste acest aspect si ne-am hotarat ce sa comandam.

Sotul meu si-a ales Calzone Sicilian Art, pret 27 Ron.

Eu mi-am comandat Vulcano, pret 20 Ron.

Pizzele au fost foarte gustoase si am observat ca sunt preparate cu ingrediente originale: mozzarella, prosciutto, parmezanul sunt autentice. Mi s-a intamplat de multe ori sa mananc pizza prezentata ca fiind cu mozzarella si prosciutto, insa contineau cascaval si sunca. De data aceasta n-am avut acest ghinion. Nu sunt o fitoasa, insa mi se pare normal sa nu fiu mintita ca un anume preparat contine ingredientul X si, de fapt, e un inlocuitor, mult mai ieftin. Daca pizza e cu cascaval, spune-mi ca e cu cascaval, nu cu mozzarella, doar pentru ca "da mai bine". La cele doua pizza am comandat si doua sosuri picante si am avut placuta surpriza sa observ ca sunt sosuri Cirio autentice, nu ketchup. Sotul meu a fost incantat de pizza pe care si-a comandat-o, eu mai putin, insa am apreciat ca e preparata la cuptor cu lemne. Desi pizza mea era picanta asa cum scria in meniu, atmosfera mi-a cam taiat pofta de mancare, asadar am mancat doar doua felii si restul am cerut sa-mi fie pusa la pachet.
Nu ne-am comandat si desert pentru ca oricum nu aveam ce, dar sotul meu si-a comandat un espresso. Din nou o surpriza placuta: cafeaua era Kimbo. Pentru cunoscatori, Kimbo este unul dintre cele mai bune espresso-uri. Cand a venit nota de plata am avut o alta surpriza. Pe nota de plata era trecut si pretul ambalajului (1 Ron). Nu e vorba de suma, insa cred ca e prima data cand vad asemenea "rubrica" atunci cand cer sa-mi iau mancarea la pachet. Am fost si mai consternata din cauza faptului ca aceasta pizzerie se lauda ca face livrari la domiciliu. Am comandat pizza de nenumarate ori, insa n-am platit niciodata cutia.

In concluzie, mi-a placut cum era decorata terasa si pizza a fost ok, insa nu mi-a placut lipsa spatiului si faptul ca ospatarita nu a schitat macar o data un zambet, era tare suparata pe viata. Preturile nu sunt tocmai mici pentru Botosani si cred managerul/patronul pizzeriei ar putea sa inchirieze un spatiu mai mare si sa angajeze ospatari care nu vin cu sila la serviciu. Nu pot spune ca va recomand aceasta pizzerie. Poate am nimerit eu intr-un moment prost, insa serviciile nu m-au convins sa revin :(



14 comentarii:

  1. Buna dimineata Iulia.Sper sa nu ma gandesc toata ziua la cat de delicioasa arata pizza ta :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata, Alina!  Pizza arata bine, dar cred ca e mai ok sa o comanzi acasa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur sa citesc despre ceva mai aproape de casa, dar la pizza si pizzerii nu ma pricep (am fost doar in Iasi si mi-a ajuns) - eu sunt pretentioasa la mancare, adica sunt multe ingrediente care nu-mi plac si cand iau pizza si incep sa dau deoparte ce nu-mi place, se duce tot farmecul - deci cea mai buna pizza am mancat-o acasa, facuta de mine - nu ca ar avea ingrediente cu accent italian, dar imi place ce e in ea :) 
    (btw. zambesc de fiecare data cand vobesc cu un romana venit din Italia si care vorbeste asa cu cadenta lor si mai baga cate un 'mamma mia' si 'ciao' (pronuntat cum trebuie cu de parca m-ar intreba "ce-au ... aia in cazan" :)
    Concluzie - pizza buna, servicii proaste :)
    Astept si episodul urmator din cronica restaurantelor - uite, postarile astea sunt foarte utile, sa stie lumea ce sa caute si ce sa evite :)) 

    RăspundețiȘtergere
  4. Calin Andreea Daniela10 august 2012 la 10:04

    Daca as sta in Botosani, mi-as face comanda acasa ca sa evit neplacerile :)

    RăspundețiȘtergere
  5.  Hmmmm da mai Iuli, ce pot sa zic, cand te gandesti ca vi pe un salariu de maxim 8 milioane si stai mai mult de 12 ore la munca nu cred ca ai motive sa fi prea fericit, asta referitor la ospatarita, legat de nota de plata, mi se par preturile cam mari, ce sa mai zic de acel leu care nu isi regaseste locul in factura...dar cred ca ar trebui sa te obisnuiesti, in Romania sunt servicii proaste oferite la preturi ridicate...popiiici

    RăspundețiȘtergere
  6. Cris, si eu sunt pretentioasa la mancare. Atunci cand imi comand o pizza ma uit cu mare atentie ce contine. De exemplu, nu-mi comand pizza care contine ceapa sau porumb. Daca cumva are vreun ingredient care nu-mi place, cer sa nu-mi puna ingredientul respectiv. Adevarat ca cea mai buna pizza e cea preparata in casa.
    Si pe mine ma amuza cei care dupa 6 luni de stat in Italia au si "uitat" limba romana. Multi nici n-o stiau, deci n-aveau ce sa uite :) Sac! Astazi sunt rautacioasa :) Asa cum spuneam si in postare, nu am o problema cu ingredientele romanesti, dar nici nu-mi place sa mi se vanda vise sau fite :)
    Voi mai scrie postari de genul acesta, inclusiv de prin locurile mele natale.

    RăspundețiȘtergere
  7. unde e pizzeria asta ca nu imi dau seama dupa nume :-?

    RăspundețiȘtergere
  8. Lore, in facultate am lucrat si eu ca ospatarita, tot cu minimum pe economie, insa atunci cand esti amabil, politicos, zambesti, iti rotunjesti veniturile din bacsis. Chiar castigam mai mult din bacsisuri decat din salariu. Eu mai am o vorba: nu sta nimeni cu pistolul la tampla mea ca sa ma duc la un serviciu care ma face nefericita, nu-mi place, imi caut altceva. Eu am fost la multe restaurante cu preturi mai mici si cu servicii de foarte buna calitate. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  9.  Nu am zis ca a mea e cea mai buna sau geniala (aluat, salam, cascaval si rosii), dar stiu ce e in ea si ... mi-a crescut inima cand mi-a spus mama ca asta ii place, sa mai fac (i-am dat din aia cumparata si nu i-a placut :)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10.  Am auzit de pitzzeria asta, dar sincera sa fiu n-am fost niciodata:)Nici nu stiu exact locatia, dar imi imaginez...Nu mi-a sarit in ochi:D Na, ca m-ai facut curioasa si cand merg in oras incerc si pizza de aici:)

    RăspundețiȘtergere
  11. In complexul Bulevard, intersectia Bdul. Mihai Eminescu cu strada aia care duce spre Liceul Eminescu :) Doar ca nu e chiar in intersectie, e langa statia de taxi. Mai stiu si eu cate ceva din Botosani :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ancuta, daca ajungi, du-te la o ora la care nu e aglomerata ca sa gasesti o masa ok.

    RăspundețiȘtergere
  13. For most recent information you have to pay a quick visit world-wide-web and on world-wide-web I
    found this website as a finest site for most recent updates.


    My homepage antivirus software

    RăspundețiȘtergere