vineri, 17 august 2012

"Fenomenul" Lady Gaga

In ultimele zile toata mass media abunda de informatii despre Lady Gaga: ce a mancat, cat a dormit si alte informatii de-a dreptul penibile. Totodata, apar diverse reactii ale unor fani infocati (zic ei), eu le-as spune dezaxati. Nu pot sa le spun altfel unor oameni care sufera si plang pentru ca nu au putut obtine un autograf  sau celor care dorm o noapte intreaga langa scena doar pentru a fi primii la concert. Imi place sa ascult muzica lui Lady Gaga, imi plac si alti cantareti, insa n-am lesinat niciodata atunci cand i-am vazut live :) Poate sunt mai putin toleranta, dar mi se pare un comportament exagerat. Sunt adolescenti, e normal sa aiba un idol, insa nu stiu cat de ok e pentru psihicul acestor copii sa aiba astfel de reactii. Atat tam-tam de parca l-ar fi vazut pe Dumnezeu! Ma intreb ce parere au parintii lor despre lucrul acesta. Chiar nu e nimeni care sa le explice ca Lady Gaga e un om ca toti ceilalti, cu defectele ei, cu supararile ei, nu e perfectiunea intruchipata? Intr-adevar, e talentata, face niste show-uri incendiare si se imbraca excentric, insa nu vad in aceste lucruri un motiv pentru care ar trebui sa fie "zeificata". In spatele acestor show-uri sta o industrie intreaga care se ocupa de imaginea ei. Personal, nu am puterea de a intelege cum un fan al unei vedete devine isteric si chiar consider ca e un comportament periculos atat pentru el insusi, cat si pentru societate. La adolescenti sa fie din cauza varstei teribilismului? Sa lipsa de valori din societatea de astazi? Sa fie "intoxicarea" pe care ne-o ofera mass media?
Vazand isteria asta cu Lady Gaga, mi-am adus aminte ca in primul an de facultate am cunoscut o fata care era indragostita de un mare fotbalist. Nu doar ca era o fana infocata, visa ca se va casatori cu el, s.a.m.d. Nici atunci nu reuseam sa inteleg cum te poti indragosti de o himera, de un om cu care nu ai stat niciodata de vorba. Si mie imi place Keanu Reeves, dar n-am visat niciodata ca ma voi casatori cu el :) Il apreciez mai mult pentru ca e o vedeta discreta si nu e implicat in tot felul de scandaluri.
Voi ce parere aveti despre acesti "fani infocati"? Care ar trebui sa fie criteriul dupa care apreciem o vedeta?

14 comentarii:

  1. si eu cand eram mica adica pustoaica de 14-15 ani,eram fan 3 sud est,animal x , candy si ce se purta atunci,pe unii dintre artisti ii cunosteam din cartier,dar nu am avut crize de isterie,si nu eram obsedata deloc. ne duceam in gasca la concerte si ne distram supeeer. si mie imi plac unele melodii de la lady gaga iar tonya e topita dupa poker face :)  dar sincer zilele acestea presa a exagerat sincer. pe mine una nu ma intereseaza ce a mancat sau ce a baut sau ce a mai facut,am apreciat ca a venit a cantat live si s-a purtat impecabil pe scena cu toate ca i s-a facut rau si a vomat in culise, dar la fel cum a spus si ea suntem oameni avem sentimente emotii trairi si bineinteles oboseala acumulata si pregatirile intense pt concert si-au spus cuvantul. Adolescentii din ziua de azi prea exagereaza,prea duc totul la extrem dar asta e nu ii putem opri din cate se pare insa pe mine deja m-au plictisit de presa nici nu mai spun.
    pupici Iulia :* :* :* 

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa mine, nu e un fenomen. punct. iar partea cu fanii infocati, cred ca e mai mult teribilism, ne dam in stamba sa ne bage si pe noi cineva in seama. nu cred ca e atat de real :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci:)) : am vrut sa fac si eu o postare de genul dar am zis ca sunt prea rautacioasa. Era o tipa la tv,care plangea ca nu a putut sa intre sa faca o poza sau ceva de genul. D
    Nu vreau sa fiu rea,dar vorba ta Gaga e tot un om cu defecte etc.
    P.S Si eu sunt adolescenta si nu am nici un idol,si daca as avea ar fi o persoana pe care o cunosc , nu o persoana pe care o vad la tv.
    :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Cata, pe mine m-au obosit jurnalistii cu imagini si declaratii ale fanilor devastati sentimental ca n-au primit autograf de la Lady Gaga. E foarte ok sa fii fan al unei formatii sau mai stiu ce, dar sa nu-ti creezi un ideal in viata din a-l intalni, atinge, etc. Aceste manifestari sunt deja anormale :( Pupici multi si tie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dana, de aceea am si pus fenomen intre ghilimele :) Nu mai stie lumea cum sa se faca remarcata :) Cred ca e teribilism, cum ai zis si tu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu m-am sfiit sa scriu pentru ca asta cred: ca nu e norbal sa o iei razna doar pentru ca a venit Lady Gaga in Romania :) Tipa aia care plangea la TV, fusese si la Hong Kong ca sa capete un autograf de la Lady Gaga, iar cu o seara inainte de concert a dormit langa scena ca sa fie prima :))) Asa ceva e de no comment :) PS: Felicitari tie si parintilor tai! Cred ca atitudinea ta se datoreaza foarte mult si educatiei pe care ai primit-o. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ting ting, dupa parerea mea, parintii sunt singurii vinovati! Acestia sunt copiii crescuti in fata televizorului si tinuti in puf. Eu nu am vazut copii din familii modeste sa faca asa ceva. Stii vorba aia: Copilul ce vede in casa, asa face si el. :D Eu mi-as lasa copilul sa asculte ce muzica doreste, insa i-as interzice sa imprumute stilul si comportamentul unei vedete. Si eu cand eram mica eram mare fana Backstreet Boys, insa totul se rezuma la muzica si un mic morman de reviste :p multi pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  8. E o moda si chestia asta cu idolii, nu ma mai mira la tineri, dar ma mira la cei mai ... maturi si teoretic mai intelepti. 
    Eu am ascultat muzica ei inainte sa fi ajuns atat de cunoscuta ("Just Dance" a fost pe coloana sonora a unui film), dar atat, albumul de inceput, dupa ce a inceput cu costumatiile si aparitiile socante si am mai putut nici muzica s-o inghit. Dar uite ca azi i-am dedicat plimbarea mea prin oras si am tot ascult vreo 5 melodii cantate de ea;PS 1 - Si mie imi place Keanu Reeves ... chiar nu l-am mai vazut demult.PS 2 - Am vazut compot de zmeura in Kaufland si mi-am amintit de schimbul nostru de comentarii (dar nu arata prea bine :(

    RăspundețiȘtergere
  9. 100% de acord cu tine . Aceasi reactie am avuto si eu . Am varsta acelor copii si imi venea sa ma dau cu capu de toti peretii de rusine cand ii vedeam :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabita, ai mare dreptate! Majoritatea sunt copii de bani gata si sunt obisnuiti sa li se ofere totul pe tava. Din pacate, concertul Lady Gaga a scos la iveala multe deviatii de comportament :( Pupici multi, ting ting.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cris, si mie imi plac anumite melodii de la ea. La fel, imi plac melodii si de alte formatii, dar nu tin neaparat sa am autografe de la ei. La viata mea am primit 3 autografe: in scoala primara de la Marian Ralea, in generala am primit un autograf de la Vadim Tudor pe o carte de-a lui si acum cativa ani am primit un autograf de la Rafaga la un concert privat. In niciun unul din cazuri nu m-am "zbatut" prea mult sa obtin autograful, a fost o conjunctura propice. Mi-ar placea, totusi, sa merg mai des la lansari de carte si sa primesc autograf pe cartea respectiva. Acolo, oricum, nu e prea mult lume, deci e usor de obtinut :)
    PS1: Da, frumos barbat :) PS2: Nu e acelasi producator? Mi-ai facut o pofta! Daca gasesc printr-o tara pe unde ajung eu, iti iau si tie un borcan :) Pup.

    RăspundețiȘtergere
  12. Andra, nu stiu ce e in capul lor, cred ca i-a prostit televizorul :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cum au scris si fetele, de la parinti li se trage. In grupa a carei educatoare eram, o pustoaica nu voia sa cante la serbare, ca nu-i placeau cantecele (+ timiditate, desigur... :), iar mamica ei imi spunea: "Moni, de aveati ceva de la Lady Gaga, sigur canta si ea!" No comment... Videoclipurile ei in mod cert nu-s pt. copii - insa paintilor le e mai usor sa-si lase odraslele in fata "Tembelizorului", uitand de ei... Iar dupa o asemenea "crestere", n-avem de ce sa ne miram de rezultat - fie el acest idolatrism, sau rezultatele de la Bac.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai perfecta dreptate, Monika! Am vazut multi parinti care-si lasa copiii in fata TV-ului doar ca sa aiba si ei putin timp liber. Cum eu nu am copii, nu sunt in masura sa judec, desi nu sunt de-acord cu aceasta practica :( Pupici.

    RăspundețiȘtergere