joi, 23 august 2012

Cum slabim sanatos?

Dragii mei, va amintiti de concursul sponsorizat de Econatura, nu-i asa? Cu ocazia acestei colaborari am avut si eu ocazia sa testez batoanele energizante bio cu caise si lamaie. Batoanele contin: caise, nuca de cocos, migdale, cirese dulci, sirop agave, concentrat de lime si coaja de lamaie, toate din culturi bio.

Batoanele se prezinta in cutii a cate doua batoane de 45 de grame fiecare. Unul sau doua batoane pot inlocui cu succes cina sau pranzul. Sunt produse de tip vegan, fara ingrediente modificate genetic.

Valori nutritionale per 100 g: 
-valoare energetica 1841 kJ/ 441kcal
-proteine 8 g
-carbohidrati 32 g
-zahar 29 g
-grasime 30 g
-acizi grasi saturati 19 g
-fibre alimentare 10 g
-sodiu 16 mg


Asa arata un baton.

Parerea mea:

Batoanele au un gust placut, dulce-acrisor. Desi este un produs vegetarian, mie mi s-a parut ca seamana la gust cu cozonacul :)
Nu sunt adepta slabirii prin infometare, asa ca aceste batoane au fost binevenite. N-am sarit peste micul dejun, insa pranzul si cina din ziua respectiva le-am inlocuit cu cate un baton.  In general, nu pot tine o dieta drastica: daca mananc doar salate, mi-e foame, daca mananc doar fructe, mi-e foame, si tot asa. Surprinzator, dar nu mi-a fost foame si datorita valorilor nutritive ale produsului nici nu m-am simtit lipsita de vlaga.
Pe langa faptul ca reprezinta un ajutor eficient intr-un proces de slabit sanatos, eu le gasesc si alte intrebuintari acestor batoane: sunt potrivite pentru persoanele foarte ocupate care nu au timp sa ia pranzul la serviciu, dar si pentru persoanele care tin post.

PS: Nu uitati de promotia Econatura: la cumpararea a doua cutii de batoane cu caise si doua cu ciocolata, primesti gratuit o punga de fulgi bio crocanti.

Cine le-a mai incercat dintre voi? Cum vi se par?





15 comentarii:

  1. Super interesante, daca au si ingrediente naturale mai bine:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Par interesante ting ting:) Cred ca un baton ti la papat Jarabe:D pupicei:*

    RăspundețiȘtergere
  3. My Avon Magazine23 august 2012 la 13:06

    Spui că funcționează? Eu le-aș comanda pentru timpul școlii, pentru că nu am timp să mănânc și aș prefera ceva ușor și totuși sănătos. Nu se pot găsi în magazine? 

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, produsele se pot gasi in urmatoarele magazine: Mega Image ( nu chiar in toate), in magazinele Targul Domnesc ( piata 1 Mai, Domeni si Floreasca), Leacul ( floreasca),

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu le-am incercat inca dar par foarte interesante :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ma indoiesc ca sunt gustoase, mi se pare genial ca sunt vegane, dar.... am pierdut eu legatura cu piata actuala, sau sunt cam scumpe....?! Eu oricum mananc doar o data pe zi, dar ma intereseaza ceva de genul asta pt zilele in care ma prinde seara fara sa mananc si ma cam clatin pe picioare... :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Functioneaza surprinzator de bine. Nici nu ma asteptam. Am incercat diverse produse si tot imi era foame sau ma simteam slabita si lipsita de energie :( Eu stiu de modalitatile de comanda de aici 
    http://www.econatura.ro/magazin/cum_cumperi.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am pus ochii si pe niste boabe de cacao bio de la ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cris, in general produsele bio nu sunt foarte ieftine. Eu stiu asta si de la mama care cultiva diverse prin gradina si neadaugand ingrasaminte si alte chimicale, productia nu este foarte mare, ceea ce face ca costul de productie sa fie mai ridicat fata de al uni produs obisnuit. Din punct de vedere al energiei pe care ti-o ofera sunt mai mult decat super. Si eu am zile in care nu apuc sa mananc si ma  ia cu ameteli. In momentele de genul acesta, e mai mult decat binevenit un asemenea baton.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu nu vreau sa slabesc, din contra vreau sa mai pun ceva, am incercat tot felul de complexuri de vitamine, dar degeaba! pt asta nu sunt?

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca au gust e foarte important...Am mai incercat unele batoane de la alte firme, dar nu mi-au placut deloc si nici nu-mi tineau de foame sau ceva de genu...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ancuta, si eu am incercat batoane si de la alte firme si nu aveau nici gust si nici nu-mi tineau de foame.

    RăspundețiȘtergere