joi, 24 octombrie 2013

Frumos...

Frumos e faptul ca avem in jurul nostru oameni buni, indiferent ca-i cunoastem pe net sau face to face. Cred ca si voua vi s-a intamplat sa cunoasteti persoane fata in fata si la un anume moment dat sa para total diferite fata de ceea ce erau. Ai senzatia ca vorbesti cu un "extraterestru" :) Totodata, mi s-a intamplat sa cunosc persoane pe internet care, atunci cand le-am intalnit fata in fata, sa nu se dezica de ceea ce spusesera pe internet. Observ "pseudo" prietenii pe net si ma amuza: o prietenie inseamna mai mult decat un "buna dimineata" sau un compliment (uneori fals). O prietenie nu inseamna orgolii prostesti si cautat vinovati acolo unde nu sunt. O prietenie (fie ea si pe net) inseamna respect, afectiune, empatie, generozitate, toleranta. O prietenie bazata pe interese materiale e sortita esecului.




Acum sa nu ma intrebati ce mi s-a intamplat pentru ca nu mi s-a intamplat nimic, dar asa cum am mai spus-o, sunt genul care sa observ si sa analizez. Mi s-a confirmat teoria mea atunci cand spuneam acum cateva cateva luni ca vedeam fete care se complimentau de numa' numa' pe net, iar acum se "spurca" urat pentru niste concursuri. Urat: ieri ii spuneai "iubita" si "draguta" si azi o faci cu ou si cu otet :(

Oare daca nu ar mai exista concursuri pe Facebook, oamenii ar fi mai buni?

14 comentarii:

  1. Amin ingerila!
    Ai mare dreptate! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Csipkes Monika - Gabriella24 octombrie 2013 la 13:58

    Iulia, am convingerea ca femeile au un anumit mod de a le chema si alinta pe cele pe care nu le suporta de-adevaratelea... "Iubita" si "draguta" sunt printre ele - si asta se vede (sau se aude, mai bine zis) cel mai bine atunci cand vorbesc una cu cealalta fata-n-fata. Iar cand se supara doar spun ce-nseamna, de fapt respectivele apelative...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna intrebare, dar sa stii ca eu zic ca da, sunt, unii se mai lasa prada castigurilor, ii orbeste setea, sunt si oameni printre oameni. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. bineinteles dar nu asa de multi,sincer eu particip la concursuri dar nu prea castig ca asa sunt eu fara noroc trebuiue sa muncesc ca sa castig dar nu ma supar iar cand castig ma bucur precum un copil ,dar stiu ca in tine am gasit un prieten si sper ca la iarna viitoare sa ne putem vedea stii u de ce ma bucur ca ne am intalnit ,macar asa virtual stiu ca am o prietena alaturi de o alta prietena adevarata suntem de 17 ani si nimic nu nea despartit

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca oamenii ar fi mai buni, fara concursuri pe FB sau in alta parte, pentru simplu motiv ca ar gasi alte cauze sa se spurce, dupa cum spui tu.Oamenii sunt rai, marea majoritate si nu se va schimba acest lucru in bine.Poate asa sunt eu, pesimista, dar am invatat pe pielea mea, nu doar pe net ci si face to face.De aceea, din prea multe dezamagiri, am invatat sa nu mai am incredere si sa nu ma mai mire nimic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bianca Roxana Anitei24 octombrie 2013 la 23:49

    ;)))Nu ar fi mai buni, ar gasi alte motive sa nu incapa unii de altii.. nu te amari din motive dintr-astea, ca nu merita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Monika, asta am observat si eu si cred ca de aceea nu prea suport aceste apelative: mi se par mult prea false. Multi pupici tie si Evei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihaela, si pe net si face to face sunt si oameni, sunt si specimene cu chip de om :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria, nimic nu e mai frumos decat o prietenie sincera. Si eu abia astept sa ne vedem iarna viitoare sa stam la povesti la gura sobei. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. Adina, eu sunt ceva mai optimista si imi place sa cred ca proportia oamenilor buni e mai mare decat a celor rai. Nu am nicio problema nici cu oamenii rai, ii evit pur si simplu, dar n-am inteles niciodata ipocrizia. Cred ca ipocrizia ma enerveaza mai mult decat rautatea :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Bianca, presupun ca ai dreptate. Nu ma amarasc deloc, doar constat, analizez :) Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte bine ai spus-o!
    Invidia e mare, asta e, trebuie sa ne alegem prieteniile cu grija. :)
    Te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. plioti nicoletta manuela22 noiembrie 2013 la 11:56

    da, se intampla!

    RăspundețiȘtergere