Buna dimineata, ingerasi! Acum ceva timp va spuneam aici despre beneficiile uleiului de nuca. Inainte de a va vorbi despre uleiul de in, vreau sa va spun si de efectele miraculoase pe care le-a avut uleiul de nuca. O persoana apropiata mie avea probleme grave cu ficatul si cu colesterolul de cativa ani. Luase tratament medicamentos, insa fara niciun efect. A incercat un tratament mai putin cunoscut la noi: o lingura de ulei de nuca pe stomacul gol in fiecare dimineata, timp de 40 de zile. Isi facuse analizele inainte de a urma acest tratament si iesisera foarte proaste. Dupa ce a urmat tratamentul, persoana in cauza a ramas uluita pentru ca atat analizele de ficat, cat si cele de colesterol au iesit perfect normale. Nu si-a imaginat ca uleiul de nuca presat la rece i-a rezolvat niste probleme de sanatate pe care ani de zile medicii nu au reusit sa i le rezolve. Din cate stiu, acelasi tratament poate fi urmat si cu ulei de in. Aceasta a fost o scurta paranteza. Eu sunt adepta tratamentelor homeopate si i-am recomandat acest tratament, asa ca m-am bucurat enorm atunci cand am aflat vestea. Daca aveti cunostinte cu probleme de sanatate similare, le puteti recomanda acest tratament 100% eficient.
Revenind la uleiul din seminte de in presat la rece, acesta are un continut bogat de Omega 3, linoleina, acizi grasi si este benefic pentru intregul organism.
Eu sunt adepta uleiurilor Cardinal presate la rece de la 2E Prod. Dintre tot ceea ce am incercat pana acum, acestea sunt cele mai bune. Sunt preparate printr-o tehnologie bio, fara aport termic sau chimic si sunt ideale pentru o dieta echilibrata si sanatoasa.
Uleiul din seminte de in poate fi folosit ca antiinflamator si calmant in afectiunile tractului digestiv, previne hemoroizii, tulburarile diverticulare si litiaza biliara, scade colesterolul, protejeaza inima si controleaza tensiunea arteriala, stimuleaza arderea grasimilor. Totodata, este bogat in vitamina E, are efecte calmante si cicatrizante, fiind folosit cu succes in tratamente dermo-cosmetice, in tratarea ulcerelor cutanate, a arsurilor, eczemelor, abceselor si a furunculelor. De asemenea, uleiul de in este un laxativ natural, mentine oasele sanatoase si vindeca artrita. Acizii grasi Omega 3 au efecte benefice la copii si gravide, fiind absolut necesari pentru dezvoltarea completa a creierului uman in timpul sarcinii si in primii doi ani de viata. De mentionat este si efectul antipresiv pe care il are Omega 3. Uleiul din seminte de in este folosit cu succes in prevenirea si tratarea cancerului, a leucemiei sau a afectiunilor autoimune.
Initial, credeam ca uleiul de in va avea gust sau miros "ciudat", dar m-am inselat, il folosesc cu succes la gatit si vi-l recomand si voua.
Ati folosit ulei de in? Cum vi se pare?
O duminica frumoasa tuturor!
PS: Daca doriti sa aflati tratamente naturiste pe baza de ulei de in pentru o anumita afectiune, nu ezitati sa-mi lasati in comentariu.