Concurs marca Biscuiti Romdil!
Premiile sunt: 10 castigatori, fiecare va primi cate un bax de biscuiti Petit Beurre (un bax contine 12 pachete a cate 460 grame = 5,5 kg biscuiti).
Conditii de participare:
1. Like paginilor Biscuiti Romdil si ABC prin viata.
2. Share pozei de concurs.
3. Comentariu la poza de concurs cu textul "particip".
Concursul incepe acum si se incheie in data de 28.07.2013 orele 20:00, iar castigatorii vor fi alesi cu Random.org.
Mult success
tuturor!
Salutare ingerasi!
Si daca tot ne bucuram impreuna de biscuiti Petit Beurre, eu zic sa va prezint si o reteta pe care puteti sa o preparati intr-un timp foarte scurt pentru cei dragi.
Tort de biscuiti cu frisca!
Ingrediente:
- 300 grame biscuiti Petit Beurre;
- 150 grame miez de nuca;
- 100 grame ciocolata;
- 2-3 linguri cacao;
- 1 esenta de rom;
- 1 compot de ananas;
- 5 linguri zahar;
- 500 ml frisca lichida;
- 1 esenta de vanilie;
- 1 pachetel gelatina;
- 2 linguri nuca macinata pentru decor;
- 30 grame ciocolata pentru décor.
Preparare:
Se dau biscuitii si miezul de nuca prin masina de tocat. Dupa care intr-un castron mai mare puneti impreuna aceste doua ingredient.
Se dau biscuitii si miezul de nuca prin masina de tocat. Dupa care intr-un castron mai mare puneti impreuna aceste doua ingredient.
Adaugati cacao, 3/4 din cantitatea de ananas taiat cubulete mici si cantitatea de zahar.
Intr-o craticioara topiti la foc moale ciocolata. Adaugati-o peste ingredientele din castron. Adaugati esenta de rom. Incepeti sa amestecati compozitia, adaugand treptat zeama din compotul de ananas, pana cand compozia se leaga. Atentie compozitia nu trebuie sa fie foarte moale.
Bateti frisca amestecata cu esenta de vanilie. Inainte de a o bate, frisca trebuie sa stea la frigider cel putin o ora. Topiti la foc mic un pliculet cu gelatina, apoi luati de pe foc si lasati-o sa se intareasca. Incorporati gelatina in frisca folosind un mixer.
Intr-o forma de tort cu peretii detasabili, asezati compozitia de biscuiti si adaugati frisca.
Umpleti cu frisca batuta golurile lasate intre crema si marginile formei de tort avand grija ca frisca sa ajunga pana la baza formei. Tortul astfel pregatit, se lasa la rece cel putin pentru o ora sau pana a doua zi.
Dupa ce tortul a stat la rece timpul recomandat, se scoate si se inlatura marginile formei de tort. Se taie cubulete mici ananasul si se presara deasupra. Cu nucile macinate se tapeteaza lateralele tortului. Razuiti cativa fulgi de ciocolata deasupra.
Pofta mare!
Ce spuneti ingerasi de surpriza oferita de Romdil? Va astept la urmatoarea postare, pana atunci va spun...
Pupici si multe zambete!!!
notez reteta ta de tort poate imi va trebuie ,arata atat de bine .multumim sponsorului si tie ca te gandesti mereu la noi .o zi reusita
RăspundețiȘtergeremultumim pt reteta
RăspundețiȘtergereasta e un tort facut de tine? deja salivez :)))
RăspundețiȘtergereMultumim pentru concurs! :-* Acceasi biscuiti folosesc si eu pentru Denys,ii plac foarte mult :)
RăspundețiȘtergereO reteta minunata...Multumim si pentru reteta! :-*