duminică, 4 noiembrie 2012

Ce fel de scutece folositi pentru bebelusii vostri?

De curand am inceput o colaborare frumoasa cu Superbebeshop.ro si le-am studiat site-ul din scoarta in scoarta. Pe langa hainute pentru prichindei, jucarii, am gasit o sectiune care mi-a atras atentia in mod deosebit: scutece lavabile. Majoritatea stiti ca nu am copii, asadar nu stiam ca exista asa ceva. Asta si din cauza faptului ca pe majoritatea mamicilor din jurul meu le-am auzit vorbind doar de "pampersi". Personal, nu sunt de-acord cu "pampersii" pentru ca pe toate mamicile le-am auzit plangandu-se de faptul ca bebelusii lor au iritatii si e necesar sa foloseasca diverse pudre, creme impotriva acestor iritatii. Mama mea m-a crescut cu scutece lavabile (numite pelinci in zona mea). In primul rand, pentru ca in anii '80 toate mamicile foloseau asa ceva si in al doilea rand, pentru ca mama tinea foarte mult la sanatatea mea. Vazand acest produs pe site, chiar am intrebat-o pe mama daca pielea mea avea iritatii atunci cand eram bebelus si mi-a spus ca nu. Ce-i drept, scutecele din vremea aceea nu erau atat de performante ca cele de acum, insa erau confectionate din bumbac si pielea mea putea sa respire.
Scutecele lavabile pe care le-am vazut pe site sunt confectionate dintr-o bucata, ce se fixeaza cu velcro, masura este unica, dar se pot regla in 4 marimi cu ajutorul elasticelor de la picioare, putand fi folosite din momentul nasterii pana ce copilul va folosi olita. In interior au un buzunar in care se introduce un absorbant din bumbac care rezista aproximativ 3 ore. Pentru o rezistenta mai mare, se pot adauga mai multe absorbante.
Materialul care intra in contact cu pielea bebelusului este 100% din bumbac, minimalizand contactul cu materialele chimice din care sunt compuse cele de unica folosinta. Stratul din exterior este impermeabil pentru a pastra umiditatea in interior.
Avantajele scutecelor lavabile sunt multiple. In primul rand, protejeaza sanatatea copilului. Prin folosirea acestor scutece, copilul nu va mai face iritatii, reactii alergice si dermatite (frecvente in cazul scutecelor de unica folosinta). Asta pentru ca nu contin vopsea, dioxina sau adeziv. Alte avantaje sunt: confortul bebelusului, protectia mediului, cheltuieli mult mai mici si faptul ca il ajuta pe bebelus sa ceara la olita mult mai repede.
La Superbebeshop gasiti 3 variante: pachet de incercare cu 3 bucati (154 RON), pachet economic de 10 bucati (490 RON) si pachet complet de 20 de bucati (910 RON). Mai multe detalii despre scutecele lavabile gasiti pe site.




Daca comandati pachetul complet de 20 de bucati de scutece lavabile si specificati ca sunteti cititoare ale blogului meu, aveti o reducere de 10 %.

Ingerasilor care aveti bebelusi, cat cheltuiti pe luna pe scutecele de unica folosinta? Sau de care scutece folositi in mod obisnuit? Ce parere aveti despre scutecele lavabile?

PS: Impreuna cu Superbebeshop va pregatesc cateva surprize care va vor placea cu siguranta.

16 comentarii:

  1.  foarte impresionanta postarea,intr-adevar pe vremea mea mama folosea scutece din bumbac si le spala saraca la mana,si noi adica eusi fratele meu chiar nu aveam iritatii absolut deloc. in schimb cand a venit randul meu cu fetita mea Antonia,am cumparat scutecele cele mai scumpe pt ca am considerat ca sunt calitative si bune,dar inca o data mi s-a demonstrat ca nu e nevoie sa fie scump ca sa fie bun. noi acum nu prea mai folosim scutece decat seara cand ne bagam la nani. dar sunt utile aceste scutece :) pupici Iulia

    RăspundețiȘtergere
  2. Cata, eu ma bucur ca m-am nascut in perioada pre-pampersi :) Scutecele din bumbac sunt mult mai ok. Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Calin Andreea Daniela4 noiembrie 2012 la 12:22

    Interesant! Nici nu stiam ca exista asa ceva ...M-ai fi convins sa cumpar, daca Mario mai era bebelus, poate la al doilea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ramona Daniela Sculschi4 noiembrie 2012 la 14:26

     Nici eu nu stiam ca exista astfel de scutece, este foarte interesanta postarea, multumim mult !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mirela Agrigoroae4 noiembrie 2012 la 16:39

    Draga Iulia stii ca ma pregatesc sa devin mamica pt. prima data asa ca in ultimul timp m-am documentat mult despre ingrijirea bebelusilor.Am citit multe articole despre scutecele lavabile si sigurul lor dezavantaj mi se pare pretul cam piperat,chiar daca cu timpul se amortizeaza investitia.Oricum scutecele  din bumbac sunt mult mai sanatoase decat scutecele de unica folosinta si noi nu suntem nevoite sa spalam la mana cum faceau mamele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, scutecele lavabile implica o investitie initiala de 20 de bucati, suficiente pentru 2 ani si jumatate pana cand copilasul face la olita. Daca facem un simplu calcul, 20 de scutece lavabile costa 910 lei - 10% discount = 819 lei. Daca cumparati pampersi timp de 2 ani si jumatate, la pretul de 1 ron/pampers (in cazul celor mai iefini) si schimbati in medie 5 pampersi pe zi (sa nu mai vorbim de perioada imediat dupa nastere cand este necesar sa schimbati mult mai multi), asta inseamna 1 ron x 5 = 5 ron/zi adica in 2 ani si jumatate dati pe pampersi cca. 4560 ron. Este din start un castig de  3740 lei banuti care dupa parerea mea pot fi investiti in cu totul altceva....de exemplu un concediu cu familia :)
    Pretul este un avantaj foarte mare sa nu mai vorbim si de alte avantaje care tin de sanatatea bebelusului. Eu zic ca 1 luna de indemnizatie merita pentru achizitionarea lor.
    Nu am postat in calitate de administrator al www.superbebeshop.ro ci in calitate de viitoare mamica, ferm convinsa de avantajele lor. Bebelusul meu cu siguranta va folosi astfel de scutece :D

    RăspundețiȘtergere
  7. La primul meu copil, ori nu erau scutece lavabile, ori eram eu prea la curent cu noutatile din domeniu.Asadar, micutul a purtat scutece de unica folosinta, cum zicea o mamica mai jos, cele mai scumpe, sa fim siguri ca sunt ok, insa apareau uneori si surprize neplacute de genul iritatiilor, oricat am fi incercat sa le evitam.
    Vom studia si varianta data de tine , pare super interesanta..
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Ramona, pana sa studiez bine site-ul nici eu nu stiam de scutecele lavabile:( Rusine sa-mi fie ca doar sunt pedagog :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mirela, pretul e mare ca investitie initiala. Pe mine ma incanta faptul ca lasa pielea bebelusului sa respire. Abia o astept pe bebica ta :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Stiu ca si la tine vine o bebica :) Impreuna cu superbebeshop iti pregatim o surpriza si tie si Mirelei :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Alex, daca ma intrebi pe mine, mie mi se pare mult mai scump sa cumperi "pampersi", iar in ceea ce priveste sanatatea bebelusului, clar sunt mai bune cele lavabile. Asa cum spuneam si in postare, eu n-am avut "pampersi" si nici iritatii. PS: Cand eram bebe, eram foarte grasa (de la laptele cu gris) si tot n-am facut iritatii :) Urmeaza sa pun niste poze cu mine bebe :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna. De acord cu tine, Alexandra. Dar e mult mai usor sa dai cate 70 lei o data pe luna. Nici daca ne-am da peste cap, nu am putea face rost de 800 lei (omg) ca sa-i dam pe scutecele astea. :( Eu personal nu am avut absolut nicio problema cu iritatiile la copii de la scutece si am 2 copii, pe cand mama imi zicea ca eu si sora mea eram mereu iritate cand eram bebelusi pt ca acele scutece (carpe) nu erau absorbante. Asa ca depinde de fiecare in parte. Oricum, e bine de stiut ca exista si aceasta varianta de scutece. Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Noi inca mai folosim noaptea la culcare pampers , auzisem de aceste scutece lavabile  , dar nu m-am gandit nicidata sa cumpar .

    RăspundețiȘtergere
  14. SuperBebeShop Alexandra9 noiembrie 2012 la 00:48

    Asteptam poze :)

    RăspundețiȘtergere