vineri, 29 iunie 2012

Pufosenii

Va spuneam intr-un tag despre faptul ca am avut puisori in casa. Acum sa vi-i si arat :) Pentru ca i-am tinut in casa si de multe ori adormeau in bratele mele, atunci cand i-am dus la curte, se tineau dupa mama si dupa tata. Chiar si atunci cand au crescut, li se urcau in brate :) Nu cred ca vreti sa stiti ce aveam in balcon cat am avut puisorii :) Balconul meu era plin de plantatii de iarba ca sa nu se plictiseasca puisorii cat noi eram plecati la serviciu. Seara erau tare fericiti ca-i scoteam in parc la plimbare :) Toata lumea era surprinsa ca nu fugeau niciodata de langa noi. Aveam un parc neamenajat langa blocul nostru: noi ne asezam pe iarba si ne uitam la cele doua gagalici cum alergau pe langa noi. Dupa stresul zilnic, era o adevarata relaxare. Multi copii din parc nu vazusera niciodata un pui de gaina adevarat si se adunau toti in jurul nostru. Puiutii mei erau niste rasfatati: seara, cand ii lua somnul, se cuibareau in maneca tricoului meu si asa ii aduceam acasa :) Nu va mai spun ca ii hraneam doar cu ou fiert amestecat cu malai sau branza de vaci. La un moment dat, Bufnita (din poza de jos) s-a imbolnavit foarte rau si am bocit doua zile pana s-a facut bine. Nu am tinut niciodata puiutii in apartament mai mult de o luna pentru ca stiam ca sunt mai fericiti la curte. Si acum sunt fericiti: gainusele fac ou, iar cocosii "cucurigu" :)



Aceasta este Bufnita cand avea 2 zile. 

Aici s-a intalnit Pinguinul (care crescuse) cu noul meu "bebelus", Bufnita :)

Cei doi puiuti: Bufnita si Norisor. Iarba nu era foarte mare, dar erau ei prea mici :)

Norisor dupa ce a mai crescut. Tocmai ce ma trezisem si l-am luat in brate sa-l pup :)

Aici a crescut si Bufnita.

In poza aceasta e sora Pinguinului, Roscatica :)

Voi aveti sau ati avut animalute in casa?


26 de comentarii:

  1. Sunt atat de frumosi puisorii. Mie imi plac foarte mult animalele. In prezent am doi catei si o pisica, dar a fost o perioada cand am avut vreo 9 pisici :). Totul a pornit de la o pisicuta pe care a aflat-o fratele meu in spatele blocului si cum se nimerise ca eu sa fiu in oras in acea zi (de cand sunt casatorita stau la tara) am adus-o acasa. Desi o puteam lasa pe afara am preferat sa o tin in casa si asa a devenit "puiutul" nostru pt ca nu aveam pe atunci copiii. Asa cum tu il iei pe Jarabe cu tine in concedii, asa am luat-o si eu cu mine :). Am avut multi pui de pisica de la ea dar si de la puii ei :). Incet, incet am ramas fara ei, unii au murit, altii au disparut, "ajutati" si de anumite persoane pe care chiar nu stiu cu ce i-au incurcat :( si asa am ramas doar cu o pisica. Si cainii pe care ii am sunt tot gasiti pe drum, nu sunt de rasa dar pt mine nu a contat niciodata lucrul asta. Daca ar fi dupa mine si dupa fiica mea ar fi plina curtea de caini si de pisici :)

    RăspundețiȘtergere
  2. toate animalele sunt frumoase! Pentru Ania insa piii piii sunt cei mai frumosi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac puii cand sunt mici.Am avut in adolescenta un motan,dar dupa ce a murit nu am mai vrut alt animal.Ma multumesc sa ma joc cu animalutele de la tara de cate ori merg:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina, ma bucura tare mult ca ai salvat niste animalute si nu tii sa fie de rasa: toti sunt sufletele. Iti dai seama daca as fi si eu pe-acolo: am face zoo :) Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aia ai mei, care te-au gainatat pe blugi la un gratar de 1 mai? :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mirela, si eu ma atasez foarte mult de animalute si sufar foarte mult chiar si atunci cand le trimit la tara :( Pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat mi-e dor si mie sa mai am o pufosenie:) Am avut  la bloc
     ratusca, iepurasi si un perusel (copilul meu). Sunt foarte dragalasi mogaldetile..si tu pe langa ei:D:*

    RăspundețiȘtergere
  8. Janeta_2007200129 iunie 2012 la 16:37

    Eu am o goaza de animalute in casa il tin decat pe poly papagalul dar celalalte animalute stau afara in curte Iulia iti dau eu puisori daca vrei eu nu-i tin in casa dar au curtea lor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Jane, daca ai din astia micii, mi-ar placea sa mi-i dai, adica sa-mi dai 2 :) Pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabita, eu ador animalutele! O data am avut si gaste :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce frumusei sunt toti~~~Eu mi-am dorit mereu sa am ratuste si iepurasi..Bineinteles ca ai mei nu au fost niciodata de acord;((si mi-a trecut pofta pe parcurs..

    RăspundețiȘtergere
  12. Calin Andreea Daniela29 iunie 2012 la 17:38

    Ce dragut si ce nume haioase le-ai pus!:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce frumos!!!! Ma bucur ca ai postat si aceste poze, tare-s frumusei puiutii tai. Imi place Bufnita ta, desi nu vad asemanarea, iar la Norisor am ramas putin blocata, am dat inapoi ... nu intelegeam de ce norul e negru ... apoi mi-am adus aminte ca si noi am avut o gaina neagra pe care a chemat-o Crina. Pinguinul chiar e potrivit, ce atitudine ... ce mai, ai tai sunt fotogenici, ai mei nu prea mai stau ... poate doar seara, dar ar trebui sa-i aduc in camera mea sa le fac poze cu web-ul si nu stau ... asta e. La postarea asta, iti sunt cel mai mare fan :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Bianca, eu am avut puisori si in liceu si acum, de cand sunt casatorita. Eu sunt copilul familiei :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Anfreita, numele sunt puse de mine: cum mi-a venit :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Rose Blue, ma bucur ca iti plac puisorii mei, care acum sunt gaini :) Sa nu ma intrebi cum le-am ales numele :) Bufnita, e bufnita pentru ca are pene la urechi si chiar seamana cu o bufnita sau asa mi s-a parut mie :) Pe Norisor cred ca l-am iubit cel mai mult, iar Pinguinul e puicuta :) Am mai avut o "serie" de puisori acum 2 ani, de data asta au fost 4 :) Nu stiu cat de fotogenici sunt, insa stiu ca sunt foarte atasati de om. Am poze cu ei de la cateva zile si ii adormeam eu in tricou. Nu pot sa pun pozele pentru ca mi se vede burtica :) Imi ridicam tricoul si ii tineam in brate, inveliti in tricoul meu ca sa adoarma si sa le fie cald. De obicei, au fost puiuti de la clocitoare si pentru ca aveam atata grija de ei, eu eram mama-closca :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  17.  Mi-am adus si eu aminte ca am avut in copilarie 2 gaini preferate:Biro-de la faptul ca statea ca un bibelou si era alba alba si Tiganca-pt.ca era toata neagra.Biro se oua numai in casa pe pat si a dormit cu mine in pat intr-o noapte, iar tiganca, de fiecare data cand ploua se urca pe pervazul geamului si ciocanea in geam sa o primim in casa.Cu Biro a fost o faza tare odata...A venit o colega de'a lu' maicamea si o vede cum statea pe pat ca un bibelou frumos si ii zice lu'maicamea:"Vai da ce bibelou frumos ai!De unde l-ai cumparat?" De fapt era o gaina adevarata....S-a apropiat de ea, a atins-o, dar nici ca s-a miscat.Din pacate amanoua au murit dupa ce a dat o boala de gaini in ele:( Acum am 2 catei (un ciobanesc japonez-Akita inu-, si o cheama Aisha si un pichinez, il cheama Pinky)De cand m-am mutat la bloc i-am dus la curte la mama.M-am atasat foarte mult de ei si fac parte din familia mea acum:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Anca, eu ador animalutele! Akita e unul dintre cateii mei preferati. Ai vazut filmul despre el? 

    RăspundețiȘtergere
  19. Adica avea mai multe pene decat altii la urechi? Nu se vede prea clar in poze, dar vad ca a ajuns puicuta frumoasa :) Da, mi-am dat seama ca Pinguinul e pinguina, dar nu suna la fel (eu am avut o gaina pe care o chema Hans :) si imi place mult incaltarile puicutei tale (ai mei sunt toti incaltati, unii mai mult decat altii, de la sosete pana la UGG-uri :)
    La noi puicutele sunt mai iubite si rasfatate, cocosii au viata mai scurta si incercam o usoara detasare (nu functioneaza intotodeauna :) Ai nostri stau in casa doar in primele zile de viata, apoi vin doar in vizita pe rand. Iubirea a avut parte de tratament special fiindca a fost singura (fara frati, fara mama) si pe ea chiar am crescut-o noi. Nu dormea in casa, dar venea oricand prindea usa deschisa (ea statea in floarea in din fata usii) - cel mai amuzant a fost cand s-a scaldat in casa (asa cum fac gainile in tarana) - am si filmulet si ne uitam din cand in cand sa mai radem de ea. Cand functiona aparatul meu foto, era plin cu poze cu pui si gaini si flori ...eh, asta e.

    RăspundețiȘtergere
  20.  Da, am vazut filmul.Si de multe ori vorbeam cu iuby poate ne trezim cu ea la usa:)))E un caine foarte destept.Cand stateam la casa, iarna o mai luam in casa uneori.Si daca noi ne trezeam la 12 la amiaza, abia atunci iesea si ea afara, dar pana atunci nu scotea un sunet si nici nu isi facea treburile prin casa.Cunoaste foarte bn motorul masinii noastre.Zicea si mama, ca atunci cand ne apropiem de casa, e gata gata sa rupa lantul(din pacate la ea sta legata:( pt. ca are o "pasiune"pt.gainute:D si nu stiu ce sa-i mai fac sa o dezvat:()Cred ca am sa vorbesc intr-o postare despre Aishik mea....Am multe de povestit despre ea...:)Pupicei:*

    RăspundețiȘtergere
  21. mihaela ghelase1 iulie 2012 la 20:18

    foarte dragalasi puisorii tai. eu am porcusor de guineea,se numeste speedy e foarte dragalas

    RăspundețiȘtergere
  22. Anca, asteptam postarea ta despre Aishik. Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mihaela, vreau sa vad poze cu Speedy. Da-mi un link :) Pup.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cristina Fronoiu4 iulie 2012 la 13:36

    Nu am mai avut ocazia sa intru pe net de ceva timp si uite ce am pierdut!!! Ador puiuitii de gaina! Asta a devenit postarea ea preferata! Am avut si eu un puiut, cocosel, crescut de cand avea cateva zile si era mai ceva ca un catel - mergea dupa mine prin casa si prin curte, daca ii vedeam vreun gandacel ii ziceam 'ia-l!' si se repezea la el exact ca un catel. Sunt incredibil de inteligente si dulci pasarelele astea. Chiar ma gandeam sa imi mai iau vreo 2-3 gainuse, sa mananc oua din productie proprie, dar curtea noastra e cam populata si inca nu am gasit soluta ideala de a face loc si pt ele. Ca sa va faceti o idee, eu am in familie (in casa si curte) - 2 catei (bichonel si un superb comunitar crescut cu biberonul de cand avea vreo 6 zile), o pisicuta luata de pe strada in noiembrie anul trecut (desi nu era puiut este foarte cuminte si ascultatoare, si apara casa mai ceva decat cateii - ea prima la geam maraind cand se aude soneria sau poarta, si nu accepta pe oricine in casa), un iepuras luat de la o colega de munca care nu stia unde sa il duca pt ca ii rodea prin casa (nu se gandise la asta cand la cumparat), o broscuta testoasa gasita pe strada, mergand printre masini, si un acvariu cu pestisori, mostenit de la un fost prieten caruia ii era prea lene sa se ocupe de ei. Plus ca in fiecare dimineata ma asteapta in visinul din curte 2 motanei de prin vecini, care vin sa isi ia portia de mancare si de pupici. Cam aglomerat, nu? Dar sunt o fericita, sunt inconjurata de iubire din toate partile! Dar trebuie sa gasesc o solutie sa strecor si niste gainuse, sunt adorabile, si sunt singurele creaturi pe care le-ar mai accepta boyfriendul din dotare, ca e mare amator de omleta :D As mai scrie inca vreo 2 ore despre copilasii mei, dar deja vad ca e imens comment-ul meu :P

    PS te pup Iulia, chiar daca trec mai rar pe aici (din motive obiective), revin mereu cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  25. Da, Cristina, avea multe pene la urechi :) Ador puiutii si gainile "incaltate" :) La mine si cocosii mor de batranete. Plang eu daca se intampla ceva cu ei :( Sa ne arati si noua filmuletul. Stiu cum se scalda gainile :) Mie imi place si cand se intind la soare, sunt super simpatice.

    RăspundețiȘtergere
  26. Cristina, ma bucur tare mult ca nu sunt singura care considera ca o gaina nu e proasta. Si puiutii mei erau la fel de "catei", umblau mereu dupa picioarele noastre :) Cand au crescut mari, se urcau la tata in brate sa doarma :) Ce familie mare si fericita ai! Ma gandeam eu ca ai multe animalute, insa nu stiam ca ai atat de multe. N-ar fi rau sa ai gainuse. Si eu ador omleta si pap omleta doar din oua de la gainile mele (imi trimite mama). Te pup si eu Cristina si te astept cu drag pe blog atunci cand ai timp.

    RăspundețiȘtergere