joi, 7 iunie 2012

Leapsa de la Andreea

Daca tot va doriti sa ma cunoasteti mai bine, Anfreutza mi-a dat leapsa la cateva intrebari. Andreea, multumesc ca te-ai gandit la mine. 
Iata si intrebarile :)

1. Dacă ai putea să intri şi să trăieşti într-o carte, care ar fi aceasta ? Motivează alegerea făcută! (dar într-un film? dar într-un cântec?)

Imi place sa imi traiesc viata "live", nu intr-o carte, insa ma regasesc in pielea personajului principal din "A trai pentru a-ti povesti viata" - o carte autobiografica a lui Gabriel Garcia Marquez (scriitorul meu preferat).  Daca e vorba de filme, e si mai complicat, insa admir foarte mult personajul interpretat de Tim Robbins din "Inchisoarea ingerilor", Andy un contabil condamnat pe nedrept la inchisoare pe viata, care dupa ani de zile, reuseste sa evadeze. Pe deasupra, in toti acei ani ii castiga increderea sefului inchisorii ajutandu-l sa-si spele banii murdari. In momentul evadarii avea deja o suma frumusica adunata din banii sefului, adica toti banii pe care voia sa-i fure seful :) Nu va spun mai multe, va las sa vedeti filmul :) In ceea ce priveste un cantec, e simplu: "My way" de Frank Sinatra.

2. Dacă ai putea să-ţi alegi prenumele care ar fi acesta? Dar în cazul în care ai fi de gen opus

Mi-ar placea sa ma numesc Brianna, dar merge si Iulia :) Daca as fi fost barbat, imi plac numele: Robert, Sebastian. Cu siguranta sunt si alte nume, insa nu imi vin in minte acum. De obicei, nu meditez la ce nume ar fi trebuit sa am :)


3. În ce altă ţară ai vrea să trăieşti pentru un an şi de ce?
E complicat sa raspund. Mi-ar placea foarte mult Bali pentru ca admir foarte mult oamenii de acolo. Totodata, mi-ar placea si Sri Lanka, Australia sau Noua Zeelanda. E greu sa ma decid, mai bine calatoresc :) Am avut ceva ganduri sa ma mut din tara, dar mi-au trecut momentan. Nu as putea sa locuiesc in SUA. Pur si simplu, nu-mi place. Am avut posibilitatea sa plec in Canada si am ales sa raman in Romanica noastra. Din Romania, imi place sa locuiesc in Bucovina, probabil pentru ca acolo am copilarit.
4. Care e visul cel mai neobişnuit ce l-ai avut şi ţi-l aminteşti?
Iarasi e greu. Visez foarte mult, uneori si cu ochii deschisi :) De cele mai multe ori uit pentru ca multe sunt cosmaruri. Mamaia mea mi-a spus cand eram mica: "Dragu' mamii, daca visezi urat, ca sa nu mai tii minte, te uiti imediat pe fereastra." Nu stiu daca e autosugestie, dar procedez si acum asa si uit. Atunci cand eram mai mica, ma visam mereu ca fiind soldat si participam la razboaie :) O fi datorita pasiunii pe care o am pentru istorie sau ca urmare a povestirilor de razboi pe care mi le spuneau bunicii mei. Totusi, am si o ciudatenie: daca visez ceva frumos si ma trezesc dintr-un motiv sau altul, daca vreau pot sa-mi reiau visul :)
5. Povesteşte o zi din viaţa ta imaginându-ţi că eşti un animal.
Nu pot sa-mi imaginez: ar fi un cosmar pentru ca multe animalute trebuie sa lupte mult mai mult decat oamenii pentru o inghititura de mancare sau de apa :( Prefer sa fiu Boris din desenele animate "Balto", un gascan rus, vesel, optimist si iubit de toata lumea.
6. Dacă ai putea trăi în pielea altcuiva pentru o perioadă limitată de timp, cine ar fi această persoană şi de ce ai ales-o?
Aici chiar ca m-am blocat :( Nu pot spune ca exista cineva despre care pot afirma 100% ca e complet implinit si fericit. Totusi, poate mi-ar fi placut sa traiesc in pielea lui Mircea Eliade pentru ca a calatorit mult, pentru ca a cunoscut multe civilizatii diferite de a noastra si pentru ca a trait intr-o epoca in care mi-as fi dorit si eu sa traiesc.
7. Dacă te-ai trezi singur pe lume, care crezi că ţi-ar fi primele gânduri şi ce ai face prima dată?
Acesta chiar ca ar fi un cosmar de care nu as putea sa scap doar uitandu-ma pe fereastra! In primul rand, as fi foarte trista, insa mi-as dedica intreaga existenta in cautarea unui sufletel care sa-mi tina companie, macar o soparla, chiar daca nu vorbeste :)
Voi da tag mai departe Oannei si oricui mai doreste sa-l preia dintre ingerasii mei "ting ting". Stiu ca Oanna a mai avut niste tag-uri, insa nu am vazut aceleasi intrebari, cel putin de cand ii citesc eu blogul.
Pupici tuturor!



15 comentarii:

  1. hahaha. asa mai fac si eu cand visez frumos:)) pun capul si incerc sa intru in vis :d  si si mie imi place numele de robert:)) 

    RăspundețiȘtergere
  2. eu visez uneori urat si exact lafel fac ;)) 

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos:),trebuie sa citesc si eu cartea 
    "A trai pentru a-ti povesti viata" suna bine titlul cred ca e interesanta

    RăspundețiȘtergere
  4. superb filmul ''Inchisoarea ingerilor''.si eu reusesc sa continui visul dar nu mereu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. janeta_200720017 iunie 2012 la 20:18

    Si eu visam si cu ochii deschisi dar la un momendat am ajuns sa fiu mai realista ,si eu pot sa continui un vis sau sa visez de mai multe ori acelasi vis ....nume de baieti mie imi place Ciprian

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu chiar nu reusesc sa-mi continui visele :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Calin Andreea Daniela11 iunie 2012 la 15:21

    Multumesc pentru ca ai raspuns tagului :) Mi-au placut raspunsurile :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Vero, e pacat sa nu ne putem relua visele frumoase :) Mi-a mi-a luat cativa ani ca sa-mi reuseasca :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Valentina, cine te-a invatat chestia cu uitatul pe fereastra atunci cand visezi urat?

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am primit-o cadou mai demult si as reciti-o oricand.

    RăspundețiȘtergere
  11. Larissa, acum nu-ti inchipui ca mie imi reuseste mereu :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Jane, din cand in cand merita sa mai visam si cu ochii deschisi. Important e sa nu traim in acele vise.

    RăspundețiȘtergere
  13. Alina, ca sa reusesti sa-ti continui visele, e nevoie de mult exercitiu. Totodata, e important sa nu fii foarte obosita.

    RăspundețiȘtergere