luni, 11 iunie 2012

Delta din mijlocul Bucurestiului sau Casa Tulceana

Nu va inchipuiti ca e vorba despre Delta de pe Lacul Vacaresti, desi la cate interese financiare sunt acolo, n-ar fi rau sa va grabiti daca doriti o vedeti :)
E vorba de un restaurant cu specific pescaresc si romanesc din centrul capitalei, care se numeste Casa Tulceana. Restaurantul este situat in Bucuresti pe strada Florian Aaron nr. 3A (intersectie Bastistei cu I.L. Caragiale). Prima data cand am intrat in restaurant am fost impresionata de un decor simplu si de bun gust.  Restaurantul are mai multe sali cu tavane inalte (e o vila boiereasca), iar baia este foarte curata si frumos amenajata. In meniu am descoperit o varietate de preparate din peste (de la ciorba de peste pana la specialitati din crap, pastrav, somn, salau, etc.), dar si alte preparate din bucataria romaneasca (sarmalute cu mamaliga si ardei iute, tochitura, ciorba taraneasca). Iubitorii de salate pot opta pentru o salata de rosii cu branza, o salata asortata cu branza sau oricare alta salata cu peste (ton, macrou, hering), iar cei care doresc ceva mai special, pot alege o gustare cu icre de Manciuria. Meniul este variat, insa eu v-am dat doar cateva exemple. Cred ca indiferent de gusturile voastre, cu siguranta, veti gasi ceva delicios la Casa Tulceana. Totusi, daca va doriti sa mancati pizza sau homar, nu e locul potrivit pentru ca nu exista asa ceva in meniu. Pueti opta pentru midii in sos picant sau crochete de somon. Niciodata nu am avut incredere in restaurantele care prepara si pizza, si paste, si ciorba romaneasca, tochitura sau mai stiu eu ce. Prefer restaurantele cu specific. Daca imi doresc sa mananc o pizza, aleg o pizzerie, daca vreau mancare indiana, ma duc la un restaurant indian, s.a.m.d. PS: Meniul complet al restaurantului il gasiti aici.
La Casa Tulceana am fost intampinati de un ospatar foarte amabil care, imediat ne-a adus meniurile si ne-a servit cu o palinca de prune din partea casei. Am tot studiat meniul si ne era greu sa ne hotaram. La recomandarea ospatarului, am optat pentru o portie de nisetru fript pe tabla si una de crap fript pe tabla, cu mujdei de usturoi si mamaliga. M-a impresionat faptul ca, ospatarul nostru, nu era doar amabil, era si foarte "uman". De multa vreme nu mai intalnisem un ospatar care sa nu fie amabil doar din politete sau doar pentru ca asa ii cere job-ul. Atat zambetul cu care ne servea, cat si recomandarile pe care ni le-a facut erau sincere. Ne-a explicat cu calm si cu rabdare care peste are mai multe oase, care e mai gustos, etc. Mare lucru in ziua de astazi! 


O poza surprinsa pe furis din interiorul restaurantului :)

Portia de nisetru cu cartofi.

Portia de crap cu mamaliga. Dupa aceea am adaugat si mujdeiul :)

Aici e o fotografie tot din interiorul restaurantului, care nu mi-a reusit pentru ca s-a reflectat lumina :(

Pestele a fost delicios. Datorita atmosferei foarte primitoare si a mancarii, ne-am simtit ca in Delta Dunarii. Preturile mi s-au parut mai mult decat prietenoase, iar portiile suficient de mari. Sa va mai spun si ca un suc nu depaseste 5 lei, iar cea mai scumpa bere (Heineken, 500 ml) e 8 lei? :) Eu am optat pentru un pahar din vinul casei alb (5,5 lei), foarte bun. La multe restaurante, vinul casei e orice numai vin nu, acesta chiar era bun.
La desert, am comandat Prajitura casei, un tort chiar preparat in casa (blat preparat in casa, crema, frisca, absolut tot). Chiar am ramas surprinsa: uitasem sa-i spun ospatarului sa nu-mi puna frisca si cand a venit cu comanda era prea tarziu. Sotul meu, mai curajos din fire :), a inceput cu frisca si-mi spune: "Gusta, o sa-ti placa sigur, nu e frisca la tub, e preparata de ei!" Si mare dreptate a avut! N-am apucat sa fac poze desertului pentru ca arata atat de bine, incat mi-am adus aminte de poze, abia dupa ce mancasem aproape tot din farfurie :)

Am plecat de la Casa Tulceana cu stomacul plin si cu promisiunea ferma ca voi reveni cat mai curand. Felicitari pentru mancare si pentru servire!

12 comentarii:

  1. janeta_2007200111 iunie 2012 la 20:29

     ce bine arata pestele imi place am sa-i propun sotului sa ma scoata pestele este favoritul nostru

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit de curand si eu despre Delta de pe Lacul Vacaresti, de la tv si am inteles ca este foarte frumos....

    RăspundețiȘtergere
  3. Calin Andreea Daniela12 iunie 2012 la 13:06

    Daca ajung prin Bucuresti si ne vedem, mergem la Casa Tulceana :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Offf cum arata mancarea,imi vine sa ma teleportez prin calculator :d

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar au papa bun si m-a surprins ca nu au preturi mari fiind in "buricul" Bucurestiului.

    RăspundețiȘtergere
  6. E frumoasa si Delta de pe Vacaresti, insa nu am vazut-o inca :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Andreea, te astept sa papam un peste bun! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bine arata... Imi place tare mult de farfuria / platoul (ma rog, ce-o fi chestia de sticla :)) pe care au servit mancarea... deci, inca un loc cu papa bun... :) :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Monika, sunt multe locuri din Romania unde am papat bine, insa nu am poze si de aceea nu am scris despre ele. De obicei, imi aduc aminte sa fac poze dupa ce-am papat tot :) La Casa Tulceana imi place si faptul ca poti sa mananci sanatos, pestele e foarte ok pentru organism, mai ales daca nu e pregatit cu mult ulei sau mai stiu eu cum.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristina Fronoiu4 iulie 2012 la 14:16

    Cu prima ocazie ma duc sa le incerc papanasii! :D

    RăspundețiȘtergere