vineri, 15 iunie 2012

Cum am cunoscut om extraordinar...

Acum ceva timp, cand mi-am dat demisia de la una dintre multinationalele la care am lucrat, mi-am reactivat contul de Facebook. Eram in depresie si singura mea placere era sa joc Cafe World. Nu aveam multi prieteni pe Facebook si cei pe care ii aveam jucam FarmVille :), asa ca mi-am facut prieteni noi, din strainatate. Dupa ceva timp mi-a trecut cu acest joc: era ca un drog. De felul meu dorm putin, insa pe vremea aia, daca adormeam, ma trezeam imediat pentru ca trebuia sa "iau mancarea de pe aragaz" :) Acum mi se pare stupid, dar atunci eram disperata cu acest joc:( In fine, vremea a trecut, la fel si obsesia mea pentru acest joc.
Nu stiu cum facusem, dara aveam deja sute de prieteni pe Facebook. Intr-o seara, voiam sa-i comunic ceva unei prietene pe care o cunosteam personal. Din pacate sau din fericire, avea un nume de Facebook asemanator cu al altcuiva din Mexic. M-am apucat eu sa-i scriu ce aveam de spus si primesc raspuns la fiecare fraza de-a mea, insa intr-o romana ciudata. Blonda de mine nu se prinde si scrie in continuare. Aceleasi raspunsuri intr-o romana de google translate. Raspunsurile ma pun pe ganduri: "Ce-o fi patit fata asta de scrie asa in limba romana?". Dupa vreo jumatate de ora de conversatie, observ ca am gresit "adresantul" :) Era Lizzy Lopez :) Lizzy locuieste in Mexic si a fost atat de draguta sa-mi raspunda la ceea ce scriam eu pe chat in limba romana folosind Google Translate :) M-a surprins deschiderea cu care a abordat un mesaj de la cineva pe care nu-l cunostea si vorbea intr-un grai total necunoscut. Eu nu cred ca as fi la fel de deschisa :( I-as spune: "Cine esti si ce vrei?". In niciun caz nu m-as chinui cu traducerea pe net. E ca si cum mi-ar scrie cineva in albaneza :) Ce sa inteleg? :) Cand mi-am dat seama, i-am scris in engleza ca am gresit, mi-am cerut scuze, bla, bla. Totusi, ma rodea curiozitatea si am intrebat-o: "De ce mi-ai raspuns daca eu scriam intr-o limba pe care tu nu o intelegi?" Sincera sa fiu, nu mai stiu ce mi-a raspuns, insa s-a creat o conexiune intre noi, incat am mai stat la palavre vreo cateva ore. In engleza si o semi-spaniola de-a mea :) Inteleg spaniola, o vorbesc, dar scriu ca o cizma :) Printre altele, am vorbit de faptul ca mie imi place foarte mult mancarea mexicana si m-a invitat la ea sa-mi gateasca tamales. N-am ajuns inca in Mexic sa mananc tamales pregatite de Lizzy, insa invitatia e valabila. Desi au trecut cativa ani, vorbim pe Facebook, ea posteaza poze in care ma taguieste si imi ureaza o zi buna. Nu conteaza diferenta de fus orar si ca la noi e 12 noaptea :) Lizzy e o dulce. Acum e si indragostita de Gabriel si e foarte fericita. Ma bucur nespus pentru ea. Acum ceva timp i-am promis ca ii trimit o vedere din Romania, insa am pierdut foaia pe care am notat adresa si mi-a fost rusine sa i-o cer din nou :( In seara asta i-am cerut-o iar :)
In toamna asta planuiesc sa ajung in Mexic si, indiferent de orasul in care ma voi caza, ajung la Lizzy sa o cunosc si sa mananc niste tamales preparate de ea :)
Acum cativa ani eram total impotriva mediului online, insa imi dau seama ca oameni cu suflet mare sunt peste tot. La fel si iubirea, e pretutindeni, trebuie doar sa o vezi!

Nu cred ca am mai intalnit o iubire atat de puternica precum cea dintre Lizzy si Gabriel. Telenovelele sunt nesemnificative in comaparatie cu iubirea dintre cei doi.
Lizzy cu Gabriel. Le doresc sa fie sanatosi, fericiti si sa se iubeasca mereu asa cum se iubesc acum!

Si o melodie pe care am descoperit-o pentru ca mi-a trimis-o Lizzy 



Un grande abrazzo para ti, Lizzy!

40 de comentarii:

  1. wonderful story of friendship and love

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga de Lizzy, iar a folosit Google Translate ca sa citeasca postarea mea :) Cum sa nu-ti fie draga o asemenea persoana?! 

    RăspundețiȘtergere
  3. janeta_2007200115 iunie 2012 la 06:59

    Buna Iulia mi-a placut postarea si felul cum vobesti despre oameni si ii uram si noi lui  Lizzy Lopez multa fericire si dragoste pana la adanci batraneti se vede ce fata buna esti Iulia si prietenoasa. 

    RăspundețiȘtergere
  4. wow ce poveste frumoasa ai scris draga mea,ma bucur sa vad ca prietenia nu are granite ,felicitari si multi pupici :*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Calin Andreea Daniela15 iunie 2012 la 11:05

    asa e! se vede dupa fata ei ca e un om cu suflet mare...Niciodata nu ma inseala primul instict, crede-ma :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Calin Andreea Daniela15 iunie 2012 la 11:08

    daca iti povestesc unde am vorbit prima data cu al meu, mori de ras...Pe internet, caci eram din orase diferite si eu l-am scuturat putin la inceput, caci nu vorbeam cu necunoscutii care ma abordau, apoi soarta a facut ca el sa joace fotbal in Pitesti si sa ne intalnim la o zi de nastere a unei persoane dragi pentru amandoi ...Asa ca, iti dau dreptate pe net nu gasesti numai oameni care nu-ti plac, ci si oameni draguti, cu care iti face placere sa vorbesti, ti-ar placea sa-i cunosti si sa iesi la un suc cu ei :). Apropo, mi-ar placea sa te cunosc :*:*:* si pe cateva fete de pe blogul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. ce tare:) vreau si eu o prietena mexicana:),de cand ma uit la telenovele m-am indragostit de Mexic ,e primul pe lista mea de dorinte<3Besitos

    RăspundețiȘtergere
  8. O postare foarte frumoasa care imi arata inca o data ca nu conteaza distanta si ca pot exista prietenii minunate intre persoane care se afla atat de departe una de cealalta. Iar de povestea de iubire, nu pot sa zic decat ca e mai frumoasa decat un film de dragoste si le doresc si eu numai fericire. Pupici Iulia si multumesc pentru inca o postare asa de frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai daca Lizzy este prietena ingerasului nostru ting ting, atunci este si prietena noastra si ii transmitem multa fericire, sanatate si multe impliniri alaturi de Gabriel!:* Un beso grande para ti  Lizzy, y muchas gracias que sei amiga con nuestra Iulia!:x (tot intr-o semi spaniola:)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Iulia draga, ti-am citit postarea si m-am tinut tare pana la final desi ochisorii mei cam voiau sa dea nitica apa la soricei. Daaaaar, tocmai ce s-a terminat acum melodia pe care ai pus-o la final, si vreau sa-ti zic ca deja bocesc in toata regula. Si eu inteleg spaniola (dar nu stiu s-o scriu) si am priceput cam tot cantecul, asa ca lacrimile au izbucnit singure. Iti multumesc pentru aceasta postare si pentru faptul ca te-am intalnit si eu tot pe net. Te pup dulce dulce!!! ♥

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce intamplare frumoasa . Rar dai peste niste oameni asa de draguti :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Mirela Agrigoroae15 iunie 2012 la 16:23

    Ce frumos ai descris o persoana pe care nu ai vazut-o niciodata.Internetul ne da posibilitatea sa cunoastem persoane pe care in alt mod nu am fi avut ocazia sa le cunoastem.Ai dreptate cand spui ca iubirea e pretutindeni si trebuie doar sa o vezi,eu mi-am cunoscut sotul pe net:)
    Que seas feliz Lizzy junto a tu Gabriel!

    RăspundețiȘtergere
  13. stii cum se zice cei care se aseamana se aduna !deci nu ma mira ca ai ocazia sa cunosti oameni ting-ting ca si tine!

    RăspundețiȘtergere
  14. PS  Mark Anthony  este idolul meu din tinerete chiar si acum!superba melodia!

    RăspundețiȘtergere
  15. da, e un om in adevaratul sens, mie imi pare ca e un adevarat noroc sa intalnesti  oameni  la momentul actual si mai ales persoane cu care sa putem comunica atat de frumos, sper sa poti ajunge curand sa o intalnesti .

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc din suflet, Agurita! Esti o dulce! Pupici de la Jarabe :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Andreea, si mie mi-ar placea foarte mult sa te cunosc si cred ca se va intampla lucrul asta. PS: Nici eu nu sunt foarte sociabila cu necunoscutii care ma abordeaza pe net :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Andreea, Lizzy chiar e o dulce, iar iubirea dintre ea si Gabriel bate telenovelele. Hai in Mexic sa ne pregateasca Lizzy tamales :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce mult mi-a placut postarea asta :*, adevaru e ca noi romanii nu suntem receptivi :( si ce mi se pare mie ca mereu suntem suparati, necajiti, probabil si din cauza neajunsurilor :(....dar Gabriel e roman? si Lizzy are trasaturi de romanca :d, sau asa mi se pare mie, o salut si eu pe Lizzy si ii doresc casa de piatra :d

    RăspundețiȘtergere
  20. vin,vin:)le sta bine impreuna,ma bucur ca mai sunt astfel de iubiri puternice 

    RăspundețiȘtergere
  21. Alina, si eu le doresc tot binele din lume! Pupici de la Jarabe.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ingeras Gabi, iti multumesc eu in numele lor :) Avem inca un ingeras ting ting, chiar daca ii este greu sa ma citeasca :) PS: Dar chiar te pricepi la spaniola. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  23. Carmen, stiu ca melodia nu e tocmai vesela, insa versurile mi se par profunde. Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  24. Oanna, si pe tine te-am cunoscut tot pe net :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mirela, vad ca stii si tu spaniola. Mirela, trebuie sa ne spui mai multe despre cum ti-ai cunoscut sotul :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mihaela, Jarabe tropaie cand aude de ting ting :) Pup.

    RăspundețiȘtergere
  27. CC, norocul ni-l mai facem si noi. Din pacate, unii oameni care ar merita atentia sau prietenia noastra nu sunt bagati in seama doar din cauza unor prejudecati :( Abia astept sa ajung in Mexic!

    RăspundețiȘtergere
  28. Lore, niciunul nu e roman. Din pacate, atunci cand merg pe strada, ii vad cam pe toti oamenii abatuti, tristi :( Nici in Mexic nu se traieste foarte bine, insa ei se multumesc cu ceea ce au.

    RăspundețiȘtergere
  29. Pai da, ca am devorat multe telenovele cand eram mica:)) Thalia era preferata mea!:D Multi pupici cu sclipici ting ting:*

    RăspundețiȘtergere
  30. silvia_pascariu21 iunie 2012 la 13:08

    Foarte frumos! Si eu am  ajuns sa cunosc o multime de persoane minunate prin intermediul fb si al blogurilor, nu am fost mereu incantata de mediile online, si in spatele monitorului sunt o persoana mai mult decat sociabila, cu o tona de prieteni si de cunostinte, iar acum am ajuns la concluzia ca se poate si asa :D

    RăspundețiȘtergere
  31. Si eu m-am uitat la telenovele. Macar am invatat ceva spaniola :) Ting ting, pupici.

    RăspundețiȘtergere
  32. Silvia, eu am fost mult timp impotriva calculatorului si al mediului online. Nici acum nu pot sa citesc un ebook. Daca nu rasfoiesc eu cartea, n-o pot citi. E o obsesie de-a mea. Referitor la retelele de socializare, am intalnit si oameni meschini, dar ii ignor.

    RăspundețiȘtergere
  33. ValentynaS Bratosin25 iunie 2012 la 00:33

    super interesant...uite ca e lume buna in orice colt al lumii

    RăspundețiȘtergere
  34. Foarte frumoasa postarea.O poveste foarte impresionanta.Mai rar asa oameni si asa prietenii. De acum, abia astept in toamna sa ne povestesti cum a fost intalnirea cu Lizzy:)Aaaa...si melodia... e superba:*

    RăspundețiȘtergere
  35. Vali, frumusetea si bunatatea poate fi gasita peste tot, trebuie doar sa ne dorim sa o vedem.

    RăspundețiȘtergere
  36. Anca, eu abia astept sa mananc mancare mexicana :) Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  37. Si eu m-am uitat la telenovele. Macar am invatat ceva spaniola :) Ting ting, pupici.

    RăspundețiȘtergere
  38. Silvia, eu am fost mult timp impotriva calculatorului si al mediului online. Nici acum nu pot sa citesc un ebook. Daca nu rasfoiesc eu cartea, n-o pot citi. E o obsesie de-a mea. Referitor la retelele de socializare, am intalnit si oameni meschini, dar ii ignor.

    RăspundețiȘtergere