miercuri, 20 iunie 2012

Ai parul gras? Cateva remedii pe care le poti folosi acasa...

Din nou, nu va voi spune ce inseamna parul gras. Va pot spune doar ca un pic de grija la alimentatie si o masca naturala face minuni. 

In primul rand, cateva trucuri:

-nu-l spalati mai des de 2-3 zile, cu cat il speli mai des, cu atat se ingrasa mai mult.
-nu uscati parul la temperaturi mari si nici nu faceti masaje intense ale pielii capului, pentru ca, astfel, se activeaza din nou glandele sebacee.
-atunci cand periati parul, evitati sa periati si pielea capului.

Referitor la alimentatie, e recomandata evitarea mancarurilor grase, condimentelor iuti, dulciurilor, alcoolului si nicotinei. Daca nu e posibil, macar incercati sa diminuati cantitatea lor.

In ceea ce priveste sampoanele, stiu cateva care se pot prepara in casa, insa cel mai simplu e sa amestecati 3 linguri de sampon din plante din comert cu o lingura de iaurt (cantitatile depind si de lungimea parului, eu aveam parul lung pe-atunci). Daca intereseaza pe cineva sampon preparat in casa, ii raspund la comentariu.

La mine au functionat foarte bine apele de clatit parul (folosite la ultima clatire):

-o cana cu apa amestecata cu o lingura de zeama de lamaie
-se amesteca parti egale de rozmarin, salvie si coada-calului, se infuzeaza o lingura de amestec cu 1/4 litru de apa clocotita; se lasa sa stea 10 minute si se strecoara
-2 linguri de flori de papadie se infuzeaza cu 1/4 litru de apa clocotita si dupa 15 minute se strecoara; e perfecta pentru parul blond :)
Sunt usor de folosit si chiar sunt eficiente.

Si parul gras are nevoie sa fie hranit, iar pentru asta putem folosi una dintre mastile de mai jos:

1. Se amesteca 2 galbenusuri de ou cu 1 lingura de rom si putina apa. Se aplica pe par si se lasa sa actioneze 15 minute, apoi parul se spala bine si se clateste. Galbenusul de ou e foarte eficient si contra caderii parului, insa atentie pentru ca e necesar sa fie spalat bine (galbenusul se intareste pe firul de par si nu dispare cu una cu doua).
2. Se amesteca 2 galbenusuri de ou, o lingura de ulei de jojoba sau de migdale si o lingura de rachiu de vin sau rom. Se aplica pe par si se lasa 15 minute. Aceeasi poveste cu clatitul.
3. Un galbenus de ou se amesteca cu 2 linguri de iaurt, se aplica pe par si se lasa 15 minute.

Mai stiu si cateva lotiuni de par, dar sunt mai complicate, trebuie lasate la macerat, etc. 

Sper sa va fie de folos! Pupici.

21 de comentarii:

  1. hei dar te pricepi!inca ne surprinzi!tin carnetelul linga mine si le notez!multumim!sampon preparat in casa?cum?ne spui si noua nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. maine incerc unul din remedii si o sa-ti scriu cum il simt.multumesc!am mai intrebat coafezele dar mereu imi spuneau k nu exista un remediu

    RăspundețiȘtergere
  3. Hihi acum am gasit postarea!:D Multumim mult scumpa noastra:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela, eu v-as spune daca nu radeti de mine :) Cel mai simplu e sa amesteci un galbenus de ou cu o cana de apa calda si speli parul cu acest amestec. Saponul preparat in casa nu inlocuieste samponul din comert, doar hraneste firul de par si calmeaza pielea capului. Dupa folosirea unui sampon de casa e necesar sa iti speli parul cu sampon normal, mai ales la cele pe baza de galbenus de ou. Un alt sampon usor de preparat: 2 galbenusuri de ou amestecate cu 2-3 linguri de rom si jumatate de cana cu apa fiarta racorita. Stiu ca pare aiurea sa vin cu retete de genul acesta, insa la mine au functionat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Larissa, exista remediu, doar ca toata lumea recomanda produse scumpe din comert. Ceea ce nu inteleg oamenii este faptul ca un par gras se trateaza de la pielea capului. Daca scalpul e santos, parul nu va mai fi prea gras sau prea uscat. Apropo, clatirea cu una dintre apele de mai sus isi fac efectul in timp. La prima utilizare doar iti mareste putin perioada pana la urmatoarea spalare. Dupa cum stii, parul gras "vrea" sa fie spalat mereu. Pup si bafta cu tratamentul maine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Iulia pentru sfaturi. Am sa pun gaina vecinei sa faca cat mai multe oua, ca eu nu am gaini si trecem la testat de masti :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina, de ce nu mi-ai spus ca nu ai gaini? Aduceam eu cateva de la Bucuresti :) Am mai crescut cativa pui de gaina si apoi i-am dus la mama in Moldova, distanta e cam aceeasi :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela Agrigoroae21 iunie 2012 la 10:38

    Foarte interesante retetele,o sa le incerc si eu.Multumim

    RăspundețiȘtergere
  9. interesante recomandarile am sa incerc si eu,multumim sper sa am rabdare ,cu galbenus am mai incercat si mi s-a facut omleta:)))dadusem apa prea calda ,trebuie sa fie rece ,bine atat cat suporta fiecare

    RăspundețiȘtergere
  10. Super! M-ai nimerit si cu parul gras. :*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  11. Ufff...pe caldura asta parul meu isi face de cap si mai rau ca inainte. Noroc de faptul ca acum ma ajuta lungimea si il mai pot prinde, altfel nu stiu cum as putea iesi din casa. E musai sa ma apuc de aplicat din mastile de care ne spui aici.

    RăspundețiȘtergere
  12. Calin Andreea Daniela21 iunie 2012 la 18:08

    Multumim de sfaturi! Unele sunt chiar noi pentru mine...

    RăspundețiȘtergere
  13. Bianca sa-l speli bine dupa aceea. Galbenusul de ou e foarte bun pentru par, dar nu se lasa dus prea usor :)

    RăspundețiȘtergere
  14.   E foarte bun si otetul de mere (sau de nu aveti, otetul normal) diluat in apa, folosit ca ultima clatire (intr-un ligean puneti vreo 2 linguri de otet). Dupa aplicarea acesteia, nu va mai clatiti. Lasa parul degresat, stralucitor - iar mirosul se evapora la uscare.
      Iulia, mersi de celelalte idei - trebuie sa le incerc. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Andreea, nu trebuie sa fie nici prea rece pentru ca poti face sinuzita :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Bianca, pe timpul verii si eu tin parul prins.

    RăspundețiȘtergere
  17. Monika, chiar uitasem de otetul de mere :(

    RăspundețiȘtergere
  18. Calin Andreea Daniela12 martie 2013 la 12:27

    Multumim de sfaturi! Unele sunt chiar noi pentru mine...

    RăspundețiȘtergere
  19. Bianca sa-l speli bine dupa aceea. Galbenusul de ou e foarte bun pentru par, dar nu se lasa dus prea usor :)

    RăspundețiȘtergere