luni, 19 august 2013

Mi-e scarba!

Dumnezeu sa-l odineasca pe Florin Cioaba si condoleante familiei! Totusi, nu pot sa nu fiu revoltata fata de atentia mass mediei si a anumitor politicieni acordata faptului ca Florin Cioaba a fost bolnav si a murit. Departe de mine de a fi xenofoba, am prieteni tigani si sunt oameni in fata carora ma inclin, dar nu inteleg tabloitizarea acestui subiect. Spun tigani pentru ca un mare om pe care eu il admir, Johnny Raducanu s-a autoproclamat mereu tigan si nu rrom. Printre tigani, ca si printre romani sau armeni, sunt si oameni de valoare, dar sunt si oameni mai putin demni. Nu voi analiza viata lui Florin Cioaba pentru ca nu l-am cunoscut niciodata si ar fi nedrept sa fac acest lucru, insa imi este scarba de acesti politicieni care vor sa castige capital electoral pe seama suferintei unei familii.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, dar inclusiv pretentiile familiei ca statul roman (aka noi) sa platim sute de mii de euro pentru spitalizarea, aducerea in tara, etc. a lui Florin Cioaba mi se par absurde. Din cate stiu eu, nu provine dintr-o familie saraca...
Ciclopul (aka Basescu) unde era cand au murit atatia oameni de cancer in tara asta? De ce nu a avut o parere atunci cand un bun prieten de-al meu a trebuit sa-si cumpere absolut tot la Fundeni? Unde erai ,Basescule atunci cand Cornel a murit? Unde erai cand a avut nevoie de tratament? Unde esti cand mor atatia oameni in tara asta? Unde erai cand a facut mama stop cardiac? De ce nu l-ai trimis pe Bradisteanu sa aiba grija de mama mea? Unde erai cand s-au prapadit atatia oameni?
Daca analizez la rece, tu ai vinde orice pentru binele propriu, asadar grija ta disimulata pentru Cioaba ne lasa reci! Tot ti-ai reinnoit brevetul de marinar, pleaca si lasa-ne! Ia-l si pe Ponta cu tine! Ne-ati mintit destul! Indiferent de etnie, ne este scarba de voi!
PS: Basescule, daca tu crezi ca vei avea aceeasi cariera politica precum a lui Putin ( sa devii si premier), cred ca nu-ti dai seama cat rau ai facut acest popor! 
Si iti multumim pentru "Elenele" pe care ni le bagi pe gat!

16 comentarii:

  1. nicoleta ciocoiu19 august 2013 la 16:20

    credema ca stiu atatea cazuri de oameni ce au murit de cancer si care lupta u boala aceasta de mi se rupe inima si oameni normali cu familie ,casa ,rate ,datorii si nu a cerut nimanui nimic insa la acest caz iti dau atata dreptate ca daca as avea o putere as trece munti si sai dau de pamant pe cei responsabilii .

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu eram tare bulversata aseara cand citeam despre acest Cioaba, cine o mai fi si asta?, despre ajutorul pe care il doresc de la guvern, despre faptul ca au nevoie de elicopter SMURD pentru a-l aduce acasa.Cati oameni au murit si mor pe meleaguri straine si guvernul nu dau doi bani pe ei.Cati oameni si copii au nevoie de operatii si tratamente in afara dar guvernul nu-i ajuta, iar Ministerul Sanatatii nici atat?Am trecut de mult de stadiu de scarba referitor la ce se intampla in tara asta.Am ajuns la un prag, pe care nu stiu cum sa il numesc, sunt prea suparata si nervoasa pe tot ce inseamna guvernanti, politicieni, hoti, tigani si alte specimene din aceasta tara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai vrei sa se piarda vorba : ceri ca tiganul ! Au tupeu cat Universul ...si le merge ...nu au serviciu dar manaca si traiesc in lux mai bine ca romanii .Se culca cand vor , se scoala cand vor , vorbesc tare pe oriunde merg...asa la intimidare...caci vorba aia : minte putina dar gura mare ...asta este .Si mie mi-e sila si habitir , cand vad cine a ajuns sa ne conduca , cine au ajuns mai marii tarii , judetelor si oraselor...toti balbaitii , ipocritii , puscariasii , betivanii , cartoforii si curvarii .Vina este a cuiva ca au ajuns aici ...si a mea ...si a ta ...a tuturor ...am avut incredere in ei si ai ne-au tradat ...noi numaram banii de pe o zi pe alta , cu grija facturilor , ratelor , etc...iar ei huzuresc bine merci in frunte cu TIGANII care am impresia ca sunt sponsorii celor la putere .

    RăspundețiȘtergere
  4. subscriu la tot ce zici. pacat ca sunt atatia care sorb vorbele si asculta ca prostii. inca un motiv pt care nu prea ma uit la stiri, ba chiar la TV in general, ma feresc de astfel de stiri-bomba, sa le guste cine o vrea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai mare dreptate,Anju! De exemplu ieri am fost cu Denys la medic mi-a dat sa-i fac analize care m-au costat 120 lei,tratament de 70 lei ....si cand te candesti ca Denys nu are decat 1 an si 10 luni....copii din tara noastra nu beneficiaza de nimic gratuit nici de analize,sincer nu stiu ce face statul roman pentru oamenii lui...

    RăspundețiȘtergere
  6. Bianca Roxana Anitei20 august 2013 la 20:54

    Mi-e sila de acest subiect. Nu ma uit la televizor, insa zilele astea de altceva nu am auzit vorbindu-se. Mi-e ciuda, cum bine zice Adina, ca mii de oameni mor departe de tara sau isi duc bolile cum numai ei stiu si de ei nu le pasa nimanui...

    RăspundețiȘtergere
  7. Numai in Italia sunt 157 de romani morti in 2013 care nu sunt repatriati, zac la morga pentru familiile nu au avut bani sa-i aduca acasa si oamenii astia plini de bani au un tupeu jegos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Adina, in 2013 au murit 157 de romani doar in Italia care nu au fost repatriati si zac la morga :( Acum se pare ca nu a platit statul roman (adica noi) pe fata, ci s-a decontat de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Asa cum spuneai si tu, sunt oameni bolnavi in tara asta, fara posibilitati materiale, care nu cer sa fie tratati in strainatate, ci in Romania si tot sunt nevoiti sa-si cumpere singuri medicamentele. E strigator la cer ceea ce se intampla!

    RăspundețiȘtergere
  9. Paunito, majoritatea dintre acestia plini de bani nici nu platesc taxe. Mai mult decat atat, iau ajutor social si se duc sa-si ia banii cu BMW-ul. Ce poti sa mai zici?

    RăspundețiȘtergere
  10. Dana, eu ma uit la posturile de stiri, dar zilele astea au exagerat teribil: la fiecare 5 minute "breaking news" despre Cioaba. Eu cred ca ma uit la posturile de stiri ca sa ma scarbesc mai repede de tara asta si sa plec :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Lucica, cunosc aceste situatii de la oamenii bolnavi din jurul meu. E strigator la cer! Daca tot trebuie sa ne cumparam singuri si aspirina, de ce sa mai platim asigurari de sanatate?

    RăspundețiȘtergere
  12. Bianca, eu am scris pentru ca eram plina de nervi. Ieri a murit un mare fotbalist. Era bolnav de cancer si pentru ca nu mai suporta chinurile s-a sinucis :( Dumnezeu sa-l odihneasca! S-a interesat Basescu de el? A vorbit presa de el? Au incercat sa-l ajute cumva? In situatia acestui fotbalist sunt mii de romani grav bolnavi. Referitor la cei care mor departe, numai in Italia sunt 157 de romani morti in 2013 si nerepatriati, zac la morga si acum :(

    RăspundețiȘtergere
  13. Bianca Roxana Anitei22 august 2013 la 19:24

    Eu nu ma refeream la tine, in nici un caz...nu mai comentam daca era asa;) Iti inteleg frustrarea, fix asta simt si eu si innebunesc atunci cand vad cata importanta se da unui asemenea subiect..

    RăspundețiȘtergere
  14. M-am saturat sa ii aud pe astia de la tv. (realizatori, producatori, prezentatori, etc), ca emisiunile lor sunt de proasta calitate si de cea mai joasa speta, pentru ca asta se cere. Eu cred doar ca atat sunt ei capabili sa ne ofere. Au tiganizat totul: emisiunile de divertisment, cele muzicale, acum si stirile. Cat despre Cioaba, nu ma interesa viu, nu ma intereseaza nici mort. In afara de faptul ca s-a dus la casatoria loazei sa il mituiasca pe tac'su, sub forma darului de nunta, pentru ca nimeni sa nu se atinga de ei, nu vad ce merite ar fi avut. Nu l-am vazut iesind sa-i indemne pe tigani la munca sau la viata cinstita. Nu l-am vazut donand bani sau salbe pentru a imbraca sau incalta copiii supusilor, pentru a nu mai fi o povara la bugetul statului. Nu l-am vazut umbland prin Europa si cerand europenilor sa faca distinctie intre tigani (romi) si romani, pentru ca cei din urma sa nu mai fie atat de huliti peste tot atunci cand merg la munca sau in concedii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Liliana, nici ca puteai sa spui mai bine! M-a amuzat teribil afirmatia ta "nu ma interesa nici viu, nu ma intereseaza nici mort" :) Nici pe mine nu ma intereseaza, dar e deranjant sa vad ca si posturile de stiri s-au "manelizat". Daca vor sa se dea in spectacol la Maruta si alte emisiuni de genu', n-au decat, dar sa nu-mi invadeze tot spatiul mediatic. Daca-i vad si pe Money Channel, imi "concediez" televizorul :)

    RăspundețiȘtergere