luni, 12 noiembrie 2012

A fost gasita Elodia!

Daca v-ati gandit la o "dezvaluire senzationala" de la OTV: nu despre asta e vorba. Eu nu am gasit-o pe Elodia, nici n-am cautat-o vreodata si nici nu ma intereseaza daca o gaseste cineva. Nu e o dovada de egoism, doar ca nu ma intereseaza unde e Elodia, nu ma intereseaza daca Oana Zavoranu se impaca cu maica-sa sau daca nu stiu ce participant de la o anumita emisiune reality show e eliminata sau mai stiu eu ce.
Pe mine ma preocupa mai mult sufletele noastre de oameni. Poate ar trebui sa incetam in a o cauta pe Elodia si sa incercam sa "gasim" lucrurile bune din viata noastra. Faptul ca suntem in viata, ca suntem sanatosi, ca suntem liberi ni se pare ceva normal. E normal pentru noi toti pentru ca "ni se cuvine". Daca intrebam un om inchis pe nedrept sau pentru ca a comis o greseala, libertatea nu mai e un "lucru normal". Nu are sens sa va amintesc de cazul lui Marcel Tundrea care a stat in inchisoare 12 ani pe nedrept. Omul a murit la 3 ani dupa ce a fost eliberat. La alti 3 ani s-a aflat si adevaratul faptas al violului si al omorului, dar faptele se prescrisesera. Nu mai am nimic de comentat legat de acest caz, pentru ca orice cuvant ar fi de prisos :(
De multe ori ne dorim sa fim mai slabe, sa avem sanii mai mari, sa avem un fund nu stiu cum, sa nu mai avem celulita, sa fim mai inalte sau mai scunde, dar niciodata nu ne-am pus problema cum e sa nu ai un san, sau un brat, un picior sau chiar sa fii paralizat si sa nu-ti poti misca o mare parte a corpului. Am cunoscut oameni care nu se pot misca aproape deloc, dar lupta pentru fiecare zi din viata lor. Toata stima! Nu-si fac probleme ca au sanii prea mici sau ca au celulita. Cred ca noi, oamenii ne inventam probleme atunci cand nu le avem. Un mare "multumesc" si mass mediei pentru aceste idei de 90-60-90, Columbeni si vile la Monaco!!!
In momentul in care ti se da verdictul ca nu mai trait decat X luni, nimic din chestiile materiale nu mai conteaza. Conteaza sufletul si amintirile despre momentele frumoase din viata ta, cum ti-ai trait viata. Nu conteaza ca ai 300 de perechi de pantofi de firma. La final vei purta doar una si aia va putrezi.
Din pacate, aceasta "descoperire" de dupa '89, societatea capitalista, ne face un mare deserviciu: ne determina sa uitam de noi insine, de familie, de ceea ce e important in viata. Oamenii acaparati de acest "microb" sunt usor de recunoscut. Te intreaba: "cat castigi pe luna?", "ce masina conduci?", "cat castiga sotul/iubitul?", etc. Am avut si eu "microbul" banilor si munceam ca disperata sa castig cat mai mult, pana cand mi-am dat seama ca in viata mea sunt oameni  si nu lucruri mult mai importante: familia, prietenii apropiati. Vedeam ca totul se destrama in jurul meu, dar nu ma puteam opri. Voiam alta avansare, alta marire de salariu, alte lucruri scumpe pe care mi le puteam permite, s.a.m.d. Slava Domnului, ca m-am oprit la timp! Brusc, mi-am adus aminte ca am o mama pe care o ador, un sot pe care il iubesc "de la pamant la cer si inapoi" (cum imi place mie sa spun) si pentru care mi-as da si un rinichi. As da si din alte organe, dar doar rinichii sunt pereche :) Ma iubesc si pe mine :) Lasand gluma la o parte, nu regret nicio clipa decizia pe care am luat-o. Daca as fi continuat, acum as fi fost o femeie de succes, singura si bolnava. Banii pot cumpara orice, mai putin iubirea, respectul si sanatatea.
Cand v-ati bucurat ultima data de un rasarit de soare (fie el si la 10)? Cand v-ati simtit fericiti ca mancati preparatul vostru preferat (acasa sau la restaurant)? Cand vi s-a parut ca o zi banala e cea mai frumoasa zi din viata voastra? Cand ati simtit ultima data fluturasi in stomac atunci cand iubitul/sotul v-a tinut de mana?
E banal ceea ce am spus eu, dar e fermecator in acelasi timp. E banal pentru ca asa vor unii sa credem, e exceptional pentru ca e viata noastra, e dragostea noastra, e familia noastra. Nu stiu daca avem ceea ce avem pentru ca meritam, dar e important ca le avem si ar trebui sa le pretuim mai mult.

6 comentarii:

  1. ana maria birladea12 noiembrie 2012 la 01:37

    :) ce pot sa zic de postarea ta si cele 3 dinaintea ei care a cam aceiasi tema,nu am comneatt la ele ca am un net grozav si nu se incarca,dar cui ii pasa nu? :))))
    ciudat sau nu exact ce ai descris tu mai sus imi aminetsc zilnic,uneori la 2 zile ,dar nu mai rar,sunt  genul optimist,nu de putine ori am fost declarata ,,superficiala,,de cei din jur,doar pentru ca nu bag in seama ,,problemele vietii,,cum zic ei,le iau in deradere :))),aceleprobleme inexistente dupa parerea mea,lispa banilor,hainelor ,,smechere,, si altele,mi s-a zis ca nu am vointa,asta pentru ca nu ma agit sa fac lucuri vitale pentru unii inutile pentru mine,bla bla bla si altele....
    ce vreau eu sa zic,e ca te sustin in tot ce ai zis,viata e frumosasa,foarte frumoasa ciar,sunt alaturi de copil si sot,suntem sanatosi atat cat sa nu depndem de altii,atat conteaza pt mine in acest moment,altele ...o sa le vad cu timpul,acum traiesc in prezent,viitoarului ii vin erandul si lui,ma bucur de evolutia copiluli si nu mai am asa mult timp sa ma intereseze vitata altora,ce au ei..ce-si mai cumpara......ma bucur de viata,ma bucusa vadca mai sunt si altii acre gandec asa,nu sunt singura,,,suprficiala,naiva si imatura ,,:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Calin Andreea Daniela12 noiembrie 2012 la 09:26

    mare adevar in tot ce ai spus...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu care credeam ca ai gasit-o pe Elodia :)))
    oricum bine punctat in  articol. mare adevar graiesti:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevar graiesti ting ting! Nu am cuvinte sa spun cat de mult mi-a placut ce ai scris! As mai adauga ca lumea este prea rea sa se mai poata bucura de minunile vietii. Prefera sa-si piarda timpul judecand pe altii, decat sa faca ceva bun pentru sufletul lor. :( multi pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  5. allinoneblogbyannemarye12 noiembrie 2012 la 13:03

    Foarte mare dreptate ai,multi din noi am uitat sa fim noi insine :)

    RăspundețiȘtergere
  6.  in ultima vreme cam exact ce ai scris am facut. imi place sa mananc anumite chestii gen SUBEREC , SHAORMA , si foarte multe dar exagerat de multe dulciuri. nu pot spune ca am mancat in fiecare zi aceste chestii,dar o data sau de 2 ori pe luna mananc,si dulciuri mananc in fiecare zi. acum vine intrebarea de 1000 de puncte daca m-am ingrasat ,aaaa cred ca da vreo 2 kg in 3 luni cam asa,pe care le tin sub control cu ceai verde si exercitii cate 20-30 minute pe zi,daca imi place cum arat daaaaaaa,ma simt bine in pielea mea ,efectiv MA IUBESC pe mine insami si imi iubesc corpul cu forme rotunjoare. dar mai mult ma iubeste sotul ma iubeste fetita mea. si-atunci eu de ce sa plang dupa nush ce crema???? daaaaa pana sa ma marit aveam microbul asta in sange lucram non-stop , am lucrat pana am avansat , apoi imi doream si mai mult. si multumesc lui dumnezeu ca sefii mei au hotarat sa isi inchida afacerea,astfel eu am trecut la statul acasa,astfel am realizat ca nu mai avusesem o discutie cu mama la o tigara si la o cafea de muuuuuult timp, nu mai iesisem cu fratele meu la o pizza sau in club sau la plimbare de nu mai stiu cat timp. amandoi mi-au zis cum aratam cand veneam de la munca ca un zombi,faceam dus mancam un pic bagam somn ca migul , si apoi iar ma pregateam de munca, aaa si bineinteles ca sa compensez lipsa mea de acasa mereu ii lasam mamei banuti sa aiba ce sa cumpere,nu ca nu ar fi avut dar asa simteam , ii lasam fratelui meu de un suc chiar daca iesea o data pe saptamana si atunci pleca doar 2-3 ore de acasa. si ce am rezolvat ? nimic am pierdut timp pretios numai ca sa muncesc si sa castig niste bani sa imi pot cumpara parfumuri si haine care in timp se deterioreaza,am pierdut acele dimineti placute in care stateam cu mama in balcon si ne beam cafeaua si vorbeam si admiram rasaritul soarelui , am pierdut serile in care stateam si radeam cu totii sau admiram apusul soarelui,mama sta la etajul 10 deci aveam ce admira :) .prefer sa fac lucrurile care imi plac si ma fac sa ma simt bine,ce conteaza ca ma ingras 2-3 kg, nu sunt vreo vedeta sa fiu televizata sau sa apar pe la tv vai s-a ingrasat Catalina . chiar ieri mi s-a demonstrat ca sunt o femeie frumoasa,m-am intalnit cu o cunostinta nu ne vazusem de jumatate de an,si m-a laudat in plina strada ca arat bine,ca ii place cum sunt aranjat,deci fiecare femeie este frumoasa in felul ei. eu cred ca ar trebui sa ii mai lasam pe cei din mas media si sa ne vedem pe noi si sa ne simtim bine,sa profitam de fiecare secunda ,clipa pe care ne-o ofera viata. sa ii multumim lui Dumnezeu ca suntem in viata si ca suntem inconjurati de multe persoane dragi noua si de multe lucruri frumoase. va pup fetelor sper ca nu v-am plictisit

    RăspundețiȘtergere