duminică, 14 octombrie 2012

Cui ii plac jucariile?

Desi am trecut de varsta copilariei, inca imi plac jucariile foarte mult. Atunci cand eram mica nu erau atat de multe cum sunt acum. Cu toate astea, am avut o gramada: papusi, masinute, bucatarie de jucarie, masina de cusut, etc. Cel mai mult imi placeau papusile. In fiecare zi eram ocupata sa le confectionez haine noi. Si-acum imi aduc aminte dezamagirea mamei cand mai gasea cate o esarfa de-a ei ciopartita pentru ca papusile mele aveau nevoie de fustite noi :) Aveam prietene ale caror mame erau croitorese si tare mai eram invidioasa pe ele ca aveau resturi de material, eu trebuia sa stric cate ceva de prin casa pentru talentele mele de designer vestimentar pentru papusi :) Mereu gaseam o esarfa din voal, o fata de masa care avea vreo floare interesanta pe mijloc si o decupam, un colt dintr-o perdea, o lenjerie de pat brodata :) Dupa o perioada s-a cam saturat mama sa-si gaseasca  lucrurile decupate pe mijloc si mi-a pus la dispozitie voalul ei de la nunta de vreo cativa metri si timp de cateva luni lucrurile de prin casa au scapat de foarfeca :) Cu masinutele era si mai grav: mai ales  cele de politie sau ambulantele. Aveau o "luminita" care se aprindea de fiecare data cand ma jucam cu ele si eram tare curioasa sa vad de unde vine luminita. Le desfaceam cu toate ca nu intelegeam  ce si cum si le asamblam la loc. Surpriza: odata cu satisfacerea curiozitatii mele disparea si "luminita" :) O alta jucarie care mi-a placut foarte mult era formata dintr-un set de bucatarie: aragaz, dulap cu sertarase, farfuriute, cani. De multe ori o invitam pe mama la "masa" si desi nu era nimic in nicio cana si in nicio farfurie, o "obligam" sa manance tot :) Atunci cand ma saturam de papusi, masinute sau de "gatit" jucam cu mama Pacalici sau Piticot :)

Nu stiu daca e din cauza formatiei mele de pedagog sau e din cauza faptului ca sunt conservatoare, insa nu inteleg rostul unei tablete la un copil de 2 ani. Exista atat de multe jucarii educative, ce sens are sa maturizezi un copil atat de devreme?

Inca mai am la mama o camera plina cu jucarii de plus, primite cadou in ultimii ani. De asemenea, stiti ca il am pe Jarabe de Palo, broscoiul meu plimbaret pe care-l iau peste tot cu mine :), am un suflet de copil si-mi place sa ma joc. Atunci cand sunt in compania unui copil, ma gandesc la ceea ce-mi placea mie atunci cand eram de varsta lui si incerc sa ma adaptez imaginatiei sale. De curand m-am jucat cu copiii unei bune prietene facand prajiturele din nisip. Poate parea stupid pentru o persoana care nu mai are 5 ani, dar cei care aveti copii si va jucati cu ei, stiti cat e de relaxant sa te lasi purtat de imaginatia unui copil.

Navigand pe internet, de cateva zile am descoperit un site care are jucarii potrivite pentru copiii de toate varstele. Este vorba de Sarahbaby. Pe langa jucarii, am gasit articole pentru gravide, mobilier si imbracaminte pentru copii, s.a.m.d. E un site care aduna tot ceea ce ai nevoie daca esti parintesau viitor parinte. 

Iata ce mi-a atras mie atentia:


Orga electronica 618 DJ cu 8 melodii preinregistrate. Eu am avut un pian micut din lemn, dar era bun si ala :)

Balansoar Zoo BabyD


Set "Oraselul".

Papusa functionala "Ioana".

Motostivuitor cu 2 paleti. Eu am avut un tractor :)

Pinguinul desenator.

Chitara electrica cu microfon. Eu aveam una roz de plastic si fara microfon. De fapt, au fost mai multe pentru ca se stricau si in fiecare an imi cumpara mama alta :)

Platforma de joaca pentru copii.

Set doctor DJ.

Alex Toys - Masina de cusut pentru copii. Am avut si eu una asemanatoare.

Barbie Pot sa fiu star de cinema.



Masa machiaj 1 DJ. Tare s-ar mai fi bucurat mama sa am asa ceva ca sa nu-i mai stric rujurile :)

Fabrica de ciocolata.

Peaktoys - Bucatarie 13 piese Coloma. Una dintre preferatele mele!

Cort de joaca masinuta DJ.


Masuta interactiva pentru copii.

Melc muzical BabyD.

Masinuta muzicala copii BabyDreams.

Set "Micul dejun".



Ferma Cluck&Learn.

Copiii vostri ce jucarii prefera? Ce jucarii vi s-au parut mai educative dintre cele de pe site?


20 de comentarii:

  1. Ce jucarii frumoase!!!M-as juca si eu cu ele la varsta mea, da'pai copiii:))Cred ca fiecare jucarie este educativa in felul ei.Fiecare transmite ceva:)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoase si eu vreau sa ma joc cu ele

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut!

    Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.

    :) Numai bine!
     

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi plac jucariile foarte mult. Chiar mare fiind, am ales sa ma joc cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  5. ana maria birladeanu15 octombrie 2012 la 10:35

    vai ce jucari frumoaseeee,ai avut o copilarie foarte frumoasa :) ,mie totae jucarile mis e par educative,orice cred ca a juta un copil in dezvoltare,cat despre tableta la drum lung cu un copil mic nu stii cat te ajuta ,eu nu i-am cumparat copilului dar am facut de curand un astfel de drum singura cu alex si diferenta dintre mine care eram epuizata nu stia cum sa mai atrag atentia copilului pentru a sta aszatpe scaun in mers si mama de langa mine a carui copil avea tableta era mare.....ea chiar  asi doemit un pic :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  6.  Ma bucur ca va plac jucariile de pe www.sarahbaby.ro...si avem multe multe produse...si in curand pe acest blog minunat...eu cu Iulia administratora acestui blog...o sa va facem o surprizaaaaaaaa..............sa fiti atenteee!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. mie mi-au placut toate jucariile,doamne sunt de vis,imi amintesc de copilarie... cel mai mult imi doresc foarte mult sa imi ajute Dumnezeu sa reusesc sa ii cumpar fetitei mele o papusa Maria.Pt ca si pe ea o cheama Maria,cand cumpar jucarii imi doresc sa fie utile,adica o investitie pe termen lung astfel ca cei mici au ce invata. site-ul este plin de jucarele si accesorii utile pt proaspetele mamici. abia asteptam concursul,va fi o surpriza minunata pt ai nostri pitici

    RăspundețiȘtergere
  8. ohhh,ce jucarii faine!!!! numai bune pentru perioada care va urma(sarbatorile de iarna).Un articol foarte interesant ! <3
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Ramona Daniela Sculschi18 octombrie 2012 la 22:59

    Sunt foarte frumoase toate! Un articol interesant !Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ancuta, la Sarahbaby chiar sunt jucarii superbe si nu numai. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Jane, nu esti singura care vrea sa se joace cu ele :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ana Maria, una e sa se joace cu tableta ocazional, la drumuri lungi, ca sa stea linistit si alta e sa stea zilnic, ore in sir, in fata tabletei sau a calculatorului. E normal sa nu cari nu stiu cate jucarii la drum :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cata, am "rasfoit" si eu site-ul si nu stiam ce sa aleg din atatea jucarii frumoase. Nu mai spun de celelalte articole pentru copii si mamici. In curand soseste si surpriza :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  14. Alexandra, chiar e o perioada buna pentru jucarii, mai ales, ca se apropie Mos Nicolae, Mos Craciun. Orice copil se bucura de jucarii si de dulciuri.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bianca, aproape ca mi-as cumpara si eu macar o "bucatarioara" :)

    RăspundețiȘtergere
  16. eu prefer jucariile mai clasice...de exemplu ador chestiile muzicale, am acasa globuletul asta din imagine...il ador, ma relaxeaza complet cand nu am o stare prea buna.

    RăspundețiȘtergere