joi, 24 octombrie 2013

Frumos...

Frumos e faptul ca avem in jurul nostru oameni buni, indiferent ca-i cunoastem pe net sau face to face. Cred ca si voua vi s-a intamplat sa cunoasteti persoane fata in fata si la un anume moment dat sa para total diferite fata de ceea ce erau. Ai senzatia ca vorbesti cu un "extraterestru" :) Totodata, mi s-a intamplat sa cunosc persoane pe internet care, atunci cand le-am intalnit fata in fata, sa nu se dezica de ceea ce spusesera pe internet. Observ "pseudo" prietenii pe net si ma amuza: o prietenie inseamna mai mult decat un "buna dimineata" sau un compliment (uneori fals). O prietenie nu inseamna orgolii prostesti si cautat vinovati acolo unde nu sunt. O prietenie (fie ea si pe net) inseamna respect, afectiune, empatie, generozitate, toleranta. O prietenie bazata pe interese materiale e sortita esecului.


miercuri, 16 octombrie 2013

Wishlist pentru casa

Salutare, ingerasi! Daca tot a venit toamna si am scapat de canicula, indraznesc din nou sa-mi prepar paine si alte bunatati in casa. Nu m-am gandit la paine pentru ca a scazut TVA-ul, ci pentru ca ador painea facuta in casa :) Cum nu e tocmai usor sa framanti aluatul, sotul meu mi-a recomandat sa cumparam un aparat de facut paine. "Rasfoind" paginile de internet, am gasit la Magitec un aparat care mi se potriveste.

Poti fi liber?

Cu siguranta poti sa fii liber sau macar sa incerci sa fii liber! Poti fi liber sa te imbraci cum vrei, sa nu te machiezi deloc sau sa te machiezi strident, sa razi, sa glumesti, sa-ti expui parerile (chiar daca unele exagerate) fara sa-ti pese ca nu "faci frumos pentru cei din jur" si ca "nu faci parte din turma"! Traim o perioada in care suntem "bombardati" cu false probleme din toate partile, religia s-a transformat intr-un business, cei care ne conduc sunt doar niste marionete ale "Noii Ordini Mondiale" si nu-si doresc decat sa ne determine sa simtim ura unii fata de ceilalti: romani fata de romani, romani fata de tigani, maghiari fata de romani, salariati fata de pensionari, s.a.m.d. Am trait secole romani alaturi de alte etnii, bogati alaturi de saraci, dar spiritul poporului roman nu s-a pierdut niciodata. Poporul roman format din diverse etnii s-a ajutat mereu. De ce sa ne uram acum? De ce sa le facem jocul politicienilor perfizi?


miercuri, 9 octombrie 2013

Ce-am mai facut, ce-am mai mancat...

Ingerasilor, stiu ca iarasi v-am neglijat in ultima perioada cu postarile pe blog, dar am fost ocupata. Nu cu postarile pe Facebook, ci si cu alte lucruri frumoase din viata mea :)
Nici nu stiu de unde sa incep: in primul rand, sunt foarte fericita, chiar daca am fost racita :) Nu, nu am castigat la loto, dar am inceput sa apreciez tot ceea ce este frumos in jurul meu. Sunt fericita ca sunt sanatoasa, ca am un sot minunat, niste prieteni extraordinari, s.a.m.d.
Aseara am iesit din casa sa fac niste cumparaturi din Lidl si am sfarsit prin a ajunge sa-l vad pe husky "al meu" si sa pap la Restaurant Capri. Husky "al meu" nu stiu ce nume are, dar e un catel de la o firma din marginea Bucurestiului. E un husky cu niste ochi albastri superbi si nestiindu-i numele, ii spun "Ochisori". Stiu ca un catel nu are voie sa pape dulciuri, dar lui ii plac si cam o data pe saptamana il vizitez si-i duc biscuiti: ii plac doar biscuitii cu crema de alune :) Data viitoare il fotografiez si vi-l arat si voua cat e de scump.
Referitor la Capri, ne era foame si cum aveam pofta de niste carne la garnita, ne-am "infiintat" imediat acolo :)
Am inceput cu un aperitiv: zacusca si salata de icre. Am apreciat foarte mult faptul ca am putut comanda jumatate de portie de zacusca si jumatate de portie de icre. La ce bunatati au pe-acolo, iti vine sa comanzi cate o lingura din fiecare pentru ca e greu sa alegi :)))

Ce-si doresc cititorii?

De cativa ani, tot urmaresc cu consternare titlurile pe care le pun jurnalistii: "Decizie soc", Vezi ce a determinat-o pe X sa ia aceasta decizie", "Veste soc", etc. Tin sa le spun acestor pseudo-jurnalisti ca asemenea titluri nu mai prind la public, nu la publicul roman. Romanii sunt un poppor cu un profund spirit pragmatic si nu sunt impresionati de astfel de titluri sau de faptul ca "s-a tras un fir" din rochia Biancai Dragusanu. Nu ne jigniti inteligenta!


luni, 7 octombrie 2013

Voie buna-n mustarie!

Salutare, ingerasi! Asa cum v-am mai spus si in alte postari, Restaurantul Capri este unul dintre preferatele mele. Magda, PR-ul restaurantului ne-a pregatit o noua surpriza si, sambata seara (12 octombrie), incepand cu orele 20:30 "Voia buna-n mustarie...Continua!".