luni, 22 octombrie 2012

Va plac povestile?

Dragi ingerasi, deja stiti ca nu sunt de-acord ca un copil sa petreaca timpul in fata calculatorului sau a televizorului. Copiii sunt atrasi de culori, de sunete, de imagini si putem folosi acest lucru in scopuri educative. Un copil care alearga, se joaca, deseneaza, coloreaza, invata poezii, asculta povesti se dezvolta mult mai armonios (atat fizic, cat si intelectual) decat un copil care petrece ore in sir in fata televizorului sau a calculatorului. Lucrul acesta nu-l spun doar eu pentru ca fac parte din generatia a carei copilarie a fost dominata de "Sotron", de basmele culese de Ispirescu sau de "Amintirile din copilarie" ale lui Creanga, ci e un lucru sustinut si dovedit de orice pedagog.

Daca vorbim de povesti, vorbim de Editura Mac-Mac. Nu stiu cati dintre voi cunosc faptul ca Editura Mac-Mac este prima si singura editura 100% verde din Romania. Cartile de colorat de la aceasta editura sunt tiparite pe hartie reciclata de cea mai buna calitate. Ce gasim pentru princhindeii nostri la Mac-Mac? In primul rand, carti special create pentru copiii carora le place sa coloreze, sa asculte povesti si sa descopere eroi fantastici. Fiecare carte de colorat Mac-Mac este insotita de un CD ce contine inregistrarea audio a povestii. De asemenea, Mac-Mac ne ofera CD-uri cu Povesti nemuritoare. Fiecare CD contine 2 povesti spuse cu o voce calda, ilustrate acustic si muzical, care ii vor capta pe cei mici.

Editura Mac-Mac doreste ca toti micutii sa fie prietenii naturii, de aceea promoveaza reciclarea sustinand cursuri de ecologie in scoli si gradinite. Totodata, in perioada 29 septembrie - 1 decembrie, organizeaza o serie de evenimente, in cadrul campaniei " Ne distram, coloram, invatam sa reciclam!". In acest sens, in fiecare sambata, intre orele 17:00 - 18:00, cei mici sunt asteptati in magazinele Diverta din Bucuresti pentru a se intalni cu SuperMac si a afla de la acesta care este povestea hartiei.
De curand, Mac-Mac are si un "fratior", Macmackids.ro, un site "ting ting", dedicat mamicilor, taticilor si bunicilor. Pe acest site veti gasi articole despre relatia parintilor cu copiii, despre sarcina si contraceptie, despre viata de familie, s.a.m.d.

Ca sa va faceti o idee despre povestile pe care le puteti gasi pentru prichindeii vostri la Editura Mac-Mac:

CD cu Povesti nemuritoare-vol.I

CD cu Povesti nemuritoare-vol.II

CD cu Povesti nemuritoare-vol.III


Carte de colorat "Penelul fermecat", insotita de CD audio.

Carte de colorat "Tichia fermecata", la fel insotita de CD audio. Eu am ascultat un fragment din aceasta poveste si m-a fascinat. Daca sunteti curiosi, pe site gasiti fragmente audio din mai multe povesti.

Editura Mac-Mac si-a propus sa mentina viu spiritul magic, decorul feeric si personajele fabuloase ale povestilor.
Pentru ca stiu ca majoritatea dintre voi aveti prichindei pe-acasa, impreuna cu Mac-Mac va pregatim o surpriza frumoasa. Ce parere aveti? Cum vi se par povestile?

9 comentarii:

  1. Calin Andreea Daniela22 octombrie 2012 la 08:50

    daca pana in clasa a doua am terminat toata biblioteca de citit din casa ( si nu erau putine carti, ci sute), iti dai seama ca-mi plac povestile :)

    RăspundețiȘtergere
  2.  foarte buna ideia ,  pacat ca se face doar in bucuresti si nu si in alte orase.

    RăspundețiȘtergere
  3. multumim, noi am fost prezenti si vom merge in fiecare sambata pt ca este foarte frumos si educativ ceea ce fac cei de la Editura

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase sunt toate , copilul meu creste si are nevoie de astfel de povesti si povestioare . 

    RăspundețiȘtergere
  5. Anfreuta, nu esti singura pasionata de citit :) Si mie imi plac povestile si-acum :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nicoleta, chiar e o idee foarte constructiva. Sper sa ajunga astfel de evenimente si in orasul in care locuiesti tu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mary, ma bucur tare mult ca si tie iti place proiectul lor. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Deea, stai pe-aproape pentru ca urmeaza o surpriza :)

    RăspundețiȘtergere
  9. eu ador si acum povestile ,nu conteaza ca sunt pentru cei mici:)

    RăspundețiȘtergere