joi, 23 august 2012

Hotel Vega - Galati

Dragi ingerasi, acum doua weekenduri am vizitat din nou Galatiul. Nu este un oras bogat sau un oras cu cladiri spectaculoase, insa pentru o plimbare pe faleza, face toti banii. De data aceasta am fost in Galati pentru a ma intalni cu Gabita, dar despre intalnirea cu ea va povestesc intr-o alta postare. Cum mai fusesem in acest oras si ramasesem peste noapte, stiam ca vreau sa ma cazez la "hotelul cu multe etaje cu vedere spre Dunare". Nu mai tineam minte cum se numeste, asa ca, atunci cand am ajuns in Galati, am cautat hotelul cu pricina vreo ora. Nu ca ar fi foarte multe hoteluri in oras, dar asa se intampla cand nu stii sa te orientezi si nici nu mai retii numele hotelului :) In cele din urma, am gasit hotelul pe care il cautam. Ceea ce nu am luat in calcul era faptul ca data trecuta platise firma si nu conta pretul pentru o noapte de cazare :) Ajungem la hotel si il recunosc dupa faptul ca are foarte multe etaje: hotelul se numeste Vega si are 3 stele. Intram la receptie si intrebam de o camera. Ni se spune ca nu mai au camere, dar au un apartament duplex la etajul 10 cu vedere spre Dunare. Parea interesant, insa ma gandesc sa intreb si cat costa. Raspunsul a venit prompt si hotarat: "95 de euro/noapte" :) Zic: "totusi nu aveti si camere duble? suntem doar doua persoane, ce sa facem cu duplex?" Ni s-a spus ca totul este ocupat. Nu m-am putut abtine sa nu fiu sarcastica si am intrebat: "V-au invadat turistii in weekendul asta?". Ni s-a raspuns cu aceeasi "placa": "toate camerele sunt ocupate". Eu, continuand in acelasi stil ironic: "Un apartament mai mare sau mai scump nu aveti?" Persoana de la receptie n-a sesizat ironia sau nu a vrut sa o sesizeze si mi-a raspuns politicos: "Avem apartamentul prezidential de la 2, vi-l pot arata si pe acesta" :) Vazand ca vorbesc singura zic: "Sa incepem totusi cu duplexul!" :) Am vazut apartamentul si l-am luat pentru ca nu aveam incotro :) Apartamentul era curat, ok, cu o vedere superba spre Dunare, insa mi s-a parut mult 95 de euro/ noapte la 3 stele. In fine, pentru a doua zi am avut mic dejun inclus care a fost ok, dar nu spectaculos. O bulina alba pentru ei a fost faptul ca am servit micul dejun in camera, desi era dupa ora 10, ora de la care nu se mai servea micul dejun. De asemenea, mi-a placut faptul ca e foarte aproape de toate restaurantele de pe Dunare. Mai multe detalii despre hotel gasiti aici. Probabil daca ajungeti in cursul saptamanii se gaseste si o camera "normala".

Sa lasam hotelul si sa va arat ce bunataturi am mancat in Galati si vederea de pe balconul apartamentului in care am stat :)


Portie de mancare la unul dintre restaurantele de pe Dunare. Din pacate, nu i-am retinut numele, insa mancarea, decorul si servirea au fost super ok.

Portia mea de mancare, cu mult mujdei de usturoi :)

Decorul din acelasi restaurant.


Vedere de la balconul hotelului.

Acestea sunt restaurantele de care va spuneam, la nici 2 minute de mers pe jos de la hotel.


Vedere tot de pe balcon. Din pacate, era o zi innorata :(




Blocuri din Galati vazute de la etajul 10 al hotelului.





In concluzie, va recomand sa vizitati Galatiul (in caz ca nu ati facut-o), dar e mai ok pentru buzunarele voastre sa va faceti rezervare la hotel din timp :)


14 comentarii:

  1. sper sa reusesc si eu sa il vizitez pooop draga mea :) pacat ca nu ai luat apartamentul prezidential XDXD

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase fotografiile.Iar intamplarea de la hotel m-a amuzat caci te-am regasit pe tine in ea.:).

    RăspundețiȘtergere
  3.  Decorul din restaurant imi place si peisajul este super dar cu hotelul ai fost tare amuzanta intradevar foarte mult pentru o noapte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc ting ting pentru ocazia de a vedea si eu mai bine dunarea si orasul meu:D Oricum, cand mai vii, sa faci o vizita in delta, poate o sa-mi placa:p Macar bine ca au fost ok restaurantele:D pup:*

    RăspundețiȘtergere
  5. sper sa ajung si eu sa vad Dunarea dar imi iau cortul cu mine :); superbe pozele

    RăspundețiȘtergere
  6. Galatiul e frumos de vizitat. Stiu ca locuiesti la mare, insa in Galati e ceva special. Data viitoare iau apartamentul prezidential :) Pup, Agu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cata, eu nu sunt genul sa fac scandal pe unde ma duc, ma resemnez si chiar privesc lucrurile cu umor, dar daca nu-mi place servirea dintr-un anume loc, a doua oara nu ma mai duc. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Jane, si papa a fost tare buna la restaurant doar ca ma lua un pic cu ameteli (restaurantul fiind pe vaporas, aveai senzatia ca se misca). Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabita, ultima data am fost in Delta acum cateva luni. Da, restaurantele sunt super! Pupicei, ting ting.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alina, daca vrei, iti imprumut eu un cort :) Am unul imens de 6 persoane (zic ei), eu zic ca-i de 8 :))) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  11. are sarm orasul meu :) au inceput sa-mi placa orasele mai mici, precum Mangalia, unde am stat o perioada.

    RăspundețiȘtergere
  12. ne mai delectam si noi macar cu pozele si povestioarele tale amuzante, daca anul asta nu am reusit sa plecam nicaieri :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Mihaela, desi locuiesc intr-un oras mare, imi plac si mie orasele mici, iar Galatiul are un farmec aparte.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dana, daca va plac intamplarile mele de prin calatorii, voi posta mai des :)

    RăspundețiȘtergere