joi, 4 iunie 2015

Eu nu am drepturi?

Daca v-ati gandit vreodata ca a munci mai mult si a castiga mai bine este un avantaj, uitati de lucrul acesta! Statul roman (indiferent de culoarea politica) incurajeaza lenea.



Cea mai noua gaselnita a politicienilor nostri e legata de alocatia copiilor. Atat Ponta, cat si madam ministru Plumb sunt "nesatisfacuti" de faptul ca alocatia copiilor va fi de 84 RON pentru orice copil. Ambii sustin ca "ideea de a da alocatie egala pentru toti copii este nepractica". Pe bune?

Sa se inteleaga de la inceput: nu am copii si nu sustin o cauza proprie, doar o gandire de bun simt.
Ministrii nostri nu sunt de-acord ca fiecare copil sa beneficieze de o alocatie de 84 de RON. E prea mult! Daca cumva esti mama si castigi 1500 RON, iar sotul tau castiga 2000 RON/pe luna, deja sunteti "chiaburi"! Cum sa va mai dea statul alocatie?! Nu conteaza ca pentru aia 1500 RON muncesti si sambata, ca de luni pana vineri muncesti 10-12 ore! Ai cu ce sa-ti platesti utilitatile si impozitele la stat, trebuie sa fii pedepsit! Cum iti permiti tu intr-o tara cu un numar foarte mare de "parinti" care au cate 7-10 copii, nu au serviciu, copiii traiesc in mizerie si in aburii de alcool al parintilor, sa ceri nici 20 de euro pentru copilul tau?

Daca nu i-as suspecta de rea intentie, pe ministrii nostri i-as suspecta de prostie (ceea ce nu e cazul). A facut vreodata cineva un calcul cam ce poti cumpara pentru un copil de 42 sau 84 RON? Poate o pereche de pijamale din piata, din alea de iese culoarea, poate un compleu mai ieftin, etc. Sa lasam hainele si sa ne axam pe nevoi de baza: mancare. Voi puteti cumpara cate un litru de lapte zilnic de banii astia? Presupunand ca un copil va bea lapte 30 din 30 de zile. Nu are nevoie de alte alimente, nu are nevoie de altceva.

Cam cat de ipocrit sa fii sa spui ca 84 RON e prea mult pentru o familie cu venituri medii?!
Eu n-am inteles care a fost ideea cu dublarea alocatiilor pentru copii. Copilul (fara vina) al unui cuplu de alcoolici cu inca 7 copii beneficiaza de 84 de RON si copilul (familie cu 2 angajati si nivel mediu de salarizare) trebuie pedepsit? Domnule Ponta, 42 RON e prea mult? Nu vreti sa luam de tot alocatiile copiilor ai caror parinti muncesc si sa le inzecim alocatiile copiilor proveniti din familii unde singurul motiv (in afara de iresponsabilitate) pentru a face copii e cel de a obtine avantaje materiale?
Presupunand ca nu stiti, parintii cu un serviciu platesc taxe la stat. Taxele alea din care furati voi cu nemiluita! 

In concluzie, CCR a spus in 2006 (daca nu ma insel) ca o lege "diferentiata" este discriminatorie si necunstitutionala.
Apropo, copiii dvs beneficiaza de alocatie sau a "taiat-o" cineva pentru ca nu v-ar ajunge nici de hartie igienica pentru o zi?

5 comentarii:

  1. Calin Andreea Daniela4 iunie 2015 la 09:11

    Ce mai poti sa spui? Eu cred ca o sa ma imbogatesc cu 42 de lei in plus :)) Noi suntem tara in care se aloca 40 de lei pe zi pentru un caine si cam tot atat era pe luna pentru un copil. La un caine mai poti sa-i arunci o paine pe zi ca sa-l hranesti, dar cu un copil nu poti sa procedezi asa... Da, avem aceleasi drepturi, insa pacat de copiii care au parinti alcoolici si le dau nastere doar pentru alocatii si ajutoare de la stat, pacat ca asistenta sociala doarme pe ea, pacat ca ne-am nascut in Romania...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca "stimatii domni si doamne" parlamentari ar avea salarii cumulate de 2000 lei, sigur nu ar mai stramba din nas. Cu 2000 lei abia se descurca doi adulti.. ce sa mai spun de un copil. 42-84 lei pentru cresterea copiilor, sunt bataie de joc la adresa noastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine ma surprinde ca nu se revolta nimeni. Daca nu apare vreun ONG obscur sau vreun partid politic care sa scoata oamenii in strada sa protesteze, romanii sunt intr-o continua stare de amorteala, de adormire. Sunt mai revoltati de faptul ca Mihaela Radulescu a scris (intr-un mod decent) ca nu e mare fan gay, decat de faptul ca alocatiile copiilor din Romania sunt o bataie de joc. N-am vazut niciun mare analist sa dezbata acest subiect, sa faca un calcul cam ce ai putea cumpara de 42 sau 84 de RON intr-o luna. Ma mai agit eu ca un peste pe uscat, desi nu am copii. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sigur te vei imbogati, Andreea. :))) Bine ca platim 2400 RON lunar pentru puscariasi si nici asa nu e bine: vor sali de fitness, diverse. Li se da curcan de Craciun, o alimentatie sanatoasa si echilibrata, etc. Asta in conditiile in care multi romani, fie ei si angajati sau pensionari, nu-si permit o alimentatie sanatoasa si nici curcan de Craciun. Pe scurt, omori un om, te baga la inchisoare si stai acolo ca la hotel. Eventual, scrii o carte si iesi dupa 2 ani sau mai putin. Mi-e scarba de nedreptatile astea! Nu sunt bani sa dai o alocatie de macar 200 RON fiecarui copil, dar sunt bani sa platesti 2400 RON pentru un detinut. Si-asa natalitatea e in scadere in Romania si cuplurile care muncesc nu prea mai fac copii. In conditiile astea cine o sa se inmulteasca? Cuplurile care fac copii doar pentru avantaje materiale si apoi isi tin copii nemancati si in mizerie pentru ca alocatiile si ajutoarele sociale abia le ajung lor de bautura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Calin Andreea Daniela4 iunie 2015 la 15:30

    Din pacate...

    RăspundețiȘtergere