sâmbătă, 27 aprilie 2013

Cine lupta impotriva "becalizarii" Romaniei?

Dupa cum stiti, dupa alegerile din decembrie 2012 numarul parlamentarilor romani a crescut la 588. Mai multi parlamentari, mai multe capete luminate, asadar, mai multe idei "stralucite" :) Lasand la o parte utopiile cu care ne incanta parlamentarii nostri, e foarte interesant sa analizam activitatea lor inainte de a fi alesi deputati sau senatori. Unul dintre parlamentarii cu o "bogata" experienta profesionala este Remus Florinel Cernea.
Daca nu-l stiti, el este. Nu-i asa ca ne reprezinta? :)
Sursa foto: www.realitatea.net


Lasand gluma la o parte, am avut curiozitatea de a ma uita pe CV-ul lui si am constatat ca pana la varsta de 38 de ani omul acesta n-a muncit niciodata. Cum o fi sa traiesti o viata de parazit atata vreme?

Iata si dovada: CV-ul public al lui Remus Cernea de pe site-ul Parlamentului Romaniei. Daca dati click pe poza pentru a o mari, veti observa ca domnul deputat si-a inceput munca remunerata in mai 2012 (la 38 de ani) in functia de consilier al primului ministru pe teme de mediu si relatia cu societatea civila. Din cate am inteles, Remus Cernea a locuit cu parintii pana acum cateva zile, insa sunt tare curioasa din ce-o fi trait pana la 38 de ani? L-au suportat parintii atatia ani? Nu prea cred. Supravietuirea sa se poate explica prin proiectele de lege cu care a venit in Parlament. Sustinut si finantat de diverse organizatii, a propus doua proiecte de lege: unul privind taierea bugetului acordat Bisericii si unul privind reglementarea parteneriatului civil intre homosexuali. In ceea ce priveste proiectul legat de Biserica, sunt de-acord partial, dar imi voi prezenta parerea intr-un articol viitor. Referitor la parteneriatul civil intre homosexuali, nu sunt de-acord. In primul rand, argumentul sau principal e faptul ca sustine acest proiect afirmand ca doua persoane care traiesc in concubinaj, in cazul separarii sau al decesului, nu exista o lege care sa reglementeze impartirea bunurilor. Gresit, domnule Cernea! Codul de procedura civila prevede ca bunurile dobandite in timpul concubinajului se impart daca se face dovada contributiei la achizitionarea bunurilor respective. In al doilea rand, desi nu am nimic cu homosexualitatea, nu mi-as dori sa-i explic copilului meu de ce doi "neni" sau doua "tanti" se sarutau in parc atunci cand am iesit la joaca sau la plimbare. In niciun caz nu mi-as dori ca un cuplu de homosexuali sa aiba dreptul de a infia copii. Imi pare rau, insa e impotriva legii firii. Daca Forta Divina ar fi dorit acest lucru, ar fi creat posibilitatea ca un copil sa poata fi conceput pe cai naturale nu doar de un cuplu format din barbat si femeie, ci si doi barbati sau doua femei puteau sa faca acelasi lucru. Stiu ca homosexualitatea exista inca din antichitate si repet: nu am nimic impotriva lor, nu e treaba mea, dar sa se "iubeasca" la ei acasa, nu-mi face nicio placere sa asist la scenele lor de dragoste.
Revenind la subiectul nostru, Remus Cernea, se pare ca marea lui realizare in 38 de ani a fost publicarea volumului "Manifest impotriva becalizarii Romaniei". Daca-mi amintesc bine, Remus Cernea si Gigi Becali au candidat la parlamentare sub aceeasi sigla: USL. De ce nu s-a retras daca principiile dumnealui se contrazic cu cele ale lui Becali? Oricum, acest lucru nu mai reprezinta o problema pentru ca si-a dat Becali demisia din PNL :)
Ca stire de ultima ora, Remus Cernea s-a mutat in propria casa, o garsoniera, cred, dobandita in baza unui imprumut bancar in valoare de 56000 RON (conform declaratiei de avere) contractat in 2012. Trecand peste faptul ca e cam ciudat ca o banca sa-ti acorde un asemenea imprumut in cazul in care nu faci dovada unui venit lunar stabil (vorbesc din proprie experienta), ce garsoniera a gasit Remus Cernea in Bucuresti la doar 12000 de euro (valoarea imprumutului). Sa ne spuna si noua, poate vor sa-si cumpere si alti tineri la pretul asta :) Pentru detalii despre CV-ul, declaratia de avere si interese a domnului Cernea click aici.


5 comentarii:

  1. Il prefer pe Becali decat pe Cernea asta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. si cati nu sant ca el in parlament , oare de ce as pleca de tot din tara asta mizera .

    RăspundețiȘtergere
  3. Am ramas no comment
    Cred ca pe langa el mai sunt o gramadaaa de incompetenti ca el

    Dar deh sunt oameni cu carte si politicieni

    Mdaaa

    RăspundețiȘtergere
  4. Cati au fost si cati vor mai fi nici nu are rost sa comentez. O sustinere tot are el in spate si sa stii ca sunt de acord 100% cu primul proiect de lege, pe unde am mai fost in Europa nicaieri nu am vazut macar o singura biserica in constructie, in Romania sunt cu sutele, daca nu miile in constructie. Nu avem bani pentru citostatice, mor copii de leucemie si cancer dar facem biserici, sa fim seriosi.

    RăspundețiȘtergere