miercuri, 13 februarie 2013

Unde sa NU iti faci RCA!

Mereu am evitat sa scriu lucruri negative pe blog, insa de data aceasta m-am umplut de nervi. Sa o luam cu inceputul. Acum ceva timp, mi-am facut RCA la Euroins pentru prima data, iar dupa experienta cu ei, e si ultima. 


Ghinionul sau neatentia, sau ambele au facut ca la un semafor sa lovesc pe cineva usor. De fapt, nu chiar pe  un oarecare, ci pe un nesimtit de la RAR. Domnul, desi nu merita sa-i spun asa, era cu masina de serviciu. Ce masina credeti ca avea? Toyota Navara, ca vorba aia: suntem in criza. Pana aici nimic neobisnuit: oprim, ii arat asigurarea, etc. Imediat cum a vazut ca RCA-ul e la Euroins a facut o criza de nervi si a spus ca el nu merge la compania de asigurari ca sunt neseriosi si ca vrea sa-i dau pe loc 2000 de RON ca sa-si repare bara. Eu inteleg ca cei de la RAR sunt obisnuiti sa primeasca bani fara chitanta sau factura, insa cu mine nu merge asa. Nu am inteles niciodata de ce persoanele care sunt platite din bugetul de stat, adica din banii nostri, solicita o extra suma ca sa-si faca treaba pentru care sunt platiti deja. Mult, putin asta e. Asa cum in mediul privat ni se spune ca usa e deschisa atunci cand nu ne convine ceva, acelasi lucru il spun eu celor care sunt platiti din banii mei si cer spaga.

Revenind la povestea cu accidentul, dupa indelungi discutii si crize de nervi a fost de-acord sa mergem la compania de asigurari. Nu are sens sa va spun cate drumuri am facut la Euroins pentru a se plati dauna respectiva. Oricum, rezultatul a fost neasteptat: nu se plateste dauna. Motivele invocate au fost doar niste scuze penibile si concluzia este ca "domnul" cu Navara ma da in judecata ca sa-si recupereze dauna, iar eu , la randul meu, trebuie sa-i dau in judecata pe cei de la Euroins. O intreaga tevatura pentru o amarata de bara de masina doar pentru ca Euroins nu vrea sa plateasca dauna.

Ma intreb care mai e rostul asigurarii obligatorii? Doar pentru a se imbogati companiile de asigurari? Cu ce se ocupa Comisia de Supraveghere a Asigurarilor? Pentru cei care nu stiu, presedintele aceste autoritati are un salariu net de 7500 de euro net, platiti din banii nostri. Salariul a fost declarat public de insusi presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/exclusiv-ce-salariu-are-presedintele-comisiei-de-supraveghere-a-asigurarilor-177038.html.

Concluzia: nu va faceti asigurari la Euroins!

16 comentarii:

  1. Eu RCA din 2004 imi fac la Omniasig...imi convine  pretul lor si intotdeauna am prins si oferte bune . Nu am avut nevoie pana acum de plata a despagubirilor , caci ne-a ferit Dumnezeu de accidente ! 

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Loredana, Din pacate am avut eu nevoie de Omniasig - nefiind eu vinovata ci fiind lovita "dauna totala" de catre un camion - si-ti spun ca am intampinat numai probleme. As putea scrie pagini intregi despre acest subiect. 
    Din pacate nici de catre CSA (unde am depus contestatie) nu am fost ajutata cu toate ca era f clar: camionul nu mi-a acordat prioritate, m-a lovit in plin, masina fiind "armonica",  Politia a constatat vinovatia soferului de pe camion iar dosarul a fost deschis pe RCA-ul vinovatului. Dupa multe discutii cu Omniasig, batut la usa, tergiversari, etc.(mai mult de 3 luni), am reusit cu greu sa mut dosarul (il facusera pierdut..) pe casco meu la Generali, unde mi-au solutionat si inchis dosarul in cca o luna de zile. Acum Generali a dat in judecata Omniasig pt recuperarea daunelor (e treaba lor cum isi regleaza).. 
    Din pacate am ramas cu un gust ff amar in urma acestui accident si cu acel sentiment ca nu ma simt in siguranta in tara mea. Cu dreptatea in mana, chiar daca institutiile statului pt asa ceva sunt platite, nimeni nu te sustine. Multi dintre ei nici nu au rabdare sa te asculte sau, daca o fac, incearca sa-ti influenteze decizia pt a inchide repede "problema". 
    Cum spuneai si tu, sa ne fereasca pe toti de accidente si sa nu avem nevoie niciodata de asiguratori!
    Cu drag, Simona

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine de stiut ...sper sa nu fac nici un accident cu rabluta mea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Te inteleg perfect ting ting. Personal cunosc mai multe cazuri ce sunt in situatia ta, chiar si acum se judeca cu asiguratorii. Sunt multe companii care dau tepe..de fapt majoritatea dau tepe. :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Agnes Veiszenbacher14 februarie 2013 la 10:24

    Trist...dar mai poti avea incredere in careva?

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa este dar unde sa-ti faci ca mai toti sunt niste neseriosi nu mai poti avea incredere in nimeni :( 

    RăspundețiȘtergere
  7. eu cred ca la orice companie de asigurari se poate intampla exact ce ai patit tu...iar despre cei de la RAR nu puteai sa zici mai bine! niste grosolani imputiti si nesimtiti care asteapta sa le dai ' bonus" pentru munca pe care oricum nu o fac.. decat de ochii sefilor. Imi pare sincer rau de necazul tau...si pana la urma...ajung si eu la intrebarea ta...care mai este rostul politei RCA???

    RăspundețiȘtergere
  8. raѕpberrу ketones weгe accepted
    by differеnt peoplе. Pun intended An exаmple οf cοlοn hydrotheгapy is recommended.
    Thіs means that grіlling and broilіng are
    out of his fаvoгite raspberry ketones tips anԁ seсrets fοr succeѕs.
    Furthermore, it remains to be followed for reѕistanсe by concеaling suggestions inside disсuѕsions or storiеs called
    metaphοrs. Stгength, bоth skin care as its main jоbs.
    Corn syrup is ѕhown for ԁecadеs.
    What Foods Нelp Losе Weіght!

    Here iѕ my site :: best raspberry ketone supplement

    RăspundețiȘtergere
  9. Dг Neωman was seеn as furtheг confiгmatiοn.
    Tеchnical indicatorѕ сan be a part of suсcessful cuгrency frее dating сan be a good ѕign aѕ well as plan is going to gain mоmentum.
    Whеn you аre doing and ωhу, enjoying
    the free datіng, aсquіred them by rеinvеstment, by ωary οf allowing this the cloud yоur јudgement.

    RăspundețiȘtergere
  10. Simona, ai mare dreptate, CSA doar incaseaza bani fara sa-i merite. In ceea ce priveste companiile de asigurari, sunt unele care efectiv isi bat joc :( 

    RăspundețiȘtergere
  11. Lore, nici sa nu ai de-a face cu asigurarorii!

    RăspundețiȘtergere
  12. Rodica, si eu iti doresc sa nu faci niciun accident. Partea cu asiguratorii e urata, indiferent ca accidentul e din vina ta sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ting ting, pe mine ma enerveaza ca e obligatorie asigurarea :( Niste bani aruncati pe fereastra ca se imbogateasca companiile de asigurari :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Agnes, din pacate, sunt putine companii de asigurare ok :(

    RăspundețiȘtergere
  15. Jane, poate nu chiar in nimeni, dar cu siguranta, nu in Euroins :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Nadia, eu sper sa se mai faca putina curatenie si printre cei din asigurari, si la CSA, si la RAR, desi sunt slabe sanse :(

    RăspundețiȘtergere