marți, 11 decembrie 2012

Revelionul in Karlovy Vary

Daca tot se apropie Revelionul, mi-am adus aminte ca intr-unul din ani am petrecut sarbatorile de iarna intr-una dintre cele mai renumite statiuni balneare din Europa: Karlovy Vary. Statiunea este situata in nord-vestul Cehiei si e cunoscuta si sub denumirea de Karlsbad (baile lui Carol).
Ca de obicei, mi-am facut rezervarea hotelului pe internet si am gasit preturi chiar foarte bune. Mai mult de cat atat, fata care mi-a confirmat rezervarea m-a ajutat sa gasesc si locuri la o petrecere de Revelion la niste preturi atat de mici, incat am ramas fara cuvinte. Masa de Revelion intr-o locatie absolut superba ne-a costat un pic peste 100 RON/persoana. Locatia de care va spuneam este Diana Tower, turnul fiind situat la 547  de metri altitudine. In pretul de care va spuneam erau incluse: mancare, bautura, muzica live, urcari/coborari nelimitate cu funicularul, foc de artificii si vizitarea turnului. De data aceasta nu am mai plecat singuri, ci insotiti de un alt cuplu. 


In fata unui hotel in seara in care am ajuns. M-a uimit faptul ca orasul este despartit de catre un rau (cum ar fi Dambovita noastra), insa atat in dreapta, cat si in stanga raului era cate o singura strada si aceea cu sens unic. Nu stiu cum sa va explic, dar era ciudat. De exemplu, ca sa ajungi dintr-un punct in altul cu masina trebuia sa ocolesti toata statiunea. Era mai simplu sa ajungi pe jos :)

Ne-am fotografiat in trasura lui Mos Craciun.


Orasul noaptea. Din pacate, aparatul meu nu a surprins luminitele cum trebuie :(

Intr-un hipermarket in care ne faceam cumparaturi, Tesco. Statiunea era plina de magazine, insa erau toate de lux si nu te puteai apropia de nimic, aveau niste preturi exorbitante. Gaseai de la blanuri pana la bijuterii, cristale Swarowski, cristal de Bohemia, portelanuri, etc. Statiunea era plina de rusi, unii chiar aveau afaceri deschise acolo. La inceput ne-am simtit putin frustrati pentru ca nu ne permiteam sa cumparam nimic de-acolo, insa a doua zi ne-am obisnuit cu atata lux si atata opulenta si ne-am bucurat de peisaj. Cred ca am admirat vitrinele ore in sir.

La unul dintre restaurantele din oras. Noi am cerut paine special. Ei nu mananca paine, au un fel de galuste pe care le consuma cu felul principal. Mancarea ceheasca mi s-a parut absolut delicioasa. Indiferent de comandai, nu aveai cum sa dai gres.

Restaurantul in care ne-am petrecut Revelionul. Nu era de lux, insa mancarea a fost super si distractia pe masura. In plus, mancarea era cu autoservire si iti alegeai ce si cat mananci, nu iti era impus un anume meniu.




Karlovy Vary vazut din Diana Tower.


Pe masa aveam niste litere si niste inimioare cu care m-am tot jucat incercand sa creez cuvinte :)


A venit miezul noptii si am iesit pe terasa pentru focul de artificii.





Karlovy Vary ziua.

Prin arhitectura bisericilor chiar se vede amprenta pe care si-au lasat-o rusii asupra locului.




Arhitectura orasului e chiar frumoasa, seamana putin cu cea din Viena.


Noaptea pe strazile din Karlovy Vary, adica pe cele doua strazi :)





O poza care mie imi place foarte mult. Sa nu ma intrebati de ce :) Intrasem in cadru fara sa vreau, doar ca eu eram fascinata de glob, iar prietenul nostru incerca sa-si faca o poza :)


Cam atat despre Karlovy Vary. Sper ca v-am deschis apetitul sa ajungeti prin zona, daca n-ati facut-o deja. Eu m-as intoarce oricand pentru ca locatia e superba, iar oamenii sunt foarte amabili.
Pupici, ingerasi ting ting!

17 comentarii:

  1. Si mie imi place poza cu globul :). Apropo, sa zambesti mai mult :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos ... te astept anul acesta sa iti petrecei revelionul la Vatra Dornei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E superba statiunea. Eu am vizitat-o in timpul verii, abia astept sa o vad si iarna. Superbe pozele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deea, anul acesta merg in Maramures. Am fost de multe ori in Vatra Dornei, dar nu de Revelion. Sunt niste preturi exorbitante :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu n-am vazut-o vara, cred ca e super. Ai urcat si in Diana Tower?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ramona Daniela Sculschi11 decembrie 2012 la 12:31

    Sunt superbe pozele, in special cea cu globul :) pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Ting ting, pozele spontane sunt cele mai frumoase! Parca erai un fluturas! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte fain , vreau sa ajung si acolo...

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos!!! Macar prin intermediul tau sa ma calatoresc si eu..am si uitat gustul concediului;) Abia astept poze din Maramures, sa te distrezi din plin si sa ne arati si noua!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vii in Maramures? De Revelion? Adica... prin Baia Mare? Julia, in sfarsit o sa ne vedem!!!! Si noi petrecem Revelionul acolo, cu ai mei!!! :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Scuze.. acum vad ca-ti scriu de pe profilul lui Zoli... sunt eu, Monika. :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Da. Cu ceva emotii ca eu am rau de inaltime, dar a fost superba privelistea. 

    RăspundețiȘtergere
  13. Ah ... este o locatie de vis! O sa ajung si eu intr-o zi acolo. :)
    Poza cu globul este geniala imi placmult pozele de acest gen. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Ah ... este o locatie de vis! O sa ajung si eu intr-o zi acolo. :)
    Poza cu globul este geniala imi placmult pozele de acest gen. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, confirm, e superb la karlovy vary. Sau karlo vivary, cum ii poceste Gepetto numele. Te pup, draga mea! Hai sa mai facem un revelion din asta, mi-e dor de vremurile alea...:)

    RăspundețiȘtergere