marți, 3 iulie 2012

Interviu cu Agurita

Dupa cum stiti, zilele trecute i-am acordat un interviu Aguritei. It's pay back time! :) De data asta am luat-o eu la intrebari :) Lasand gluma la o parte, voiam sa cunosc mai mult omul Aguriza, nu bloggerul si i-am adresat cateva intrebari, iar ea a fost cuminte si a raspuns :)


Iulia: Draga Agurita, faptul ca ti-am acordat interviul de zilele trecute si citind blogul tau, m-au facut curioasa sa aflu cat mai multe despre tine. Iti multumesc mult ca ai acceptat sa-mi raspunzi la cateva intrebari.
Agurita: Buna draga mea ,multumesc pentru acest interviul cred ca incep sa ma obisnuiesc cu astfel de "proiecte" :)


Iulia: Ca sa nu te sperii de la inceput, o sa te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine. Eu mai stiu cate ceva, insa poate nu te cunosc toti cititorii. Nici macar eu nu te cunosc foarte bine J Stiu doar ca esti o persoana deosebita, cu un suflet mare si foarte sensibila la suferintele celor din jur.
Agurita: Pai majoritatea cam stiu cine sunt ,nu? :P Ma numesc Maria ,am 35 de anisori ,mamica a doi baieti, locuiesc in Constanta de cand ma stiu :D

Iulia: Care sunt hobby-urile si pasiunile tale?
Agurita: Umm sunt multicele ,cum am mai specificat in alt interviu imi place se pictez( sa nu va inchipuiti ca sunt mare pictorita hehe) o sa va arat curand cam ce pictez eu :) ma mai pasioneaza arta goblenului dar mai mult in perioada rece cand am mai mult timp,imi plac florile si mi-as dori sa incerc sa fac niste bijuterii :) am in cap cateva idei dar sa vedem :)

Iulia: Am observat ca te-ai apucat de blogging undeva prin februarie anul acesta. Ce te-a determinat sa incepi sa scrii pe blog? Nu te intreb ce te determina sa continui pentru ca scrii frumos si postezi foarte multe sfaturi utile, iar cititorii tai te adora.
Agurita: Pai a fost o chestie de plictiseala drept sa iti spun ,chiar era o perioada in care simteam nevoie de ceva nou si am vrut sa scriu un blog ,cum am mai spus am avut o mare surpriza cand sa imi pun numele blogului sa zica " numele este deja utilizat" :) il aveam deja creat dar era in stadiul de hibernare profunda din 2010 :)

Iulia: Care este parerea ta despre blogosfera si despre oamenii care scriu pe blog?
Agurita: Parerile sunt impartite draga mea, cunosc persoane care detin bloguri foarte frumoase ,scriu din suflet ,din experienta vietii lor si au un mare plus de la mine. Nu vreau sa dau nume pentru ca nu as dori sa omit pe cineva. Pe de alta parte "maimutzele" de 12 ani care din dorinta de a iesi din anonimat incep sa copie pe X sau pe Y ma deranjeaza ,si am vazut multe cazuri :)

Iulia: Ne poti povesti despre cel mai frumos moment din viata ta?
Agurita: Cel mai frumos moment din viata mea a fost nasterea primului meu copil :) Aveam 17 ani ,eram si eu la randul meu "copil" dar eram pregatita si a fost un moment minunat .

Iulia: Care e cea mai mare dezamagire a ta referitoare la oameni sau la viata?
Agurita: Am avut multe dezamagiri in viata ,prefer sa le las in trecut si sa merg mai departe. Doar asa poti deveni mai puternic si le arati celor din jur ca nu te pot calca in picioare asa cum vor ei.

Iulia: Ce crezi ca am putea face noi, oamenii ca sa traim intr-o lume mai buna?
Agurita: Off ,aici avem o intrebare grea :) Pai cred ca ar trebui sa ne educam copii in asa fel incat sa fie mai buni cu cei din jur, sa stie sa asculte durerea celorlalti ,sa ajute ..si lista e destul de lunga...

Iulia: Observi vreo diferenta intre oamenii de acum si cei care erau  acum 10-20 de ani? Daca da, care?
Agurita: Clar!! Parca era mai mult respect si educatie! Diferentele de atunci si acum sunt colosale ,nici nu le pot compara.

Iulia: Daca ar fi sa locuiesti in alta tara, care ar fi aceea? De ce?
Agurita: Nu am o preferinta ,dar mi-ar place sa vizitez India .Cred ca este o tara plina de mister.

Iulia: Ai vreun vis care ti-ai fi dorit foarte mult sa se implineasca si nu ti s-a implinit pana acum?
Agurita: Sunt multe vise pe care mi-as dori sa le vad indeplinite :)  Mi-as dori sa pot face ceva sa ramana "in istorie: cum se zice hehehe peste ani nepotii mei sau lumea sa zica " mah tata da bine a facut : :) joke

Iulia: Care sunt asteptarile tale de la viata? Ce te face fericita?
Agurita: Ma face fericita sa vad ca copiii mei sunt sanatosi si zambesc .De la viata astept sa ma tina sanatoasa sa imi vad si nepotii hehe :) in rest las totul sa vina de la sine .

Iulia: Povesteste-ne o intamplare haioasa din copilaria ta. Eventual o nazbatie pe care ai facut-o J
Agurita:OMG pai sunt atatea tampenii care le faceam hehe..Una ar fi impreuna cu 2 din fratii mei i-am facut o farsa surorii mele. Are oroare de paianjeni ,si noi ne-am gandit ca o sa fie super fun sa facem farsa.Am cautat unul MARE cu craci mari hehe si il l-am pus in caietul in care trebuia ea sa isi faca tema :) urmarea a fost de pomina ,sora mea a facut ca toate visele ,noi ne-am amuzat pana a venit mama acasa si ne-a tras o bataiza :)

Iulia: Stiu ca ai contact cu mediul medical. Ce parere ai despre sistemul medical din Romania?
Agurita: Mda , nu este unul organizat si desi lucrez de ani buni in mediul medical nici macar noi nu avem "trecere" de exemplu la banalele investigatii . Este o intrebare cu mii de raspunsuri ,sunt multe de schimbat in sistem incepand cu "pacientii"  pana la cei de sus...

Iulia: De asemenea, am vrea sa aflam care este parerea ta despre sistemul de invatamant romanesc. Stiu ca ai doi copii mari care au trecut si inca trec prin scolile romanesti. Esti multumita de conditiile din scoli si de calitatea formatorilor care se ocupa de copiii tai?
Agurita:Si aici sunt multe de comentat,depinde de scoala de profesori banuiesc. Momentan sunt destul de multumita pentru copiii mei vorbesc ,dar sunt si situatii in care profesorii sau alte institutii ar trebui "periati" la sange.

Iulia: Daca ai afla ca maine e sfarsitul lumii, desi putin probabil sa se intample asa ceva J, ce ai face in asteptarea “marelui eveniment”?
Agurita: Nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva :) As prefera sa dorm ..daca as fi treaza as intra in panica m-as gandi la suferinta copiilor mei :(

Iulia: Exista ceva ce nu stiu cititorii tai despre tine si ai vrea sa le spui? J
Agurita:  Pai sunt cateva lucruri hehe .De exemplu mi-am crescut copilul cel mare singura 5 ani :)

Iulia: Si acum sa te stresez putin si cu politica J Ce parere ai despre clasa politica din Romania? Crezi ca e diferita de clasele politice din alte tari?
Agurita:Serios draga mea nu dau 2 bani pe politica ,sunt destul de scarbita de ce vad la televizor, si oricum diferentele dintre noi si alte tari sunt mari. Politica nu m-a pasionat, si nici nu cred ca se va intampla vreodata.

Iulia: Exista vreo carte sau vreun eveniment care ti-au schimbat viata?
Agurita: Nu pot sa spun ca o carte iti poate schimba viata ,pot spune ca mi-a schimbat un pic modul de a gandi . O carte preferata pe care o indragesc este " Indragostita de un masai  " de Corinne Hofmann . O recomand cu caldura :)  Evenimente care mi-au schimbat viata ar fi nasterea copiilor :)

Iulia: Ca sa incheiem intr-o nota optimista, cateva ganduri pentru cititori?
Agurita: Le urez mult succes in tot ce isi doresc ei ,sanatate si le multumesc ma viziteaza pe blog.

Iulia: Agurita, iti multumesc inca o data ca mi-ai acordat acest interviu. Ma bucura foarte mult ca am aflat mai multe despre tine. Iti doresc multa sanatate, atat tie, cat si celor dragi, putere de munca in activitatile pe care le desfasori si succes pe toata linia!
Agurita: Si eu iti multumesc draga mea pentru invitatie ,multe succese si pentru tine si cititorii tai !Va poop

29 de comentarii:

  1. Agurita, mi-au placut grozav raspunsurile tale, se vede ca esti in primul rand mama si toate chestiile le vezi din perspectiva asta - mi-a placut ca o lumea mai buna depinde de copii si de cum sunt educati - in sfarsit un raspuns real si nu vorbe gen "I want world peace' si nu facem nimic pentru asta :)
    Ma bucur ca te cunosc mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2.  super interviu,chiar l-am citit cu placere! felicitari Agurita esti o femeie si mama care merita toata simpatia si respectul cititorilor! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut tare mult interviul. Asa cum spunea RoseBlue, se vede ca este mama. La intrebarea cu sfarsitul lumii primul gand al meu a fost tot la copii. O admir pentru curajul ei de a avea un copil la 17 ani si pentru puterea pe care a avut-o sa-l creasca singura. Eu nu voiam copii nici la 30. :)))) Este o femeie care merita tot respectul si iti multumim, Iulia, ca ne-ai dezvaluit-o putin. Va pup pe amandoua! :*:*

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc catalina:) popik

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc Rose :) :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Sar"na Carmen!Te poop si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cata, vezi ca e de la tine de la mare :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Janeta_200720013 iulie 2012 la 17:35

    Foarte frumos interviu si ma bucur tare mult Iulia ca ai invitat-o pe Aguarita si am mai aflat cate ceva de la ea ,este o mamica super cinste ei, eu personal o admir foarte mult nu intru pe blogul foarte des dar pe ea o plac foarte mult. Va pup pe amandoua sunteti amandoua doua scumpici.

    RăspundețiȘtergere
  9. Carmen, cum sa nu va amintesc de Agurita daca este o persoana extraordinara? PS: Eu am 31 si nu am copii :(

    RăspundețiȘtergere
  10.  Foarte frumos interviul, felicitari fetelor :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Calin Andreea Daniela3 iulie 2012 la 21:12

    Imi sunteti dragi amandoua, sunteti doua fete deosebite sau cel putin pentru mine... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte frumos interviul!Ma bucur ca ne-ai oferit ocazia de a o cunoaste mai bine pe Agurita. Am descoperit-o recent si chiar nu stiam foarte multe despre ea:), inafara de faptul ca este o persoana minunata, asa cum sunt si restul fetelor de pe blogul tau.Pupici la fete:*:*

    RăspundețiȘtergere
  13. cred ca ti-ai dat seama ca eu apreciez oamenii sinceri si calzi...tu faci parte dintre ei,draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  14. off,am comis-o...ma refer la AMANDOUA...la tine si la Agurita...ma ierti>

    RăspundețiȘtergere
  15. Ana, cum as putea sa nu te iert?! :) Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  16. am atat de putin timp,m-am implicat intr-o mie de lucruri...promit sa imi fac timp sa te urmaresc...pe cuvant de pionier!

    RăspundețiȘtergere
  17. Stai linistita, Ana. Nu esti singura care e in criza de timp. Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  18. super Agurita cand mai vine Iulia in constanta poate ne vedem toate 3 :D ce ziceti fetelor ???

    RăspundețiȘtergere
  19. Frumoase raspunsuri scumpa Maria:* Multumim ting ting pentru acest interviu:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Agurita este un nume rar si ma mandresc cu acest nume ...pupici

    RăspundețiȘtergere