sâmbătă, 30 iunie 2012

Ceva ce-mi place

Nu mai voiam sa scriu in seara asta, insa am citit postarea Ancai de aici si m-am amuzat teribil. Anca Bogdana este o bloggerita la inceput. Scrie frumos si ii doresc mult succes cu blogul!
Imi amintesc de momentul in care eu eram la inceput si au fost foarte putine bloggerite care m-au promovat :( Eu ma bucur atunci cand apare cineva nou in blogosfera si scrie lucruri interesante. Nu are sens sa vorbesc despre dezamagirile mele de la inceput, nu ca acum as fi vreo experta :)
Draga Anca, te pup si sa ai cati mai multi cititori!

Ca sa vezi: scriu si despre bloggerite :)

Sa spui adevarul sau nu?

Ingerasi ting ting, va veti intreba din nou ce-am patit. N-am patit nimic :) Vreau doar sa va spun cate ceva din culisele unei bloggerite sau cum alung eu sponsorii :)) Postarea vine din experienta mea de bloggerita de aproximativ 2 luni si din neputinta unor firme sa inteleaga ca nu voi spune despre un produs ca e bun daca nu e.

vineri, 29 iunie 2012

Giveaway parfumat de la Sigina

Ingerasi, Sigina are un concurs foarte simpatic si parfumat. Pentru inscrieri click aici.


Bafta tuturor!

Gelul de dus Anian - perfect pentru pielea mea

Daca ati citit interviul meu de la Agurita, stiti ca am o mare pasiune pentru geluri de dus si saruri de baie. De aproape o saptamana, folosesc gelul de dus Anian cu goji si rodii de la Triodeluxe.


Pufosenii

Va spuneam intr-un tag despre faptul ca am avut puisori in casa. Acum sa vi-i si arat :) Pentru ca i-am tinut in casa si de multe ori adormeau in bratele mele, atunci cand i-am dus la curte, se tineau dupa mama si dupa tata. Chiar si atunci cand au crescut, li se urcau in brate :) Nu cred ca vreti sa stiti ce aveam in balcon cat am avut puisorii :) Balconul meu era plin de plantatii de iarba ca sa nu se plictiseasca puisorii cat noi eram plecati la serviciu. Seara erau tare fericiti ca-i scoteam in parc la plimbare :) Toata lumea era surprinsa ca nu fugeau niciodata de langa noi. Aveam un parc neamenajat langa blocul nostru: noi ne asezam pe iarba si ne uitam la cele doua gagalici cum alergau pe langa noi. Dupa stresul zilnic, era o adevarata relaxare. Multi copii din parc nu vazusera niciodata un pui de gaina adevarat si se adunau toti in jurul nostru. Puiutii mei erau niste rasfatati: seara, cand ii lua somnul, se cuibareau in maneca tricoului meu si asa ii aduceam acasa :) Nu va mai spun ca ii hraneam doar cu ou fiert amestecat cu malai sau branza de vaci. La un moment dat, Bufnita (din poza de jos) s-a imbolnavit foarte rau si am bocit doua zile pana s-a facut bine. Nu am tinut niciodata puiutii in apartament mai mult de o luna pentru ca stiam ca sunt mai fericiti la curte. Si acum sunt fericiti: gainusele fac ou, iar cocosii "cucurigu" :)

Kreativ Blogger Award

joi, 28 iunie 2012

Croatia

Anul trecut, pe la sfarsitul lui iulie, am petrecut cateva zile in Croatia, in vestita localitate Pula :) Tot citisem pe internet ca e o statiune superba, ne-am facut rezervarea pentru cazare, ne-am urcat in masina si am plecat spre Croatia. Drumul nu a fost tocmai scurt, insa noi suntem obisnuiti cu drumurile lungi. Desi statiunea mi s-a parut superba, prima mea dezamagire a fost locul de cazare. Exteriorul cladirii arata groaznic, aveam senzatia ca sta sa cada. Din momentul in care am intrat in apartament (inchiriasem un apartament), mi-am schimbat parerea pentru ca interiorul era foarte curat, complet renovat si arata foarte bine. O alta surpriza placuta a fost faptul ca cele doua doamne care ne-au inchiriat apartamentul, ne-au oferit o sticla cu vin din partea casei, ca sa ne mai racorim dupa drum :)

Un sampon pe care parul meu il adora

De curand am un nou sampon, este vorba despre Propoline de la Apivita. Samponul este pentru utilizare frecventa si contine extract de musetel si miere.


miercuri, 27 iunie 2012

Esti femeie? Meriti sa fii tratata cu respect!

De la interviul pe care mi l-a luat Agurita imi revine in minte mereu una dintre intrebari: cea legata de violenta in familie. Asadar, m-am hotarat sa scriu despre acest lucru. Impreuna cu Agurita, ne-am hotarat sa adunam cateva informatii despre anumite centre care pot oferi ajutor persoanelor care vor sa scape de violenta in familie, numere de telefon care pot fi apelate, etc. Inca nu i-am spus, insa cred ca si Anfreutza se va alatura acestui demers si invit toate bloggeritele sa facem ceva in privinta asta. 

Cum fac sa nu ma certe sotul meu pentru ca fumez prea mult :)

Asa cum multi dintre voi stiu, fumez foarte mult :( Sotul meu s-a lasat acum cativa ani si mereu ma certa ca in casa miroase ingrozitor a tigara. Ani de zile am cautat un remediu sa mai "indulcesc" fumul de tigara, insa, indiferent ce odorizant foloseam, mirosul se amplifica, in loc sa sa fie eliminat. De curand am descoperit odorizantul de camera Foren Air de la Triodeluxe. Eu mi-am ales varianta cu miros de pin. De cand il folosesc m-am indragostit iremediabil. Sa va spun si de ce: pe langa faptul ca nu se mai simte mirosul de tigara, camera e invaluita intr-un miros foarte placut de padure de conifere.

.


De asemenea, imi place ca mirosul de pin persista foarte mult. Pulverizez in camera de 2-3 ori si sufrageria mea se transforma intr-un coltisor din natura. In felul acesta, respir un aer proaspat si parfumat. Am folosit odorizantul si in dormitor, unde evident ca nu fumez, iar efectul este maxim. Eu v-am vorbit mai mult despre efectul pe care il are intr-o camera in care se fumeaza pentru ca e primul odorizant de camera care anihileaza mirosul de fum de tigara. Am incercat diverse odorizante, unele anti-tabac, insa dupa ce le foloseam, mirosul se amplifica :( Foren Air ii place si lui Jarabe :) Eu am mai pus ochii si pe odorizantul Foren Air cu miros de lavanda. Cand il termin pe acesta vreau sa-l incerc pe cel de lavanda.


Ingerasi "ting ting", voi ati folosit acest odorizant? Cum vi se pare?

marți, 26 iunie 2012

Pot sa ma laud?

Ingerasi "ting ting" mi-a sosit comanda de la Fashion Queen, dar acesta nu este singurul lucru cu care pot sa ma laud :) Vreau sa ma mai laud si cu faptul ca am mai cunoscut un ingeras "ting ting", adica Jane. Jane locuieste in Bucuresti si am fost aseara sa-i duc "elefantul". Asa cum va spuneam si in alte dati, daca e vorba de trimis un cadou unei cititoare si ea este din Bucuresti, prefer sa ma urc in masina si sa i-l duc personal (bineinteles, cu acordul destinatarului). Nu va inchipuiti ca premiul pentru ea era cine stie ce, o mica atentie pentru un cititor fidel. De fapt, o mica atentie care trebuia sa ajunga la ea de multa vreme :( Stiu ca am multe restante si ma boscoroditi :( Formularele sunt deja completate, micile atentii sunt pregatite, doar ca nu am ajuns la posta sa le trimit :( Va multumesc pentru rabdare si pentru intelegere, insa majoritatea dintre voi stiu ca nu am fost in cea mai buna forma in ultima perioada. Sa revenim la Jane :) In primul rand, am constat cu uimire ca arata ca o pustoaica. Stiam ca Jane nu are 31 de ani ca mine, insa atunci cand mi-a spus varsta ei nu-mi venea sa cred. Are niste ochisori albastri superbi, e o scumpa, o persoana foarte deschisa, desi putin timida, ca si mine :) Mi-a mai placut foarte mult caldura sufleteasca pe care am simtit-o atunci cand am dat mana cu ea sa facem cunostinta si la imbratisarea de "pa, pa". Mi-e greu sa exprim in cuvinte ceea ce am simtit in cele cateva minute cat am stat de vorba cu ea. Mi-amintesc ca pret de vreo doua minute ne-am tinut de manuta in timp ce vorbeam. Mi-e atat de draga ca nu-mi venea sa ma mai dezlipesc de ea! Am uitat sa mai spun ca are niste "gherute" superbe. Eu pot sa ma duc si la "mama manichiurii" ca nu am o forma asa frumoasa la unghii. Ea are o forma foarte frumoasa a unghiilor, ca si mama mea. Cat timp am stat de vorba cu ea, l-am cunoscut si pe sotul ei, o persoana deosebita si le-am facut cunostinta cu Cristi, sotul meu. Probabil s-au asteptat sa vina nu stiu ce "printesa", dar eu, care nu ma dezic de la felul meu de-a fi, m-am "prezentat" cu o pereche de blugi rupti (asa i-am cumparat si ii ador), cu o bluzita simpla si fara machiaj :) Sper ca nu i-am facut o parere prea proasta, dar cred ca nu, din moment ce ne-a invitat la gratar. De fapt, ne-au invitat pentru ca si sotul ei a spus sa ne vedem la gratar undeva la curte. Nu pot decat sa ma bucur ca blogul meu a adunat laolalta oameni deosebiti. Acum imi dau seama de ce nu ma injura nimeni pe blog: pentru ca cititorii mei sunt persoane deosebite. Toata stima pentru voi!
Si-acum sa ma laud si cu ceea ce mi-am comandat de la Fashion Queen :) Pentru ca m-a intrebat cineva, va spun ca produsele nu sunt primite spre testare, sunt cumparate de mine. Scriu articole despre Fashion Queen pentru ca imi plac foarte mult produsele lor. Pe vremea in care aveam si mai putini cititori decat acum le-am trimis un email sa organizam un concurs impreuna. Nu am cerut nimic pentru mine, am indraznit sa-i abordez pentru ca aveam o pereche de pantofi de la ei. Nu m-au pus la zid ca nu am nu stiu cati cititori, dimpotriva, au fost mai mult decat draguti. Desi nu am multi sponsori, mi s-a intamplat sa refuz o colaborare pentru ca folosisem produsele lor si nu erau de calitate. Nu voi scrie niciodata ca un produs e ok daca nu e, doar de dragul colaborarii. Daca va spun pe blog ca imi place un produs, e pe bune! Am cateva dezamagiri de la anumite firme, insa prefer sa nu-mi irosesc vocabularul pe denigrarea anumitor produse :)
Si acum sa va arat:


Aceasta este gentuta. O ador. In poza nu se vede prea bine, insa e frumoasa foc, iar floricica e detasabila. Mie imi place cu floricica :)


Acestia sunt pantofii pe care mi i-am comandat in martie. Sunt violet, insa in poza nu stiu de ce apar albastri. Cred ca se reflecta culoarea ochilor mei :)


Bonus va arat si hainuta din blana ecologica pe care mi-am cumparat-o din Polonia :)



Pantofii mei verzi. In realitate, culoarea lor e ca cea de pe site, insa nu mi-au iesit prea bine in poza :( Sunt de  un verde frumos, combinat cu crem. Jarabe ii pazeste:) Nu stiu daca pazeste pantofii sau ma pazeste pe mine sa nu fug cu ei :) Stie ca-mi plac foarte mult si cred ca e invidios ca nu poate sa se incalte si el cu ei :)

Ce spuneti, va plac "achizitiile" mele?

Am uitat sa va spun ca pantofii arata si mai bine in piciorul meu, insa am o retinere sa-mi fotografiez picioarele :) E un prim pas ca m-am apucat de fotografiat haine si pantofi :)



luni, 25 iunie 2012

Concurs: cine doreste un parfum FM de la Micromall.ro?

Pentru ingerasii iubitori de parfumuri si de premii, avem un nou concurs: puteti castiga unul cele doua parfumuri FM de la Micromall.ro. Ce va pot spune despre acest parfum? E un parfum senzual, cu esente de crin, frezii, magnolie si iasomie. Daca va place Lancome Miracle, sigur il veti adora si pe acesta!


Asa arata parfumul pe care eu il ador.


Si acum sa revenim la ceea ce va intereseaza: cum puteti castiga unul dintre cele doua parfumuri. Portalul http://www.how-to-do.ro/ iti ofera sansa sa te distrezi si sa castigi premii, in acelasi timp!


Vino  in comunitatea Ipsos Access Panels si exprima-ti parerile in sondaje de opinie online. Fa-ti vocea auzita si vei primi si recompense pe masura!

Inscrie-te GRATUIT ( http://www.how-to-do.ro/cc/click.php?id=27 ) 
si vei lua parte la tragerea la sorti pentru 1 din cele 30 de vouchere de cumparaturi Ticket Cadou Edenred in valoare de 450 RON fiecare!



Daca eu as participa la acest concurs, m-as bucura foarte mult ca prin intermediul unui singur concurs am posibilitatea sa castig doua premii. M-ar tenta si parfumul, insa nici cuponul codou in valoare de 450 de RON, nu e "de ici de colea" :)

Asadar, conditie obligatorie de participare: inscrierea pe site-ul http://www.how-to-do.ro/cc/click.php?id=27 .

Pentru cate o sansa in plus:
-like si share la unul dintre produsele preferate de pe micromall.ro
-share acestui concurs pe pagina personala de Facebook
-sa ma urmariti prin GFC.

Va rog ca la aceasta postare sa-mi lasati intr-un comentariu adresa de email si id-ul de panel cu care v-ati inscris pe site. De asemenea, daca ati optat pentru sanse suplimentare, sa-mi lasati in comentariu si link-ul de share catre produsul Micromall preferat, link-ul de share al concursului pe pagina voastra si numele de GFC.

Concursul incepe acum si se incheie pe data de 15.07.2012, orele 23:59.
Castigatorii vor fi alesi cu Random. 

Bafta tuturor!

Ati simtit vreodata ca lumea se prabuseste?

Poate parea ciudat, dar cred ca fiecare dintre noi a trecut printr-un moment de rascruce al vietii. Acel moment in care tot ceea ce ai crezut, tot ceea ai visat se darama intr-o clipa? Odata cu acel moment se duce si optimismul nostru, se duc si toate visele noastre frumoase...Totul in jurul tau se darama si nu raman decat niste "ruine" si o durere imensa :( 90% din viata mea mea am fost fericita si nu prea m-am gandit la oamenii care ajung la limita disperarii. Unii ajung asa pentru ca isi pierd averea, altii pentru ca isi pierd copilul sau sotul/sotia... altii doar pentru ca isi dau seama ca visele lor sunt doar niste iluzii :( Nu pot compara nicio durere: nu am pierdut un copil, dar cred ca e cumplit, inca o mai am pe mama, ceea ce e minunat, dar cred ca atunci cand renunti la visele tale (chiar si pentru o clipa), e cumplit :( Asa cum spuneam si in alte postari, mi-as dori sa fim mai buni, mai toleranti unii cu ceilalti. In acest moment nu-mi vine in minte decat postarea mea "sa ne amintim sa mirosim trandafirii". Ma intreb uneori daca suntem subjugati 100% "imperiului banului". M-ar durea enorm sa aflu ca suntem :( In acel moment, toata lumea mea s-ar prabusi, toate visele mele s-ar narui. Nu va inchipuiti ca traiesc intr-un "palat de cristal", insa as suferi enorm daca nu ar mai exista bunatate si toleranta in lumea asta. Desi nu cred in lumea extraterestra, as vrea sa fac parte din lumea lor. 
Cel mai mult ma doare faptul ca atunci cand esti bun, esti luat de prost :( Mi-as dori ca banii sa dispara din lumea asta, la fel si masinile scumpe, si tot ceea ce e din lumea "high live".  Nu am o problema cu "vedetele" care ne intoxica cu viata lor, ma doare atunci cand vad un om normal, frustrat ca nu a ajuns la acel "nivel" :(
Asa cum va spuneam si pe pagina de Facebook, in seara aceasta am cunoscut un alt ingeras: nu am cuvinte sa ma exprim...Dupa ce ca eu am intarziat cu premiul ei 100 de ani (e vorba despre una dintre castigatoarele de la primul meu concurs pe blog), tot ea a fost o draguta. A venit cu fetita ei, Ana Maria (sper sa nu fi spus un nume aiurea), le-am vazut pentru 2 minute si m-am incarcat cu o energie pozitiva de numa' numa'. Ingerasul se numeste Valentina, o scumpete de fata! Eu i-as spune o fetita care are o alta fetita :) Spre deosebire de Valentina, fetita ei e foarte comunicativa (Valentina e foarte comunicativa, insa nu atat de indrazneata), la plecare am pupat-o pe "mamica" si Ana Maria mi-a spus: "Pe mine nu ma pupi?" :) Vali (nu-mi place sa-i spun tot numele, imi plac alinturile) nu m-a intrebat niciodata de premiu, ii mai spuneam eu din cand in cand in ce stadiu e :). Am comandat pe net (nu voi da numele firmei) si mi-au tot incurcat comenzile. Pana la urma, am cumparat de la un magazin de parfumuri :) Am primit si un frumos cadou, dar nu va spun ce si nici nu ma mai intalnesc cu vreun ingeras pana nu trece ziua mea.
Voi, ingerasilor "ting ting", intelegeti ca ador sa ofer si sa primesc cadouri, insa nu vreau sa-mi cumparati nimic, cel mai frumos premiu pentru mine e faptul ca ma cititi.
Asta a fost o paranteza ca sa mai "indulcesc" dezamagirea primelor mele fraze. Lasand gluma la o parte, ma bucur ca visele mele inca nu se prabusesc. 
Voi, ingerasilor ma determinati sa nu renunt la blog. Asa cum am mai spus, sunteti niste oameni minunati si va multumesc ca sunteti alaturi de mine!
Asa cum imi place sa spun: "incearca sa fii un om de valoare si nu neaparat de succes".

duminică, 24 iunie 2012

O alta pasiune de-a mea: ceasurile

Tot "rasfoind" site-ul Ceasuri Outlet, m-am gandit sa va vorbesc despre o alta "obsesie" de-a mea: ceasurile. Din pacate pentru mine, nu e doar obsesia mea :) Sotul meu are aceeasi pasiune pentru ceasuri. Spre deosebire de el, eu port un ceas in loc de bratara. Desi stiu care sunt cele mai performante ceasuri, va voi prezenta ceasurile care mie mi s-au parut cele mai frumoase de pe Ceasuri Outlet, indiferent de performanta lor. Initial, voiam sa includ in postare si ceasuri barbatesti, insa la cate ceasuri frumoase am gasit pe site, am zis ca e mai bine sa incep cu ceasurile de dama. Doamnele au prioritate :)

Dupa lungi deliberari m-am oprit la cateva ceasuri:


Pe acesta il ador si nu numai pentru ca are si culoarea verde :)

Acest ceas l-as purta la orice. Poate fi si elegant si sexy, depinde de imbracaminte.

Pe acesta l-as purta la un costum business sau chiar la o pereche de jeans.

As purta acest ceas atunci cand vreau sa impresionez pe cineva. Mi se pare foarte elegant.

Acest ceas l-as purta cu o rochita neagra sexy si niste sandale foarte "decupate".

Un ceas care se poate asorta la orice: de la o tinuta office pana la o tinuta casual.

Unul dintre preferatele mele!

Din nou, un ceas care merge cu orice tinuta. Imi place foarte mult ecranul, cat si cureaua.

Un alt ceas preferat.

Daca sunteti interesati de performantele anumitor ceasuri, voi posta cu mare drag. Ma pricep si la detalii tehnice, insa pentru noi, femeile, e mai important designul :). Pana atunci, voi reveni cu o postare despre cateva ceasuri barbatesti care i-au atras atentia sotului meu.

Voua care va place? Daca nu din pozele pe care le-am postat eu, poate gasiti ceva care sa va placa pe site http://www.ceasuri-outlet.ro/.

Pupici.

Interviu cu mine la Agurita

Dragi ingerasi, pana ma simt eu mai bine si revin cu postari noi, va invit sa cititi interviul pe care i l-am acordat Aguritei. Agurita este o persoana deosebita si cu o gandire profunda, asa ca intrebarile nu sunt dintre cele mai simple :), iar raspunsurile mele sunt cam lungi, am uitat sa ma mai opresc :) Multumesc mult, draga Agurita! Interviul il puteti citi aici.
Sa aveti o duminica placuta!

vineri, 22 iunie 2012

Concurs sponsorizat de Ceasuri Outlet

Ceasuri Outlet ofera un superb ceas de dama. Perioada de concurs este 22.06- 06.07. Concursul se desfasoara pe pagina de Facebook a blogului. Pentru participare click aici.

Personal, ador acest ceas! E elegant, rafinat si mi se pare mai mult o bijuterie decat un ceas, altfel spus, o bijuterie cu ceas :) Atunci cand participam la concursuri, l-am gasit ca premiu la anumite concursuri, am participat, dar nu l-am castigat niciodata :) Daca tot nu il am eu, macar unul dintre ingerasii "ting ting" sa-l aiba.



Bafta tuturor!

Oameni...

Se presupune ca suntem oameni si traim printre oameni. Rautatea e la ordinea zilei :( Cu ce suntem noi mai buni decat animalutele? Nu e un manifest pentru animalute, insa nu inteleg de ce atunci cand un catel musca un om e o tragedie, dar atunci atunci cand un om omoara un un alt om nevinovat, inseamna 2 ani cu suspendare. Daca omoara un pisoi sau un catel, deja nu mai conteaza :( De multe ori m-am intrebat daca a fi om inseamna sa fii biped, sau daca esti biped e suficient sa te numesti om. Dupa 30 de ani ca om nu va pot spune ca stiu ce inseamna acest concept. E o lume in care toti vor sa ne ia tot ceea ce avem de valoare. Nu pot sa accept asa ceva! Nu incercati sa ne faceti dependenti de silicoane, operatii estetice si photoshop! Chiar daca nu suna bine pentru anumite persoane, voi continua sa cred in oameni! Acum, sa fii om e mare lucru, nu inseamna sa mergi in 2 picioare, inseamna sa ai suflet.
Mi-este foarte greu sa scriu aceasta postare pentru ca multe femei le judeca pe celelalte prin prisma kilogramelor pe care le au sau a celulitei. Dragi vedete, si voi aveti celulita "la greu", doar ca photoshopul e performant! Noi, femeile "nevedete" suntem foarte ok cu ceea ce avem si suntem foarte multumite de corpul si de viata pe care le avem. Nu ne mai intoxicati cu prostii, nu ne intereaseaza ca voi divortati de 3 ori pe an. Voi nu sunteti decat niste "chestii virtuale", si parintii nostri au divortat, poate si noi am divortat, dar nu am aparut nici la Maruta, nici la Capatos. De aceea, noi suntem oameni si voi nu stiu ce sunteti :(
Ca si PS: Nu pot decat sa ma bucur ca blogul meu e "populat" de oameni, nu de animale bipede care stiu sa scrie la calculator. Asa cum mai spuneam si alta data: nu am nevoie de mii de cititori daca nu sunt "oameni". Eu nu scriu pentru chestii care merg in doua picioare, eu scriu pentru ingerasi!
Dragi ingerasi ting ting, toata stima pentru voi!
Ma inclin!

joi, 21 iunie 2012

Nastase s-a impuscat in gat!

In seara aceasta facusem o pauza de TV. Acum cateva minute deschid televizorul si pe toate posturile nu se vorbea decat despre Nastase care s-a impuscat in gat. Mai las putin pe postul de stiri sa ma dumiresc si eu de ce s-a impuscat in gat. Stupoare! Astazi fusese condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare in nu stiu ce dosar. Din cate stiu eu, fostul premier a fost implicat si in alte dosare solutionate cu "nevinovat". Domnul Adrian Nastase nu mi s-a parut niciodata un om labil psihic, deci nu pot sa cred ca a vrut sa se sinucida. Ma mai uit putin la TV si aflu ca s-a impuscat in gat atunci cand au venit politistii sa-l ridice. Nu pot sa spun ca e vinovat sau nu in dosarul "Trofeul calitatii", insa stiu ca nu iese fum fara foc. De asemenea, nu am intalnit om politic din Romania care sa nu fi fost implicat in acte de coruptie. Nu as vrea sa fiu rautacioasa si sa spun ca, in cazul in care ar fi dorit sa se fi sinucis, stia exact unde sa traga astfel incat sa moara pe loc. Din cate imi aduc aminte, e un mare vanator de mistreti si alte animalute de padure. Mi-e greu sa cred ca si-a gresit tinta de la 10 centimetri. Poate gresesc eu, insa mi se pare doar o manevra de a scapa de "parnaie". Cu totii stim ca au fost atatea cazuri in care persoane ce urmau sa isi execute pedeapsa, s-au imbolnavit brusc.
Ma doare ca in mass media se vorbeste atat de mult de acest caz sau de vreun socru al nu stiu cui care a patit ceva si nu se vorbeste de oamenii care sufera cu adevarat in tara asta :( Nu am vazut atata tam tam atunci cand un pedofil ordinar a iesit din inchisoare cu mult inainte de termen doar pentru ca a scris o carte. Nu am vazut atatea talk-show-uri despre copiii abuzati din tara aceasta. La fel cum nu am vazut atatea discutii pe tema ca femeile sunt abuzate in Romania, si nu numai. Televiziunile noastre sunt ocupate ori cu cautarea Elodiei, ori cu divortul dintre Pepe si Oana, ori cu disputa dintre Ponta si Basescu.
Se pare ca atunci cand furi mai mult sau te dezbraci (la propriu si la figurat) prin mass media, e o tragedie si daca ti se rupe o unghie. Imi pare rau, dragi jurnalisti (care mai sunteti jurnalisti), insa tara asta are probleme mai mari :(
Nu pot sa spun decat ca sunt dezamagita :(

Un ingeras, doi ingerasi...multi ingerasi

Unii dintre voi stiu ca weekendul trecut am fost la mare. Nu va inchipuiti ca sunt pasionata de plaja, ador apa, insa era cam rece de data aceasta :) Daca tot am ajuns in Constanta, nu am ratat ocazia de a ma intalni cu unul dintre ingerasii mei "ting ting", Catalina. Bineinteles ca inainte de a ne vedea, am pus-o in tema ca nu vin machiata pentru ca nu-mi place sa ma machiez la mare. La mare prefer o tinuta lejera si un machiaj inexistent :) In fine, idei de-ale mele :)
Am facut si cateva poze, insa va voi arata din nou poza cu broscuta primita de la Cata :)


Nu pot exprima in cuvinte ce bucurie a fost pentru mine sa o cunosc personal! La intalnire a venit cu sotul ei si cu "gaza". Sotul ei, George mi s-a parut un om foarte deschis care o iubeste foarte mult. Ulterior, aveam sa aflu ca s-au gandit ca sunt vreo tipa fitoasa, insa ma bucur ca le-am "daramat mitul" :) Inainte sa ma stabilesc in Bucuresti, si eu credeam ca bucurestenii sunt cu nasul pe sus. Aveam dreptate :) Totusi, nu sunt toti la fel. 
Revenind la subiectul postarii mele, va spuneam ca am cunoscut-o si pe "gaza" Catalinei, Antonia, o dulceata de fata, foarte zambareata care a rezistat eroic pana tarziu in noapte. Am petrecut cateva ore mai mult de cat placute, am stat la palavre, ne-am cunoscut mai bine si asta m-a bucurat foarte mult. Desi, in mod normal, nu accept cadouri de la ingerasii mei ting ting, pe Catalina n-am putut s-o refuz pentru ca venise deja cu broscuta pregatita, era clar ca o cumparase special pentru mine. Nu va inchipuiti ca nu imi plac cadourile, le ador, insa eu trebuie sa va multumesc voua pentru ca sunteti mereu alaturi de mine. Imi doresc sa reusesc sa cunosc personal toti ingerasii mei "ting ting" si sper sa reusesc acest lucru.
Poate va intrebati de ce am atatea postari despre oameni din viata mea. Raspunsul e simplu: nu cred ca suntem cu totii "defecti", cred ca sunt si oameni buni printre noi, doar ca ne intoxica mass media cu tot felul de stupizenii. Nu va inchipuiti ca sunt naiva sau lipsita de ambitie, nu am fost niciodata genul sa alerg de una singura si sa ies a doua, insa eu chiar cred in oameni si in calitatile lor. De asemenea, sunt convinsa ca fiecare om merita macar o sansa. Daca ne vom lasa influentati de cei din jur, vom avea mereu senzatia ca toti din preajma noastra ne vor raul si vor sa ne "ia boii de la bicicleta".

Pentru toti ingerasii ting ting: un mare multumesc!





miercuri, 20 iunie 2012

Ai parul gras? Cateva remedii pe care le poti folosi acasa...

Din nou, nu va voi spune ce inseamna parul gras. Va pot spune doar ca un pic de grija la alimentatie si o masca naturala face minuni. 

In primul rand, cateva trucuri:

-nu-l spalati mai des de 2-3 zile, cu cat il speli mai des, cu atat se ingrasa mai mult.
-nu uscati parul la temperaturi mari si nici nu faceti masaje intense ale pielii capului, pentru ca, astfel, se activeaza din nou glandele sebacee.
-atunci cand periati parul, evitati sa periati si pielea capului.

Referitor la alimentatie, e recomandata evitarea mancarurilor grase, condimentelor iuti, dulciurilor, alcoolului si nicotinei. Daca nu e posibil, macar incercati sa diminuati cantitatea lor.

In ceea ce priveste sampoanele, stiu cateva care se pot prepara in casa, insa cel mai simplu e sa amestecati 3 linguri de sampon din plante din comert cu o lingura de iaurt (cantitatile depind si de lungimea parului, eu aveam parul lung pe-atunci). Daca intereseaza pe cineva sampon preparat in casa, ii raspund la comentariu.

La mine au functionat foarte bine apele de clatit parul (folosite la ultima clatire):

-o cana cu apa amestecata cu o lingura de zeama de lamaie
-se amesteca parti egale de rozmarin, salvie si coada-calului, se infuzeaza o lingura de amestec cu 1/4 litru de apa clocotita; se lasa sa stea 10 minute si se strecoara
-2 linguri de flori de papadie se infuzeaza cu 1/4 litru de apa clocotita si dupa 15 minute se strecoara; e perfecta pentru parul blond :)
Sunt usor de folosit si chiar sunt eficiente.

Si parul gras are nevoie sa fie hranit, iar pentru asta putem folosi una dintre mastile de mai jos:

1. Se amesteca 2 galbenusuri de ou cu 1 lingura de rom si putina apa. Se aplica pe par si se lasa sa actioneze 15 minute, apoi parul se spala bine si se clateste. Galbenusul de ou e foarte eficient si contra caderii parului, insa atentie pentru ca e necesar sa fie spalat bine (galbenusul se intareste pe firul de par si nu dispare cu una cu doua).
2. Se amesteca 2 galbenusuri de ou, o lingura de ulei de jojoba sau de migdale si o lingura de rachiu de vin sau rom. Se aplica pe par si se lasa 15 minute. Aceeasi poveste cu clatitul.
3. Un galbenus de ou se amesteca cu 2 linguri de iaurt, se aplica pe par si se lasa 15 minute.

Mai stiu si cateva lotiuni de par, dar sunt mai complicate, trebuie lasate la macerat, etc. 

Sper sa va fie de folos! Pupici.

Cum ne tratam acasa tenul gras/mixt?

Dragi ingerasi, asa cum va spuneam si pe Facebook, mi-am "reactivat" cateva tratamente pentru ten/corp/par preparate foarte usor in casa. De-a lungul timpului am trecut de la ten gras, la ten mixt, apoi normal. Pentru ca in comentarii am vazut mai mult solicitari pentru ten gras/mixt, astazi va voi impartasi cateva dintre trucurile bunicii mele, pe care le-am folosit si eu. Are sens sa va mai spun ca bunica mea la 80 de ani avea un ten mai frumos ca al unei femei de 50? Vi se va parea ciudat, insa n-a folosit niciodata o crema din comert. Atunci cand isi ingrijea tenul, o facea folosind ceaiuri de plante, o masca cu o rosie din gradina sau un gomaj din tarate de grau. Totusi, in tinerete a baut untura de peste. N-am incercat niciodata uleiul de peste, am o retinere :)
Nu va voi face o descriere a tenului mixt/gras pentru ca sunt convinsa ca fiecare dintre voi care aveti tenul de acest tip stiti exact cum se "comporta". Cu siguranta stiti ca tenul mixt/gras trebuie curatat in profunzime, atat dimineata, cat si seara.

Pentru ten gras/mixt sunt foarte bune ceaiurile din salvie, cimbru, papadie sau macese (1-2 cani/zi). Eu am baut ceai de macese in fiecare zi, pentru o perioada de vreo 6 luni, si asta s-a vazut pe tenul meu: fara puncte negre, fara cosuri, luminos si cu un aspect proaspat (pe atunci aveam tenul gras). Dintre toate cele enumerate de mai sus, ceaiul de macese e cel mai gustos, e un pic acrisor, insa nu are vreun miros ciudat.
Ca si sucuri de baut, e foarte ok sucul de mere (zilnic 1-2 pahare) sau moare de varza (de 3 ori pe zi cate un paharel de zeama de varza acra). Mai sunt niste sucuri care se prepara din ceapa, mesteacan sau papadie, insa nu cred ca va pasioneaza :)

Ca alimente, sunt foarte eficiente rosiile, caisele, urzicile si papadia. Nu va inchipuiti ca trebuie sa mancati salata de papadie, ci, in salata verde adaugati cateva frunzulite (sunt amare). De asemenea, cimbrul folosit la condimentarea mancarurilor, ajuta la mentinerea unui ten curat, fara impuritati.

Atunci cand aveam tenul gras, mai foloseam baile cu aburi (o data pe saptamana): o oala cu ceai fierbinte pe care o rasturnam intr-un lighean, ma acopeream cu un prosop si imi tineam fata deasupra aburilor pentru 5-10 minute. De obicei, foloseam ceai de musetel, rozmarin, menta sau coada calului. Efectul e super, curata foarte bine porii si e mai eficient decat orice demachiant pentru ca vaporii patrund in pori si ii curata, iar extractul de plante are un efect calmant pentru ten. Dupa o baie cu aburi, tenul se tamponeaza usor cu dischete (pe vremea bunicii cu vata) si e pregatit pentru o masca. 

Cateva masti usor de preparat si foarte eficiente:

1. Se amesteca bine o piersica zdrobita cu un albus de ou, batut spuma. Se aplica pe tenul curatat si se lasa sa actioneze aproximativ 20 de minute, dupa care se spala cu multa apa calduta. Eu stateam intinsa cele 20 de minute. Nu va pot spune ca efectul e mai puternic, insa preferam sa imi relaxez tenul in perioada in care ii aplicam masca. Acum, in epoca vitezei, aplic o masca si stau la calculator :)

2. O mana de boabe zdrobite de struguri se aplica pe ten, se lasa cam 20-30 de minute si apoi se clateste fata cu multa apa.

3. In cazul in care tenul e foarte gras, 1 albus de ou cu jumatate de lingurita de zeama de lamaie. La fel, se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 5-10 minute, dupa care se indeparteaza cu multa apa. La mastile cu albus de ou sa fiti foarte atente pentru ca nu se folosesc decat o data pe saptamana!

4. O alta masca eficienta e cea preparata dintr-o mana de varza acra tocata marunt si amestecata cu 2-3 linguri de branza de vaci. Aceasta masca se lasa doar 15 minute si apoi se clateste cu apa calda.

5. Ultima masca pe care o stiu este cea preparata dintr-o rosie curatata si zdrobita cu 1-2 lingurite de tarate de grau. Se lasa sa actioneze aproximativ 10 minute si apoi se clateste cu multa apa.

In liceu, o prietena de-a mea folosea catei de usturoi zdrobit ca sa scape de cosuri. Era foarte eficient procedeul, l-am folosit si eu, insa dupa aceea nu mai puteam scapa de miros :)

Ceea ce v-am prezentat mai sus reprezinta alternative la mersul la un cabinet cosmetic. Nu intotdeauna avem banutii si timpul necesar sa mergem la cosmetica. Acum sa nu ma intelegeti gresit: nu stau mereu cu rosii si tarate pe fata :), insa sunt niste retete pe care eu le-am incercat si au fost foarte eficiente. Cu siguranta, si voi stiati multe dintre ele, dar nu le-ati mai folosit de multa vreme.

Daca sunteti interesate si de alte tratamente preparate in casa pentru diferite probleme ale tenului, parului sau corpului, va rog sa-mi spuneti si voi scrie: caut prin memoria mea de "blonda" :) 

Pupici.




Pantofi si sandale noi

Zilele trecute am "rasfoit" iar site-ul Fashion Queen si am vazut ca si-au imbogatit colectia de incaltaminte cu niste modele absolut superbe. Dupa zile intregi de "deliberari", astazi mi-am comandat si eu o pereche. Nu ma puteam abtine, doar stiti obsesia mea pentru pantofi :) Mai mult decat atat, mi-am comandat si o poseta.

Sa va arat ce modele mi-au atras atentia in mod deosebit:

Ador cizmulitele de vara, mi se par foarte chic.


Una dintre culorile mele preferate.

Acestia mi se par foarte potriviti pentru o tinuta mai eleganta sau o tinuta office.

Ador verdele!

Sandelele mi se par foarte sexy.

Sandale elegante ce pot fi asortate foarte usor.

Perfecte pentru o tinuta de seara la o cina cu iubitul.


Din nou o culoare pe care o ador si un model deosebit.

Aceleasi sandale doar ca sunt pe alte culori. Nu ma puteam hotari :)


Acum sa va vad daca ghiciti ce mi-am comandat :) Voua care va plac?
Cand imi soseste comanda va arat si poseta.
Pupici.

vineri, 15 iunie 2012

Cum am cunoscut om extraordinar...

Acum ceva timp, cand mi-am dat demisia de la una dintre multinationalele la care am lucrat, mi-am reactivat contul de Facebook. Eram in depresie si singura mea placere era sa joc Cafe World. Nu aveam multi prieteni pe Facebook si cei pe care ii aveam jucam FarmVille :), asa ca mi-am facut prieteni noi, din strainatate. Dupa ceva timp mi-a trecut cu acest joc: era ca un drog. De felul meu dorm putin, insa pe vremea aia, daca adormeam, ma trezeam imediat pentru ca trebuia sa "iau mancarea de pe aragaz" :) Acum mi se pare stupid, dar atunci eram disperata cu acest joc:( In fine, vremea a trecut, la fel si obsesia mea pentru acest joc.
Nu stiu cum facusem, dara aveam deja sute de prieteni pe Facebook. Intr-o seara, voiam sa-i comunic ceva unei prietene pe care o cunosteam personal. Din pacate sau din fericire, avea un nume de Facebook asemanator cu al altcuiva din Mexic. M-am apucat eu sa-i scriu ce aveam de spus si primesc raspuns la fiecare fraza de-a mea, insa intr-o romana ciudata. Blonda de mine nu se prinde si scrie in continuare. Aceleasi raspunsuri intr-o romana de google translate. Raspunsurile ma pun pe ganduri: "Ce-o fi patit fata asta de scrie asa in limba romana?". Dupa vreo jumatate de ora de conversatie, observ ca am gresit "adresantul" :) Era Lizzy Lopez :) Lizzy locuieste in Mexic si a fost atat de draguta sa-mi raspunda la ceea ce scriam eu pe chat in limba romana folosind Google Translate :) M-a surprins deschiderea cu care a abordat un mesaj de la cineva pe care nu-l cunostea si vorbea intr-un grai total necunoscut. Eu nu cred ca as fi la fel de deschisa :( I-as spune: "Cine esti si ce vrei?". In niciun caz nu m-as chinui cu traducerea pe net. E ca si cum mi-ar scrie cineva in albaneza :) Ce sa inteleg? :) Cand mi-am dat seama, i-am scris in engleza ca am gresit, mi-am cerut scuze, bla, bla. Totusi, ma rodea curiozitatea si am intrebat-o: "De ce mi-ai raspuns daca eu scriam intr-o limba pe care tu nu o intelegi?" Sincera sa fiu, nu mai stiu ce mi-a raspuns, insa s-a creat o conexiune intre noi, incat am mai stat la palavre vreo cateva ore. In engleza si o semi-spaniola de-a mea :) Inteleg spaniola, o vorbesc, dar scriu ca o cizma :) Printre altele, am vorbit de faptul ca mie imi place foarte mult mancarea mexicana si m-a invitat la ea sa-mi gateasca tamales. N-am ajuns inca in Mexic sa mananc tamales pregatite de Lizzy, insa invitatia e valabila. Desi au trecut cativa ani, vorbim pe Facebook, ea posteaza poze in care ma taguieste si imi ureaza o zi buna. Nu conteaza diferenta de fus orar si ca la noi e 12 noaptea :) Lizzy e o dulce. Acum e si indragostita de Gabriel si e foarte fericita. Ma bucur nespus pentru ea. Acum ceva timp i-am promis ca ii trimit o vedere din Romania, insa am pierdut foaia pe care am notat adresa si mi-a fost rusine sa i-o cer din nou :( In seara asta i-am cerut-o iar :)
In toamna asta planuiesc sa ajung in Mexic si, indiferent de orasul in care ma voi caza, ajung la Lizzy sa o cunosc si sa mananc niste tamales preparate de ea :)
Acum cativa ani eram total impotriva mediului online, insa imi dau seama ca oameni cu suflet mare sunt peste tot. La fel si iubirea, e pretutindeni, trebuie doar sa o vezi!

Nu cred ca am mai intalnit o iubire atat de puternica precum cea dintre Lizzy si Gabriel. Telenovelele sunt nesemnificative in comaparatie cu iubirea dintre cei doi.
Lizzy cu Gabriel. Le doresc sa fie sanatosi, fericiti si sa se iubeasca mereu asa cum se iubesc acum!

Si o melodie pe care am descoperit-o pentru ca mi-a trimis-o Lizzy 



Un grande abrazzo para ti, Lizzy!

Polonia sau o vacanta ratata

Cam toate vacantele mele au fost reusite, insa exista si o exceptie :) Acum 3 ani m-am decis sa-mi petrec Revelionul in Varsovia. Toate bune si frumoase! Pentru ca nu imi place sa imi bat joc de banii mei, am facut rezervare la hostel si am cumparat biletele de avion cu cateva luni inainte. Ceea ce n-am anticipat a fost faptul ca era epidemie de gripa porcina in toata Europa. Cum mai fusesera zeci de epidemii si de atentionari mass media si in alti ani, nu m-am panicat deloc. Am zis: "Mie n-are cum sa mi se intample! Cine a vazut drac mort si rata innecata?" :) Doar ca de data aceasta m-am inselat: lucram intr-o multinationala, ca majoritatea bucurestenilor. Multi angajati, multi virusi :) Acuma puteti sa interpretati cum vreti voi cuvantul "virusi" :) Ideea era ca unul dintre colegii mei s-a imbolnavit de gripa porcina. Din pacate, pentru prima oara in viata mea m-am contaminat. Mai mult decat atat, am fost foarte generoasa si i-am dat-o si sotului meu :) Asa se face ca in ziua plecarii in Polonia eram "lati" amandoi. Ne era atat de rau, incat ne blestemam ziua in care am cumparat biletele de avion si ne-am facut rezervarea la hostel. Pentru ca nu voiam sa aruncam banii pe fereastra, ne-am decis sa mergem indiferent de starea noastra fizica. Vorbisem deja cu un foarte bun prieten de-al nostru, Gepeto sa ne ajute cu transportul pana la aeroport. Desi eram ingrozitor de raciti, sotul meu a condus masina noastra pana in Pipera (unde lucra prietenul nostru), l-am luat pe Gepeto si am purces spre aeroport. Am ales aceasta optiune pentru a nu plati stationarea in aeroport. Cand am fost in Sri Lanka, am lasat masina parcata in aeroport si nota de plata era cat o excursie :) Gepeto, urma sa ne lase la aeroport si apoi sa ne duca masina acasa si sa o parcheze in fata blocului. De obicei, cand avem nevoie de transport spre sau catre aeroport apelam la Gepeto sau la finul nostru. O singura data am luat Expessul de la aeroport pana la Piata Presei Libere si de acolo un taxi. N-avea sens sa platim pe taxi un milion sau cat o fi de la aeroport pana in Bucuresti. Am uitat sa mentionez ca intotdeauna plecam de pe Otopeni si e ceva distanta. Revenind la calatoria mea, am ajuns in aeroport si la check in m-am abtinut cu greu sa nu tusesc sau sa nu par racita. Era atata nebuneala cu gripa porcina, incat cei din aeroport puteau sa-ti refuze accesul in avion si pentru un stranut. Am trecut de toate controalele si dupa un zbor de vreo 3 ore am ajuns in Varsovia. Ce frig era in Bucuresti, dar sa vedeti frigul dracului acolo :) Am luat autobuzul lor de la aeroport pana in centru si am ajuns relativ usor la hostelul unde aveam rezervare. Era pentru prima data cand ne cazam la un hostel, insa a meritat. De la receptie am fost intampinati de o fata super simpatica si amabila. Ne-a dat cheia de la camera, ne-a spus care erau regulile si ne-am cazat. Problema a fost atunci cand a trebuit sa ducem bagajele in camera :) Fiind hostel, nu e nimeni care sa te ajute cu bagajele, asa ca sotul meu a carat pe scari cele 2 trollere :) Nu exista lift :) Am ajuns in camera, ne-am instalat, insa afurisita de gripa nu trecuse :( Am coborat la barul hostelului si am baut cate o bere, insa eram terminati cu raceala noastra. Pe vremea aia aveam o obsesie cu o melodie de la Rasta Courage si ii ceream mereu barmanului (care era si DJ) sa puna melodia respectiva. Barmanul era un tip pe la 25 de ani care vizitase Romania si ii placuse. Surprinzator :) Stia chiar si cateva cuvinte in romana. Mi-a placut ca era foarte amabil. Dupa bere ne-am dus in camera. Cand sa ne bagam in pat ce sa vezi? Era o cladire veche cu tamplarie din lemn la geamuri. Groaznic! Nu se inchideau bine si batea vantul pe langa ele :) Dupa ce ca eram racita, imi mai sufla si vantul din Crimeea pe la urechi :) M-am resemnat si am spus ca n-o sa mor din asta :) Mi-am mai luat un pulover pe mine si m-am bagat la somn. Nu va pot spune ce dezastru a fost! Aveam febra, frisoane, transpiram si imi era ingrozitor de frig. Si nu doar eu. Cristi era la fel. Doar ca puloverul meu era de o calitate atat de "buna", incat dimineata lenjeria de pat se facuse verde, in culoarea puloverului :) Eu faceam glume ca au iesit dracii din mine :))) La spalat nu iesea strop de culoare din puloverul respectiv, insa, se pare, ca gripa porcina nu e asa simpla cum credeam eu.
Nu pot spune ca am facut ceva deosebit in Varsovia. Mai ieseam sa mancam la vreun restaurant, coboram dimineata la micul dejun si seara ne vedeam cu totii in bar, insa majoritatea timpului l-am petrecut zacand in pat cu frisoane :( De aceea nu am decat cateva poze, pe care nu le gasesc acum :) In afara de asta, era ingrozitor de frig. Eu m-am nascut si am trait in nordul Moldovei, insa frig ca in Varsovia n-am mai intalnit. Saptamana pe care am petrecut-o in Varsovia a insemnat mai mult stat in pat cu Coldrex si cu o tuse urata. Uitasem de alizeul care intra pe la geamuri :) Totul rutina :) 
De Revelion ne-am facut curaj si am coborat la petrecerea organizata de hostel. A fost super! Erau nemti, danezi, tot ce vrei care intrau in vorba cu tine si iti ofereau ceva de baut. Din pacate, ei erau cu taria, ceea ce nu beau niciodata, asa ca m-am vazut nevoita sa accept doar invitatia lor la discutii, nu si la baut. Am ramas pe bere. Desi eram ingrozitor de racita, berea rece era cea mai buna :) La cei 28 de ani pe care ii aveam atunci, eram chiar in varsta pe-acolo :) Toti aveau maximum 22 de ani. Atmosfera a fost super, oamenii extraordinari, insa din cauza gripei am capitulat repede si ne-am dus in camera la somn. Cred ca a fost vacanta in care am dormit cel mai mult. N-am dormit toata viata cat am dormit o saptamana in Polonia :) Imi era atat de rau, incat nu-mi trebuia nimic :( Totusi, la insitentele sotului meu, intr-o seara mi-am facut curaj si am mers intr-un mall. Nu va pot spune ce haine superbe am gasit acolo! Printre altele, mi-am cumparat o blanita ecologica (gen Jackie Kennedy), o pereche de cizme superbe, multe compleuri de lenjerie intima, o fusta gen anii '60. Toate s-au pastrat perfect si va arat poze daca vreti, mai putin cu lenjeria intima :)
Una peste alta, vacanta n-a fost in totalitate ratata, insa mi-ar fi placut sa vizitez si eu cate ceva daca tot am ajuns acolo. Cumparaturile din Varsovia au fost cele mai reusite cumparaturi din viata mea. Nici in Dubai nu gasesti produse de o calitate atat de buna si la preturi super ok. In concluzie, nu se moare din gripa porcina :) Cand am ajuns acasa, ne-a trecut si gripa :) Doar ca intre timp, isteria cu gripa porcina din Romania ajunsese la cote maxime. Atunci cand m-am dus la serviciu (pentru ca mai tuseam), m-au trimis fortat la Institutul Victor Babes. Cei de la institut mi-au facut ceva teste si m-au bagat in carantina pentru 10 zile :) Mi s-a parut stupid, ca sa nu zic penibil. Mi-au dat o masca si mi-au zis ca de fiecare data cand ies din camera mea sa port masca. Cum sa ma spal pe dinti cu masca pe fata? :) Pe vremea aceea, era o fetita simpatica care statea la mine si, desi n-am purtat masca niciodata, am folosit aceeasi vesela, nu a luat nicio gripa. Gripa porcina e urata, insa nu mori din asta. Desi nu reactioneaza la Coldrex si la Paracetamol, trece ca orice gripa: intr-o saptamana fara medicamente :) E putin mai agresiva decat alta gripa, insa nu e de speriat, cel putin, nu asa cum ne sperie mass media.
Desi n-am apucat sa fac poze si am fost cumplit de racita, Varsovia are un loc aparte in inima mea. Daca va intereseaza vreodata hostelul in care am stat, va dau datele de contact. Raportul pret/calitate e foarte ok. La mine n-a fost ok faptul ca aveam gripa si era iarna :) Pana sa vad Varsovia, spuneam despre Praga ca este oras "de turta dulce", insa Varsovia e mult mai frumoasa. Are istorie, are arhitectura si niste locuitori minunati.

joi, 14 iunie 2012

Credeti ca suntem prosti?

Va spuneam ca TV-ul la mine funcioneaza non stop, fara sa ma deranjeze. Dupa toata nebunia cu alegerile, chiar nu mai pot!  Antena 3 a facut un mic filmulet cu "inteligentii" din PDL. N-am nicio pasiune pentru "tanti" Udrea sau pentru fiica lui Basescu, cea care "si-a luat grasime din genunchi ca sa-si puna in buze" (Corneliu Vadim Tudor), n-am nicio pasiune pentru madam Placinta, care si-a "educat" copilul extraordinar, insa nu inteleg cum se face faptul ca avem primari incarcerati de 6 luni care au fost realesi. Doamne, iarta-ma, dar cum dracu' a ajuns ala primar? Ok, legea ii permite, insa tare nu-nteleg cum si-a facut campanie! Dragi "antene", erati ok, insa acum ati dat-o in penibil, ca si USL. Orice om care a trecut peste ura fata de PDL (niste scarbe arogante), nu a mai votat pe nimeni, a preferat sa se duca la o intalnire cu prietenii. Sa ne imaginam ca USL va schimba ceva in mai bine: nu, sunt chiar "flamanzi" dupa 4 ani de opozitie. Nu va imbatati cu apa rece! 
Nu am nimic cu "madam" Udrea: e perfecta pentru prima pagina a tabloidelor, nu ai ce cauta in politica! Vezi, poate mai citesti si tu niste carti inainte de a te manifesta. Despre "domnisoara" Basescu, mai bine ma abtin, altfel m-as cobori la nivelul "dumneaei". Impreuna cu Roberta Anastase, nu pot sa zic decat: adevarate "lady"! :) Pe messenger e un simpatic care se tavaleste pe jos de ras. Cam asa sunt eu daca asociati limba romana cu "domnisoara" Basescu. Din cate stiu eu, anul trecut la bacalaureat a fost un dezastru, insa daca participa "domnisoara succesuri care nu vrea sa vorbeste", lua locul 1. De la coada! E si asta un premiu! Sa fii primul e mare lucru! Depinde de unde numeri :) Sau cine numara :)
Pentru madam Udrea: arati foarte bine, insa avem si noi o nelamurire... Ai citit si altceva decat Abecedarul, si ala pe diagonala pentru ca nu stiai toate literele? :)
Am o oarecare stima pentru Blaga:  a furat si el, insa macar se exprima in limba romana :)
Daca v-as spune ca exista filmulete compromitatoare cu "lady" Udrea, toata lumea mi-ar "sari in cap". Asa ca stau cuminte: "e secret, dar sa-l stim cu totii".
Mi-am adus aminte de Roberta Anastase. In afara de faptul ca matematica e o enigma pentru dumneaei, daca ii luam o poza de acum cativa ani, nu era decat o "toapa" proasta, gen "tantile" alea de la Capatos, fata de care imi cer scuze ca nu retin numele lor, una mai "inteligenta" ca alta. Dragi USL-isti, pe cine aveti voi ? Niste eminente ceva? Pe Frunzaverde, cumva? Cica a fost PSD, apoi, PDL, si atunci cand PDL nu mai avea osul, a redevenit PSD? Aloooo! Pe cine prostiti voi? Apropo de Fruzaverde, acum cateva saptamani, era la "breaking news" ca tatal sau a fost internat in spital. Nu ma intelegeti gresit, sa-i dea Bunutul dupa suflet, insa nici daca unul dintre vecinii mei de palier ar fi facut infarct, nu aparea la TV. Sorry, va las sa "lalaiti", insa nu pot sa inghit asemenea balarii!
Cireasa de pe tort: Placinta a trecut la PNL! :))) Cica  e tanti aia care are un copil model, foarte bine educat "afara". Placinta Junior e un baiat care apare pe Facebook sarutandu-se cu un alt baiat sau pisandu-se pe o troita. Nu am nicio problema cu homosexualii, asa cum nu sunt mare fan Biserica. Totusi, chiar daca ai fi turist, nu poti sa te "pisi" pe religia cuiva. Nu are sens sa mai mentionez dosarele penale ale copilului "minune". 
PNL, tu imi spui mie si altora ca aveti oameni integri? Drept cine ne luati? Campeanu (originalul) se rasuceste in mormant.
Domnule Ponta, ia vezi tu ce e prin partidul tau! Tot dati cu pietre in PDL, voi sunteti mai buni? 
Scrie undeva ca suntem prosti? Poporul roman e mult peste dorinta ta de a vinde tara! Si tu, si Iliescu, si Constantinescu, si Basescu, n-ati facut decat sa ne vindeti tara. Ceea ce nu veti putea vinde vreodata sunt: istoria, mandria si demnitatea de a fi romani!
PS: Imi pare tare dubios "pupincurismul" pentru Regele Mihai 1. Vreti sa ne intoarcem la monarhie? Nu zau? Bunicii mei au trait pe vremea monarhiei lui Carol al 2 - lea si a lui Mihai. Nu va inchipuiti ca nu stiu cum se scriu numeralele ordinale! Pot sa le spun "ordinare"? :) Eu consider ca stiu istorie si imi este scarba (din nou) pentru ceea ce faceti voi (si o numiti politica)! 
Si cum naiba, scade barilul de petrol si noi avem mariri de preturi la carburantul de la pompa? Am lucrat in domeniu si stiu ca majoritatea benzinei/motorinei pe care o platim e din subsolul romanesc. Acum ati bagat-o pe asta: "a crescut dolarul". Bai, nene (ca sa vorbesc pe limba voastra), eu nu sunt agresiva decat verbal, insa nu cred ca va doriti o noua "mineriada"! Nu subestimati inteligenta poporului roman! Datorita noua, prostilor, voi aveti toate conditiile de lux. Nu le plateste ma-ta, le platim noi si scuze pentru ca ti-am jignit mama, insa, "domnule politician", ne asteptam macar la cei 7 ani de-acasa! Apropo, aduceti-va aminte de vorbele lui Lapusneanu! Uf, ce vorbesc? "Nenii" astia n-ar sti de capitala Romaniei daca nu si-ar "lua malaiul" de aici.

Dragi ingerasi "ting ting", va rog sa ma scuzati pentru limbajul trivial de mai sus, insa m-am saturat sa fiu luat de prost.
Toata stima pentru ingerasii mei, iar pentru politicieni, cum spunea bunica mea: "sa v-o puneti pe chept cu colac si lumanare!"
 "Dragi" politicieni (PDL, PSD, PNL, etc.) daca nu va place ultima urare, puteti sa ma injurati si voi sau sa ma blestemati. Nu cred in blesteme decat daca le spun eu! sac! Cat credeti ca va mai rabda Bunutul pe fata pamantului?!

miercuri, 13 iunie 2012

Voi imi faceti zilele mai frumoase!

Dupa nici 3 ore de somn, m-am trezit nervoasa pentru ca in casa era deja o caldura de nesuportat. Desi in conditii de clima normala as mai fi dormit vreo 2 ore, imi accept soarta si ma ridic din pat. Dupa tabieturile de dimineata (spalat pe ochi, pe dinti, etc.), imi iau cana cu nes in primire si deschid laptopul. Imediat ce am deschis pagina de Facebook a blogului mi s-a inseninat ziua pentru ca am vazut un mesaj de "buna dimineata" si o melodie superba de la un ingeras "ting ting". Instant am uitat de faptul ca am dormit doar 3 ore si am continuat sa-mi savurez cafeaua si tigara de dimineata cu zambetul pe buze. Asta e mai mult decat perfect pentru ca nu vreau sa am riduri, decat de expresie :) Cu totii stim ca tristetea, nervii si supararea ne afecteaza  tenul.
Ieri am avut o alta bucurie de la un alt ingeras "ting ting", non-bloggerita, care m-a intrebat daca nu vreau sa ma premieze. Intrebarea m-a emotionat si m-a bucurat in acelasi timp. Bineinteles, ca am refuzat pentru ca eu sunt cea care trebuie sa va premieze pe voi pentru ca imi sunteti aproape si nu exista premiu mai mare decat faptul ca ma  "cititi". Fiecare comentariu pe care mi-l lasati la postari e un premiu imens pentru mine. Imi pare rau ca eram atat de emotionata, incat ingerasului care venise cu propunerea de a ma premia nu am reusit sa-i explic prea bine ca nu e necesar sa ma premieze, cred ca reply-ul meu a sunat cam sec :( Pe aceasta cale vreau sa-i multumesc pentru gestul frumos si sa o rog sa nu se supere pentru ca nu am reusit sa ma "explic" mai bine. 
In alta zi, un ingeras "ting ting", mi-a raspuns la poze si la comentarii cu " e ting ting". Fiind un ingeras nou pe blog, m-a surprins faptul ca stia de "ting ting" si m-a bucurat enorm. "Ting ting" nu e un epitet care inseamna ceva pentru toata lumea, insa pentru mine este superlativul absolut si, doar voi, mama si sotul meu stiu de "ting ting". Cu alte cuvinte, faceti parte din familie.
In fiecare zi gasesc pe pagina de Facebook a blogului un mesaj de "buna dimineata", de "noapte buna" sau de "o zi buna". Totodata, toata lumea ii transmite pupici lui Jarabe, iarasi o mare bucurie pentru mine pentru ca Jarabe e broscuta mea plimbareata si norocoasa :)
M-au bucurat foarte mult si tagurile pe care le-am primit in ultima vreme. Le consider un semn de apreciere si o dovada ca sunt si ingerasi "ting ting" detinatori de bloguri. De asemenea, aceste taguri imi dau ocazia de a va spune mai multe despre mine. Cred ca e important ca cititorii sa stie ca nu vorbesc cu o "pagina", ci cu un om.
Poate ca sunt persoane care se intreaba sau ma critica pentru faptul ca am si postari despre politica, si despre cosmetice, si despre haine, si despre calatorii, si despre restaurante, insa imi doresc ca pe acest blog sa ma pot exprima liber. Si cosmeticele, si politica, si hainele fac parte din viata noastra, poate de aceea si blogul se numeste "ABC..prin viata". Abordand mai multe teme, eu sper ca fiecare dintre voi gaseste macar o postare care sa faca parte din domeniul vostru de interes. Oricum, sunt deschisa la sugestii si critici, asa ca daca va doriti sa abordez o anume tema, va rog sa-mi spuneti.
Mi-as dori foarte mult sa va cunosc personal si sper sa am aceasta ocazie.

Va multumesc pentru faptul ca faceti parte din viata mea!

O zi frumoasa si multi pupici!

PS: O imbratisare calda pentru fiecare dintre voi, chiar daca doar virtuala!

Iulia si Jarabe :)

marți, 12 iunie 2012

Castigatori concurs Apivita

Dragii mei,

A sosit momentul sa aflam castigatorii concursului Apivita. Am intocmit lista cu participanti, am verificat link-urile de share si cateva persoane nu mi-au lasat link-ul corect. Lista a fost intocmita ieri dimineata si  publicata pe pagina de Facebook a blogului cu rugamintea ca persoanele care erau "marcate" cu "link incorect de share" sa mi-l trimita. Din pacate, nu toti mi-ati trimis link-ul corect, asadar persoanelor in cauza nu le-am putut valida inscrierea, aceasta fiind una dintre conditiile obligatorii ale participarii la concurs. 

Listele cu participantii validati:







Cine primeste cate un exfoliant anticelulitic de la Apivita? :)


Random spune: 


Felicitari, Lenutadoina!



Felicitari, RoseBlue!


Felicitari, Mihaela Caunic!

Va multumesc tuturor pentru participare si va mai astept cu drag si la alte concursuri! Asa cum va spun intotdeauna, surprizele nu se termina aici.
O seara frumoasa!